Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

“Jeg har befolket vores bæredygtigheds-afdeling med folk fra marketing”

En del virksomheder adskiller ansvaret for bæredygtighed og marketing, viser rundspørge.

Foto: FLSmidth

Bæredygtighed bliver i stigende grad en konkurrencefordel for virksomhederne. Mængden af klima-kommunikation, og klagerne over den, står til at stige.

Men det betyder ikke, at ansvaret for bæredygtigheds-initiativer hører hjemme i marketing-afdelingen hos virksomhederne.

Det er nemlig typisk forankret i ESG- eller CSR-afdelinger, hos en Sustainability Director, hos Corporate Affairs eller i kommunikation.

Det viser en rundspørge blandt de største børsnoterede selskaber i C25-indekset, som 20 virksomheder har besvaret. Den er foretaget af Markedsføring, som udgives af brancheforeningen Dansk Markedsføring.

– Bæredygtighed har ikke været noget, som marketing har beskæftiget sig med. Marketing har haft fokus på, hvordan virksomhederne kunne sælge så meget som muligt. Det går sjældent hånd-i-hånd med bæredygtighed, siger Ph.d.-stipendiat Sönnich Dahl Sönnichsen, der forsker i cirkulær økonomi på Institut for Afsætningsøkonomi ved CBS til Markedsføring.

Ørsted og FLSmidth er dog eksempler på to virksomheder, som lader sustainability og marketing være naboer.

I FLSmidth har CMO Fleming Voetmann ansvaret for både sustainability og branding. Og det giver god mening i forhold til selskabets Mission Zero, der skal sikre CO2-neutral cementproduktion og minedrift i 2030, forklarer han til Markedsføring.

– Jeg har befolket vores bæredygtigheds-afdeling med folk fra marketing for at være sikker på, at der også er en dyb, kommerciel forståelse. Det er vigtigt, hvis strategien skal lykkes. Vi har ikke råd til ikke at lykkes. Det er et tvangsægteskab, men det er et meget vellykket tvangsægteskab, siger han til Markedsføring.

I Ørsted har Vice President Filip Engel ansvaret for Sustainability, Public Affairs, Branding og Marketing.

– Vores kunder spørger, hvordan vores produkter kan hjælpe dem med at nå deres bæredygtighedsmålsætninger. Så hvordan sikrer vi den stærkeste bæredygtighed? Dér er der en samtale, der skal foregå mellem marketing og bæredygtighedsafdelingen, siger Filip Engel til Markedsføring.

Forsiden lige nu:

Et kilo status på verdensmålene, tak

Steen Hildebrandt har føjet endnu en bog til sit imponerende forfatterværk. Bogen gør status over verdensmålenes udvikling i Danmark, nu hvor vi er halvvejs mod 2030. Desværre er vi ikke halvvejs i mål, men vi kan nå i mål, hvis vi er villige til at tage verdensmålene seriøst.

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.