Havvind skal fortsat være Ørsteds største forretningsområde, men landvind og solenergi skal ligesom i USA være et vigtigere ben i Europa.
Det fortæller Ørsteds adm. direktør Mads Nipper i et interview med Børsen. Her gør han klart, at vejen til den position går via opkøb.
– Vi kigger hele tiden på noget. Det har vi gjort, i hvert fald lige siden jeg var til jobinterview. Så vi kigger aktivt, siger Mads Nipper.
Senest har Ørsted indgået en aftale om, at Norges Bank Investment Management (NBIM), køber en ejerandel på 50 pct. af Ørsteds Borssele 1 & 2 Havvindmøllepark på 752 MW i Holland. Det indbringer 10,2 mia. kr. ved afslutningen af transaktionen, der forventes omkring sommeren 2021, skriver Ørsted i en pressemeddelelse.
For at tage kampen op mod olieselskaberne, der i stigende grad går ind i grøn energi, skal Ørsted dog også have fokus på at kunne andet og mere end det.
– Det sidste, vi skal gøre, er, at kaste os ind og bare hovedløst begynde at konkurrere på andres præmisser. Hvis du kæmper på den måde med nogen, som både har dybe lommer, og som måske er lidt desperate for at komme ind på et marked, så taber du. Derfor skal vi blive ved med at insistere på, at vi kan noget, de andre ikke kan, siger han, siger Mads Nipper i et andet stort interview i Børsen.
En af de nye områder Ørsted kaster sig ind i er partnerskabet om at udvikle en grøn brintfabrik i Storkøbenhavn. Den skal producere bæredygtige brændstoffer til vej-, sø- og lufttransport som er en del af et konsortium med virksomheder som Københavns Lufthavne, A.P. Møller – Mærsk, DSV Panalpina, DFDS og SAS.
Når det er fuldt udbygget i 2030, forventes det det årligt at kunne levere mere end 250.000 ton bæredygtige brændstoffer og reducere årlige CO2-udledninger med 850.000 ton.
– Hvis man kan drive en havvindmøllepark, få strømmen fra den i land og konverteret til flydende brændsler på en fabrik, så de er lige til at putte i Mærsks tankere eller flyene, så er man jo blevet operatør af et system, der kan eksporteres til andre lande. Vi er verdensmestre i at producere havvind, hvorfor skulle vi ikke også blive verdensmestre i denne her teknologi? lød det retoriske spørgsmål fra Dansk Energis adm. direktør Lars Aagaard i et interview med Sustain Report i den forbindelse.
Forsiden lige nu:

SEGES-topchef vil levere viden om bæredygtighed med både armslængde og armkrog
Uafhængighed, et stærkt fagligt miljø, en god virksomhedskultur og muligheden for at levere viden, der kan understøtte landbrugets grønne omstilling var afgørende for, at Tom Heron takkede ja til topposten i SEGES Innovation.

Grundfos vinder pris for net zero plan
Grundfos modtager klimapåvirkningspris for deres arbejde med at reducere CO2-udledningen til dette års Sustainability Awards.

Blå proteiner kan rense indre farvande og levere mere bæredygtig mad
Der er særdeles gunstige betingelser for at dyrke tang og muslinger i de danske fjorde, fremhæver professor Jens Kjerulf Petersen, DTU Aqua. Muslingeproduktionen har potentiale til 20-30 gange den nuværende størrelse.
Seneste artikler:

Henrik Frandsen overtager ordførerskab for klima-, energi og forsyning
Moderaterne udvider klimaområdet med et nyt klimaordførerskab med fokus på global klimapolitik.

Fond ansætter ny frontfigur til at lede investeringer i fremtidens fødevarer
Danmarks Eksport- og Investeringsfond ansætter ny direktør til at lede fondens arbejde med udvikling af klima- og miljørigtige fødevarer.

Virksomheder i fødevarebranchen har nu udsigt til 58 mio. kr. i tilskud til plantebaseret fødevareproduktion
Fra den 31. maj har Fonden for Plantebaserede Fødevarer sat 58. mio. kr. på højkant til virksomheder, der arbejder med plantebaserede fødevarer.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
