13 formænd for klimapartnerskaber
“Jeg er glad for og stolt over de 13 klimapartnerskaber, vi kan præsentere, der hver især har stærke, kompetente erhvervsledere i spidsen. Sammen kan vi vise verden, at Danmark er både grønt, konkurrencedygtigt og solidarisk.”
Sådan lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S) ved præsentationen af de i alt 13 ledere af de nye klimapartnerskaber. Se hele listen til slut i artiklen.
Ud over at kun to kvinder har fundet vej til listen, trods flere gode bud på kvindelige kandidater, har særligt en af udnævnelserne vakt røre. Det gælder formanden for Landtransport og logistik, Jens Bjørn Andersen, der er CEO for DSV Panalpina.
To af brancheorganisationerne inden for transport er nemlig uenige om, hvor godt valget er.
“DSV driver en meget stor del af sin virksomhed i udlandet og benytter sig primært af udenlandske vognmænd og lavtlønschauffører fra andre lande til at trække godset rundt, også i Danmark. Alene af den grund er udpegningen meningsløs, for det er jo reelt en virksomhed, der for en stor dels vedkommende opererer under andre landes lovgivning. Et bidrag til det danske transportmarkeds klimaforbedringer kommer jo ikke primært derfra. Det skal komme fra reelle repræsentanter for den danske godstransport,” siger adm. direktør for DTL (Dansk Transport og Logistik) Erik Østergaard, ifølge Transportmagasinet, skriver Sn.dk.
Hos ITD, som er brancheorganisation For Den Danske Vejgodstransport, hvor DSV Road er medlem, er holdningen stik modsat.
“Det er yderst positivt for hele transporterhvervet, at Jens Bjørn Andersen har takket ja til opgaven som formand for klimapartnerskabet for landtransport. DSV Panalpina er transportmarkedets største spiller i Danmark, og de spiller også en enorm rolle på det internationale marked. Jens Bjørn Andersen kommer med kæmpe erfaring og viden, som han kan bringe i spil. DSV Road er medlem af ITD, og vi er naturligvis stolte over, at det er et af vores medlemmer, der nu skal sidde for bordenden i partnerskabet,” siger administrerende direktør i ITD Carina Christensen.
Niels Smedegaard Andersen bliver formand for Unilevers bestyrelse
I ugens løb blev tidligere topchef for A.P. Møller Mærsk, Niels Smedegaard Andersen, udnævnt til bestyrelsesformand i Unilever. Siden dets tidligere topchef Paul Polman tog styringen, har selskabet for alvor været kendt for et stort fokus på bæredygtighed. Senest har Unilever lanceret en strategi for at reducere plastik i emballagerne på et af sine store skønhedsbrands, Dove.
Nils Smedegaard Andersen vil da også holde fokus på nye krav om bæredygtighed og klimaindsats, siger han til FødevareWatch. Niels Smedegaard har tidligere kaldt sig selv for et “naturmenneske”, der er “optaget af klima“.
Stifter af Stop Spild af Mad tilkaldt til Vatikanet
Formændene for regeringens 13 klimapartnerskaber
Landtransport og logistik
Jens Bjørn Andersen, CEO, DSV Panalpina
Service, IT og rådgivning
Eva Berneke, CEO, KMD
Luftfart
Simon Pauck Hansen, CEO, SAS Danmark
Affald, vand og den cirkulære branche
Camilla Haustrup Hermansen, direktør og medejer, Plus Pack
Bygge- og anlægssektoren
Jesper Kristian Jacobsen, adm. direktør, Aarsleff
Life Science og biotek
Lars Fruergaard Jørgensen, CEO, Novo Nordisk
Handel
Michael Løve, Group CEO, Netto International
Produktionsvirksomhed
Mads Nipper, CEO, Grundfos
Finanssektoren
Torben Möger Pedersen, CEO, PensionDanmark
Energi- og forsyningssektoren
Henrik Poulsen, CEO, Ørsted
Det Blå Danmark
Søren Skou, CEO, Mærsk
Energitung industri
Michael Lundgaard Thomsen, Managing Director, Aalborg Portland
Fødevarefremstilling og landbrug
Jais Valeur, Group CEO, Danish Crown
Forsiden lige nu:

Branding-pakken egner sig ikke til bæredygtighed
Virksomhedernes arbejde med bæredygtighed er rykket fra filantropi til kerneforretning. Men mange kan blive bedre til at kommunikere resultaterne, mener seniorforsker Line Schmeltz fra DMJX.

Engangsemballage nærmer sig pensionsalderen
PODCAST: Vi er nødt til at tage et opgør med engangsemballage. Både for at redde planeten men også fordi, der er et stort forretningspotentiale i at gentænke emballage, produkter og forretningsmodeller, siger Annette Sartvin Lendal.

Kald en spade for en spade og greenwashing for greenwashing
Det er bekymrende, at Forbrugerombudsmanden ikke længere vil bruge ordet Greenwashing. Det svarer til, at man heller ikke vil kalde kriminelles omgang med penge for hvidvaskning, skriver kommunikationsrådgiver Troels Johannesen.
Seneste artikler:

Nyt Power-to-X center revolutionerer materialer til den grønne omstilling
Flere danske fonde bevilger 300 mio. kr. til et pionercenter for udvikling af materialer og power-to-X-teknologier til den grønne omstilling. Centeret samler førende nationale og internationale forskere.

Professor erobrer Grundfosprisen 2022 med sit gennembrud indenfor “kunstige muskler”
Professor ved Institut for Kemiteknik på DTU Anne Ladegaard Skov modtager Grundfosprisen 2022. Hun vinder prisen for sin forskning og udvikling af silikone-baserede “kunstige muskler”, der kan anvendes som bæredygtig brik i elektronik, robotteknologi og hud- og sårpleje.

Kemp & Lauritzen hyrer ny bæredygtighedschef til grøn teknikoverhaling
Louise Bjerregård Nielsen tiltræder som bæredygtighedschef i teknikvirksomheden Kemp & Lauritzen. Hun bliver dermed ansvarlig for virksomhedens bæredygtige omstilling inden for egene rækker og i samfundets tekniske løsninger.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
