Thomas Schulz forlader FLSmidth, hvor han siden 2013 har fungeret som koncernchef.
Det oplyser FLSmidth i en fondsbørsmeddelelse.
FLSmidth oplyser, at Thomas Schulz selv har valgt at forlade virksomheden. Han fratræder ved udgangen af året.
– Vores strategi om at levere fuldt digitaliserede bæredygtighedstilbud og at udvide vores service- og eftermarkedsforretning har sat os i en solid position til at forfølge muligheder for profit og vækst inden for både minedrift og cement, siger Thomas Schulz i meddelelsen.
Læs også: En bæredygtig cementindustri kræver politiske reguleringer
Den afgående koncernchef peger videre på, at tidspunktet er godt til at forlade virksomheden. Han nævner blandt andet opkøbet af ThyssenKrupps minedrift:
– Dette ville ikke have været muligt uden de fremragende bidrag fra vores globale kolleger. Med så meget stærkt arbejde i gang og med et højt kvalificeret lederteam på plads, er dette det rigtige tidspunkt for mig at tage en ny mulighed.
Bestyrelsesformand Vagn Sørensen roser Thomas Schulz.
– FLSmidth er i dag en meget bedre virksomhed, mere fokuseret, tættere på sine kunder og med et større og markant bedre service- og eftermarkedsudbud. Under Thomas’ ledelse lancerede FLSmidth MissionZero og var en af de første virksomheder inden for minedrift og cement, der tilsluttede sig Science Based Targets-initiativet, lyder det i fondsbørsmeddelelsen.
Fra sort mod grønt
Med Thomas Schulz i spidsen har FLSmidth arbejdet målrettet på at gøre en traditionelt sort virksomhed grønnere.
– I Thomas Schulz’ år som CEO er industrien kun blevet mødt med stigende bæredygtighedskrav, og flere konkurrenter har derfor bevæget sig i samme strategiske retning som FLSmidth, siger Mikkel Emil Jensen, senioranalytiker i Sydbank.
Han fortsætter:
– Men, at FLS i dag står så stærkt positioneret på den bæredygtige omstilling i branchen, kan i min optik i høj grad tilskrives Thomas Schulz.
Målet er CO2-neutral minedrift
Netop overgangen til bæredygtighed via virksomhedens MissionZero-strategi talte Thomas Schulz om ved Sustain Awards 2021. Her lød det blandt andet:
– Vi har erklæret, at vi i 2030 vil levere den teknologi, der skal gøre både cement og mineindustrien CO2-neutral.
Thomas Schulz understregede, at det ikke handler om, at FLSmidth nu erklærer sig for “grønne”. Det på trods af, at selskabets egen drift også skal være CO2-neutral.
– Vi kunne stoppe minedrift og cementproduktion i morgen. Ja, men så er det farvel til mobiltelefoner, asfalt på vejene og vinduer i husene, sagde Thomas Schulz.
Læs også: FLSmidth kunne stoppe minedrift og cementproduktion i morgen
I stedet opfordrede topchefen til, at man tænker i løsninger:
– Teknologi er nøglen, når det kommer til bæredygtighed, og det er dét, vi kan bidrage med, sagde Thomas Schulz.
Afløser fundet internt
FLSmidth har fundet afløseren for Thomas Schulz internt i virksomheden, da det bliver Mikko Keto, chef for virksomhedens sektor for minedrift, der bliver direktøren for det hele.
– Jeg er glad for, at vi er i stand til at rekruttere internt til en så vital stilling, som vil sikre en fortsættelse af den stærke fremgang, FLSmidth viser, siger bestyrelsesformand Vagn Sørensen i meddelelsen.
Han fortsætter:
– Der er et betydeligt vækstpotentiale forude i mineindustrien, og Mikkos erfaring, herunder hans lederevner, omfattende brancheindsigt og dokumenterede resultater i at drive forretningsinitiativer, der leverer lønsomhed, vil være en konkurrencefordel for FLSmidth. Jeg har stærk tillid til hans evne til at levere en meget succesfuld og profitabel FLSmidth fremadrettet og udfolde MissionZeros fulde potentiale.
Læs også: “Jeg har befolket vores bæredygtigheds-afdeling med folk fra marketing”
At Mikkel Keto overtager posten som koncernchef kan vise sig at være en fordel.
– Mikko Keto, der overtager, kommer fra minesektoren og har derfor et solidt kendskab til branchen. Det at Thomas Schulz jo allerede har fundet et nyt job tyder også på, at det her er foregået på fredelig vis, siger senioranalytiker Mikkel Emil Jensen.
Torsdag steg FLSmidth kraftigt på baggrund af virksomhedens kvartalsregnskab, der præsterede bedre end markedet havde forventet.
Forsiden lige nu:

Enighed om, at plast skal genbruges – men ikke om hvordan og hvor mange gange?
Plastindustrien og Plastic Change er enige i at vi skal øge genbrug og genanvendelse. Mens industrien ser perspektiver i kemisk genanvendelse, peger Plastic Change på genbrug, såkaldt multicirkularitet.

Podcast: Omstilling til fremtiden med Peter Hesseldahl
Steffen Max Høgh taler med journalist, fremtidsforsker og forfatter Peter Hesseldahl om, hvordan vi redder verden.

DI: Frygt for greenwashing kan forsinke grøn omstilling
Både B2B og B2C kunder efterspørger i stigende grad bæredygtighed. De seriøse virksomheder må ikke blive bange, så de ikke fortæller om deres indsats, siger DI-chefkonsulent.
Seneste artikler:

Nu kan du søge midler til at formidle grønt iværksætteri
Erhvervsministeriet uddeler fem millioner til events, der kan udbrede kendskabet til grønt iværksætteri i Danmark.

Tommy Ahlers en af tre nye bestyrelsesmedlemmer i Concito
Den grønne tænketank byder tre nye bestyrelsesmedlemmer velkommen og siger samtidig farvel til andre tre, heriblandt Anders Eldrup.

Connie Hedegaard med i priskomite
Den tidligere EU-kommissær slutter sig til navne som Kristian Jensen, Torben Möger Pedersen og Le Gammeltoft.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
