Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Ørsted satser på landvind og solenergi i Europa

Opkøb skal være vejen til en større onshore-forretning i Europa, fortæller Ørsteds CEO.

Foto: Ørsted/presse

Havvind skal fortsat være Ørsteds største forretningsområde, men landvind og solenergi skal ligesom i USA være et vigtigere ben i Europa.

Det fortæller Ørsteds adm. direktør Mads Nipper i et interview med Børsen. Her gør han klart, at vejen til den position går via opkøb.

– Vi kigger hele tiden på noget. Det har vi gjort, i hvert fald lige siden jeg var til jobinterview. Så vi kigger aktivt, siger Mads Nipper.

Senest har Ørsted indgået en aftale om, at Norges Bank Investment Management (NBIM), køber en ejerandel på 50 pct. af Ørsteds Borssele 1 & 2 Havvindmøllepark på 752 MW i Holland. Det indbringer 10,2 mia. kr. ved afslutningen af transaktionen, der forventes omkring sommeren 2021, skriver Ørsted i en pressemeddelelse.

For at tage kampen op mod olieselskaberne, der i stigende grad går ind i grøn energi, skal Ørsted dog også have fokus på at kunne andet og mere end det.

– Det sidste, vi skal gøre, er, at kaste os ind og bare hovedløst begynde at konkurrere på andres præmisser. Hvis du kæmper på den måde med nogen, som både har dybe lommer, og som måske er lidt desperate for at komme ind på et marked, så taber du. Derfor skal vi blive ved med at insistere på, at vi kan noget, de andre ikke kan, siger han, siger Mads Nipper i et andet stort interview i Børsen.

En af de nye områder Ørsted kaster sig ind i er partnerskabet om at udvikle en grøn brintfabrik i Storkøbenhavn. Den skal producere bæredygtige brændstoffer til vej-, sø- og lufttransport som er en del af et konsortium med virksomheder som Københavns Lufthavne, A.P. Møller – Mærsk, DSV Panalpina, DFDS og SAS.

Når det er fuldt udbygget i 2030, forventes det det årligt at kunne levere mere end 250.000 ton bæredygtige brændstoffer og reducere årlige CO2-udledninger med 850.000 ton.

– Hvis man kan drive en havvindmøllepark, få strømmen fra den i land og konverteret til flydende brændsler på en fabrik, så de er lige til at putte i Mærsks tankere eller flyene, så er man jo blevet operatør af et system, der kan eksporteres til andre lande. Vi er verdensmestre i at producere havvind, hvorfor skulle vi ikke også blive verdensmestre i denne her teknologi? lød det retoriske spørgsmål fra Dansk Energis adm. direktør Lars Aagaard i et interview med Sustain Report i den forbindelse.

 

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.