Henrik Poulsen i spidsen for klimapartnerskab om energi og forsyning
I denne uge blev der sat navn på ledelsen af en af de vigtigste “klimapartnerskaber”, som statsminister Mette Frederiksen (S) annoncerede, at hun ville indgå med nogle af landets største brancher på Dansk Industris Topmøde i september.
Hun har udpeget Henrik Poulsen, adm. direktør for Ørsted, til at stå i spidsen for et klimapartnerskab med repræsentanter fra energi- og forsyningssektoren, skriver Politiken.
– Mit håb og min invitation er, at vi får lavet den grønne klimaplan branche for branche, lød det fra statsministeren på DI’s Topmøde.
Ifølge Politiken kommer der formentlig til at være mellem 10 og 15 klimapartnerskaber inden for en række brancher som tung industri, shipping og detailhandel. Formålet er, at erhvervsrepræsentanterne, som kender deres branche bedst, skal være med til at finde løsninger på, hvordan Danmark når målet om at reducere udslippet af drivhusgasser med 70 procent i 2030.
Selvom den opgave ikke er nem, bakker Henrik Poulsen op om målet:
– Det er ikke let, og 70 procent er ambitiøst, men det er den rette ambition at sigte efter. Den presser os til at tænke kreativt og innovativt, og den presser os til at arbejde sammen på tværs af områder. Ellers bliver det svært, siger han til Politiken.
Og hvilke løsninger ser Henrik Poulsen så for sig? En af dem er biobrændstof, som han “tror meget på”. Ved hjælp af det overskud af grøn el, som vindmøller producerer, kan vandmolekyler spaltes til brint og ilt. Brint kan omdannes til flydende brændstoffer, der på sigt kan bruges i alt fra skibe til fly og lastbiler samt i industrien.
Ud over Henrik Poulsen er Michael Lundgaard Thomsen, adm. direktør for cementproducenten Aalborg Portland, udnævnt til at lede klimapartnerskabet om tung industri.
Kvindelige erhvervsledere der er oplagte kollegaer til Poulsen og Thomsen
På Berlingske har man gjort sig den ulejlighed at hjælpe Mette Frederiksen med at finde inspiration blandt kvindelige erhvervsledere, når det gælder formandsposterne for de øvrige klimapartnerskaber.
Blandt avisens ni bud er blandt andre Marianne Dahl, der er vesteuropæisk chef for Microsoft og tidligere medlem af Disruptionrådet. Hun er ifølge avisen oplagt til at lede klimapartnerskabet inden for teknologisektoren.
Lene Skole, adm. direktør for Lundbeckfonden “vil være en stærk ambassadør for medicinalsektoren som leder af et klimapartnerskab for den sektor”, skriver Berlingske.dk og peger på, at Birgitte Nauntofte, adm. direktør for Novo Nordisk Fonden også er et bud på den post.
Andre navne tæller Anne Kathrine Steenbjerge, adm. direktør for Anders Nielsen & Co og formand for DI Transport. Hun kunne passende lede et klimapartnerskab for transportsektoren. Også Lise Kaae, adm. direktør for Bestseller-koncernens moderselskab, Heartland, er relevant fordi modebranchen har et både dansk og internationalt CO2-aftryk. Læs hele listen her.
Hæder til Chr. Hansens Annemarie Meisling
Chr. Hansens Head of Sustainability, Annemarie Meisling, blev i ugens løb anerkendt som en “Meaningful Business 100 Leader” af HotTopics.ht, som er en global platform for thought leadership i erhvervslivet. Den har til formål at fremhæve erhvervsledere, som kombinerer profit og formål i arbejdet med at nå FN’s verdensmål.
Kriterierne for at kunne smykke sig med titlen går på fire nøgleområde, som gælder lederskab, innovation, rækkevidde og varighed, skriver Chr. Hansen i en pressemeddelelse. Se hele listen, som tæller erhvervsledere fra 40 forskellige lande her.
Forsiden lige nu:

Danske virksomheder i front med bæredygtige investeringer – men rapporteringen halter
Danske virksomheder sætter standarden i den grønne omstilling, viser den globale softwarevirksomhed SAP’s årlige bæredygtighedsundersøgelse. Men de danske ledere famler efter målestandarder og kalder på finansafdelingens assistance.

Verdensmål 15: Danmark svigter naturen på land, selvom løsningen ligger lige for
I 2030 skal der gerne være 30 pct. beskyttet natur i Danmark – pt. er der ikke engang 2 pct. Greenpeace tager os i hånden og gennemgår en status på det 15. verdensmål. Vi skal rette blikket mod landbruget.

Et kilo status på verdensmålene, tak
Steen Hildebrandt har føjet endnu en bog til sit imponerende forfatterværk. Bogen gør status over verdensmålenes udvikling i Danmark, nu hvor vi er halvvejs mod 2030. Desværre er vi ikke halvvejs i mål, men vi kan nå i mål, hvis vi er villige til at tage verdensmålene seriøst.
Seneste artikler:

OL-kemi, Science-hold og grønne løsninger: Ørsted Medaljen hylder unik underviser og rollemodel
STEM-fagene og en grøn fremtid skal være for alle. Det formår lektor, Novo-rådgiver og gymnasielærer i kemi Nicolai Bogø Stabell med unik undervisning, der både når universitetshøjder og samtidig lader talentet overvinde forhindringer hos udfordrede elever. Derfor modtager han H.C. Ørsted Medaljen i bronze.

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
