Et nyt klimaprogram bliver rullet ud i Danmark til august og globalt i 25 lande via FN-netværket Global Compact for ansvarlige virksomheder.
Programmet ’Climate Ambition Accelerator’, der har Ørsted som en af sine hovedsponsorer, skal klæde danske virksomheder på til at måle på og reducere deres klimaaftryk via det internationalt anerkendte klimainitiativ Science Based Targets.
Målet er, at danske virksomheder bliver “best in class”, når det handler om klimamål og dokumentationen af dem
– I Climate Ambition Accelerator bliver virksomhederne klædt på til en fremtid, hvor solide klimadata og ambitiøse klimamål bliver en forudsætning for at drive god forretning. Klimakravene bliver kun større i lovgivning, blandt investorerne og hos de største virksomheder. Derfor er det vigtigt, at de danske virksomheder sætter ambitiøse reduktionsmål og bliver dygtigere til at dokumentere deres klimaindsats, siger Sara Krüger Falk, direktør i Global Compact Network Denmark i en pressemeddelelse.
Hun lancerede torsdag programmet i forbindelse med netværkets årsdag, som også bød på indlæg fra FN’s Global Compacts direktør Sanda Ojiambo.
Ojiambo hæftede sig ved, at danske virksomheder allerede er godt på vej, når det gælder deres klimaambitioner. 19 danske virksomheder har sat mål i tråd med 1,5 graders målsætning, 34 virksomheder har tilsluttet sig Science Based Targets.
I initiativet sætter virksomheder klimamål, som stemmer overens med klimavidenskaben. De er desuden valideret af en uafhængig tredjepart baserer sig på opgørelsesmetoden Greenhouse Gas-protokollen. Og netop den fælles måde at opgøre CO2-aftrykket på er afgørende, mener Global Compact.
Også Mads Nipper, adm. direktør for Ørsted, mener, at der er behov for at styrke virksomheders klimaambitioner.
– Virksomheder kan og skal være katalysatorer for den grønne omstilling. De virksomheder, der vælger en bæredygtig tilgang nu, er også dem, der vil klare sig godt om 10 og 20 år. Derfor er vi i Ørsted glade for at støtte op om UN Global Compacts Climate Ambition Accelerator, som skal sætte fart på virksomhedernes klimaambitioner. Vi håber, at vi ved at dele Ørsteds erfaringer med at gennemføre en grøn forretningstransformation og præstere økonomisk på samme tid kan inspirere virksomheder i Danmark og resten af verden til at engagere sig i en hurtigere grøn omstilling, siger Mads Nipper i en pressemeddelelse.
Programmet, der er opdelt i ‘basics’ og ‘advanced’ afhængig af virksomhedernes erfaring, tager dem gennem et firemåneders forløb om Science Based Targets, som byder på e-læring, workshops med klimaeksperter samt netværksmøder, hvor virksomhederne får mulighed for at diskutere klimaudfordringer og -løsninger med andre virksomheder.
Forsiden lige nu:

GTS-institutterne sætter turbo på erhvervslivets innovation og grønne produkter
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til den grønne omstilling.

Livsstilsprogrammer på tv er mere sorte end grønne
Mad-, bolig- og rejseprogrammer understøtter en traditionel og klimabelastende livsstil og afspejler drømmen om, at vi kan købe os lykkelige.

Verdensmål 7: Vi skal bruge vores energi mere effektivt, hvis vi skal sikre bæredygtig energi til alle
Bliver energisystemet klar til al den grønne strøm? Bør overskudsvarme egentlig ikke være i overskud? Og hvor bliver den politiske handling af? Danfoss kaster lys over, hvad der skal til for at opfylde FN’s Verdensmål 7.
Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
