13 formænd for klimapartnerskaber
“Jeg er glad for og stolt over de 13 klimapartnerskaber, vi kan præsentere, der hver især har stærke, kompetente erhvervsledere i spidsen. Sammen kan vi vise verden, at Danmark er både grønt, konkurrencedygtigt og solidarisk.”
Sådan lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S) ved præsentationen af de i alt 13 ledere af de nye klimapartnerskaber. Se hele listen til slut i artiklen.
Ud over at kun to kvinder har fundet vej til listen, trods flere gode bud på kvindelige kandidater, har særligt en af udnævnelserne vakt røre. Det gælder formanden for Landtransport og logistik, Jens Bjørn Andersen, der er CEO for DSV Panalpina.
To af brancheorganisationerne inden for transport er nemlig uenige om, hvor godt valget er.
“DSV driver en meget stor del af sin virksomhed i udlandet og benytter sig primært af udenlandske vognmænd og lavtlønschauffører fra andre lande til at trække godset rundt, også i Danmark. Alene af den grund er udpegningen meningsløs, for det er jo reelt en virksomhed, der for en stor dels vedkommende opererer under andre landes lovgivning. Et bidrag til det danske transportmarkeds klimaforbedringer kommer jo ikke primært derfra. Det skal komme fra reelle repræsentanter for den danske godstransport,” siger adm. direktør for DTL (Dansk Transport og Logistik) Erik Østergaard, ifølge Transportmagasinet, skriver Sn.dk.
Hos ITD, som er brancheorganisation For Den Danske Vejgodstransport, hvor DSV Road er medlem, er holdningen stik modsat.
“Det er yderst positivt for hele transporterhvervet, at Jens Bjørn Andersen har takket ja til opgaven som formand for klimapartnerskabet for landtransport. DSV Panalpina er transportmarkedets største spiller i Danmark, og de spiller også en enorm rolle på det internationale marked. Jens Bjørn Andersen kommer med kæmpe erfaring og viden, som han kan bringe i spil. DSV Road er medlem af ITD, og vi er naturligvis stolte over, at det er et af vores medlemmer, der nu skal sidde for bordenden i partnerskabet,” siger administrerende direktør i ITD Carina Christensen.
Niels Smedegaard Andersen bliver formand for Unilevers bestyrelse
I ugens løb blev tidligere topchef for A.P. Møller Mærsk, Niels Smedegaard Andersen, udnævnt til bestyrelsesformand i Unilever. Siden dets tidligere topchef Paul Polman tog styringen, har selskabet for alvor været kendt for et stort fokus på bæredygtighed. Senest har Unilever lanceret en strategi for at reducere plastik i emballagerne på et af sine store skønhedsbrands, Dove.
Nils Smedegaard Andersen vil da også holde fokus på nye krav om bæredygtighed og klimaindsats, siger han til FødevareWatch. Niels Smedegaard har tidligere kaldt sig selv for et “naturmenneske”, der er “optaget af klima“.
Stifter af Stop Spild af Mad tilkaldt til Vatikanet
Formændene for regeringens 13 klimapartnerskaber
Landtransport og logistik
Jens Bjørn Andersen, CEO, DSV Panalpina
Service, IT og rådgivning
Eva Berneke, CEO, KMD
Luftfart
Simon Pauck Hansen, CEO, SAS Danmark
Affald, vand og den cirkulære branche
Camilla Haustrup Hermansen, direktør og medejer, Plus Pack
Bygge- og anlægssektoren
Jesper Kristian Jacobsen, adm. direktør, Aarsleff
Life Science og biotek
Lars Fruergaard Jørgensen, CEO, Novo Nordisk
Handel
Michael Løve, Group CEO, Netto International
Produktionsvirksomhed
Mads Nipper, CEO, Grundfos
Finanssektoren
Torben Möger Pedersen, CEO, PensionDanmark
Energi- og forsyningssektoren
Henrik Poulsen, CEO, Ørsted
Det Blå Danmark
Søren Skou, CEO, Mærsk
Energitung industri
Michael Lundgaard Thomsen, Managing Director, Aalborg Portland
Fødevarefremstilling og landbrug
Jais Valeur, Group CEO, Danish Crown
Forsiden lige nu:

GTS-institutterne sætter turbo på erhvervslivets innovation og grønne produkter
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til den grønne omstilling.

Livsstilsprogrammer på tv er mere sorte end grønne
Mad-, bolig- og rejseprogrammer understøtter en traditionel og klimabelastende livsstil og afspejler drømmen om, at vi kan købe os lykkelige.

Verdensmål 7: Vi skal bruge vores energi mere effektivt, hvis vi skal sikre bæredygtig energi til alle
Bliver energisystemet klar til al den grønne strøm? Bør overskudsvarme egentlig ikke være i overskud? Og hvor bliver den politiske handling af? Danfoss kaster lys over, hvad der skal til for at opfylde FN’s Verdensmål 7.
Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
