Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Tapperier øger genanvendelsen – men mangler plastik af den rette støbning

93 procent af sodavands- og vandflasker bliver fanget op i retursystemet og genanvendelsen er næsten fordoblet på fire-fem år. Men det bliver svært at nå målet om 100 pct genanvendt plast i 2030.

Selv om der bliver afleveret 93 pct. af alle plastikfalsker, mangler tapperierne granulat fra genanvendte flasker. PR-foto: Bryggeriforeningen.

På få år er de danske tapperier tæt på at have fordoblet genanvendelsen, når det gælder plastikflasker. Men selv om over 90 procent af vand- og sodavandsflasker i plast samles ind via pantsystemet, er der i dag mangel på plastik i den rigtige kvalitet.

Det lyder godt, når alt fra taske- og kosmetikvirksomheder til tøjproducenter fortæller, at deres produkter blandt andet er fremstillet af genbrugsplastik fra plastflasker. Men ikke hos Bryggeriforeningen. Her ærgrer man sig over, at andre tager den gode plast af en kvalitet, der kan benyttes til fødevarekontakt.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: