Global Compact Network Denmark og FSR – danske revisorer har tirsdag ved et arrangement i Industriens Hus udnævnt otte virksomheder til at komme på SMV COP-listen for 2021.
– SMV’erne spiller en central rolle for bæredygtighed i Danmark, siger direktør i Global Compact Network Denmark, Sara Krüger Falk.
SMV’erne på listen er alle medlemmer af FN’s Global Compact, og dermed har de forpligtet sig til at udforme en Communication on Progress-rapport, hvor de rapporterer om deres arbejde med Global Compacts Ti Principper inden for menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø, anti-korruption og verdensmålene.
Læs også: Global Compact i Danmark lancerer ny strategi
I alt 27 virksomheder har indsendt deres COP-rapport til vurdering af FSR – danske revisorers Udvalg for Samfundsansvar og Bæredygtighed.
– Mange mindre virksomheder synes, at rapportering om bæredygtighed er svært. Ikke mindst, fordi de ikke har samme ressourcer som de store virksomheder, siger Sara Krüger Falk videre.

Hun bliver suppleret af Birgitte Mogensen, formand for FSR – danske revisorers Udvalg for Samfundsansvar og Bæredygtighed:
– Bæredygtighed skelner ikke mellem store og små virksomheder.
Partnerskab ønsker at inspirere
FN’s Global Compact er verdens største frivillige initiativ for ansvarlighed i erhvervslivet. Med SMV COP-listen ønsker Global Compact Network Denmark og FSR – danske revisorer at motivere flere danske SMV’er til at arbejde med Global Compacts ti principper og verdensmålene. Det skal SMV’erne blandt andet gøre ved at integrere oplysninger om bæredygtighed i deres rapportering.
Derfor har de to partnere udarbejdet tre råd til SMV’er, der vil forbedre deres ESG-rapportering.
Hvem I er – virksomhederne skal forklare deres forretningsmodel, og hvordan de arbejder med samfundsansvar. Virksomheden bør forklare til- og fravalg og vægtning af rapportens indhold.
Vis mål og handling – virksomhederne skal skabe transparens ved at beskrive både kort- og langsigtede mål samt opnåede resultater.
Vær troværdig – virksomhederne skal se ESG-rapporten som et supplement til det økonomiske regnskab. Af samme grund skal oplysningerne i rapporten være troværdige.
Rapporten om bæredygtighed er for alle
Med SMV COP-listen vil Global Compact Network Denmark og FSR – danske revisorer vise, at rapportering om bæredygtighed ikke kun er forbeholdt de store virksomheder. Til en paneldebat lød spørgsmålet derfor, om kravene til de store virksomheder skal kopieres 1:1 til SMV’erne.
– Det tror jeg ikke, vil være en god idé, siger Niels Arne Dam, cheføkonom i Finans Danmark.
– Men det kan være fornuftigt, hvis SMV’erne tager de relevante mål og prøver at rapportere efter de metoder. At de simpelthen vælger, hvad der er relevante for dem, forsatte han.
Inden han konkluderede:
– Dog skal vi undgå, at vi får alt for mange forskellige rapporteringsmetoder.
Læs også: Global Compact og Ørsted lancerer nyt klimaprogram
Hvortil en anden paneldeltager, Torsten Andersen, vicedirektør i Erhvervsstyrelsen, svarede:
– Der er fokus på netop dét fra centralt hold.
Det er tredje gang, at SMV COP-listen offentliggøres.
Følgende otte virksomheder er kommet på årets SMV COP-liste.
• AkademikerPension: ’Ansvarlige investeringer 2020-21’
• GreenMobility A/S: ’ESG & Sustainability Report 2020’
• IFU: ’IFU Sustainability and Impact Report, 2020’
• Rosendahl Design Group A/S: ’UN Global Compact Communication on Progress 2020’
• Troldtekt A/S: ’Troldtekt A/S Corporate Social Responsibility – Rapport om Samfundsansvar til FN 2020’
• Uhrenholt A/S: ’Uhrenholt Sustainability Report 2020’
• VandCenter Syd A/S: ’Ansvarlighedsrapport 2020’
• WindowMaster International A/S: ’WindowMaster Sustainability Report 2020’
Kilde: Global Compact Network Denmark og FSR – danske revisorer
Forsiden lige nu:

Googlediversitet og containerinklusion: Virksomhedsgiganter gav råd om inklusion
Coca Cola, ISS, Mærsk, Danske Bank og Google meldte sig ind i Copenhagen Pride som gæster på CBS. Virksomhedernes ledende kræfter på området gav her sine bud på, hvordan du åbner din arbejdsplads op for regnbuens farver.

Deloitte: Øremærket barsel er en gave til virksomhederne
Revisions- og konsulenthuset ser de nye barselsregler som et godt skub, der kan gøre det lettere at holde på talentmassen. For virksomhederne er ligestilling også forretning.

Klimaunderskud i medie- og underholdningsbranchens topledere – hvad gør de danske profiler for klimaet?
Medie- og underholdningsbranchens topledere halter bagefter med sit bæredygtige ansvar, men der er både råd og inspiration at hente. Eksperter og mediekoncerner deler her ud ad sine erfaringer.
Seneste artikler:

Aarhus Universitet åbner et center for plastikforskning
Verdenshavene fyldes med plastik, og det globale samfund kan ikke følge med produktionen og nedbryde den store mængde, der produceres hvert år. Det vil Aarhus Universitet og professor Daniel Otzen nu gøre noget ved.

Modeindustrien skal rykke sig på data, transparens og sporbarhed
De unge, der bærer bæredygtighed: Rasmus Stærk Just leder CSR-afdelingen i DK Company med en holistisk tilgang til bæredygtighed

To nye forskningsprojekter skal medvirke til bæredygtig energiudvikling
European Energy har fået forskningsmidler til at at udvikle bæredygtigt flybrændstof og digital styring af solparker
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
