Bæredygtighed bliver i stigende grad en konkurrencefordel for virksomhederne. Mængden af klima-kommunikation, og klagerne over den, står til at stige.
Men det betyder ikke, at ansvaret for bæredygtigheds-initiativer hører hjemme i marketing-afdelingen hos virksomhederne.
Det er nemlig typisk forankret i ESG- eller CSR-afdelinger, hos en Sustainability Director, hos Corporate Affairs eller i kommunikation.
Det viser en rundspørge blandt de største børsnoterede selskaber i C25-indekset, som 20 virksomheder har besvaret. Den er foretaget af Markedsføring, som udgives af brancheforeningen Dansk Markedsføring.
– Bæredygtighed har ikke været noget, som marketing har beskæftiget sig med. Marketing har haft fokus på, hvordan virksomhederne kunne sælge så meget som muligt. Det går sjældent hånd-i-hånd med bæredygtighed, siger Ph.d.-stipendiat Sönnich Dahl Sönnichsen, der forsker i cirkulær økonomi på Institut for Afsætningsøkonomi ved CBS til Markedsføring.
Ørsted og FLSmidth er dog eksempler på to virksomheder, som lader sustainability og marketing være naboer.
I FLSmidth har CMO Fleming Voetmann ansvaret for både sustainability og branding. Og det giver god mening i forhold til selskabets Mission Zero, der skal sikre CO2-neutral cementproduktion og minedrift i 2030, forklarer han til Markedsføring.
– Jeg har befolket vores bæredygtigheds-afdeling med folk fra marketing for at være sikker på, at der også er en dyb, kommerciel forståelse. Det er vigtigt, hvis strategien skal lykkes. Vi har ikke råd til ikke at lykkes. Det er et tvangsægteskab, men det er et meget vellykket tvangsægteskab, siger han til Markedsføring.
I Ørsted har Vice President Filip Engel ansvaret for Sustainability, Public Affairs, Branding og Marketing.
– Vores kunder spørger, hvordan vores produkter kan hjælpe dem med at nå deres bæredygtighedsmålsætninger. Så hvordan sikrer vi den stærkeste bæredygtighed? Dér er der en samtale, der skal foregå mellem marketing og bæredygtighedsafdelingen, siger Filip Engel til Markedsføring.
Forsiden lige nu:

Solcelleparker med sidegevinster sikrer Better Energy godt naboskab
For Better Energy er godt naboskab centralt, og udbygningen med vedvarende energi skal ikke ske på bekostning af klagemulighederne, mener energiselskabet.

Ny WSP-afdeling: Vi skal være de bedste til at styrke bæredygtig konkurrencekraft
Nye certificeringer og EU-lovgivning vinder frem med stigende ESG-krav til alle sektorer. Derfor åbner WSP Danmark nu en ny ESG-afdeling med store ambitioner. Den nye leder løfter sløret.

Regnbueflag stryger til tops i prideugen – men mange LGBT+medarbejdere er diskrete
Især de store internationale virksomheder bakker om priden. Men i virksomhedernes dagligdag er der plads til forbedring. Heteromænd sidder tungt på på toplederposter.
Seneste artikler:

Modeindustrien skal rykke sig på data, transparens og sporbarhed
De unge, der bærer bæredygtighed: Rasmus Stærk Just leder CSR-afdelingen i DK Company med en holistisk tilgang til bæredygtighed

To nye forskningsprojekter skal medvirke til bæredygtig energiudvikling
European Energy har fået forskningsmidler til at at udvikle bæredygtigt flybrændstof og digital styring af solparker

Nu kan kunstnere også måle deres CO2-aftryk
Statens Kunstfond stiller en CO2-beregner til rådighed for kunst- og kulturbranchen, som skal hjælpe med at gøre branchen grønnere.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
