Lego, en af verdens største legetøjsproducenter, har fremstillet sin første prototype på en legoklods, der er fremstillet af genanvendt plastik.
Det skriver Billund-virksomheden i en pressemeddelelse.
Plastikken kommer fra brugte plastikflasker indsamlet i USA.
– Vi er virkelig begejstrede for det her gennembrud, lyder det fra Tim Brooks, der er chef for miljøansvarlighed hos Lego-koncernen.
– Den største udfordring på vores bæredygtighedsrejse er at gentænke og udvikle nye materialer, der er lige så holdbare, stærke og af samme høje kvalitet som vores eksisterende klodser – og som passer med Lego-elementer, der er fremstillet igennem de sidste 60 år. Med den her prototype kan vi nu vise de fremskridt, vi gør os, tilføjer han i meddelelsen.
Læs også: Lego misser to af sine klima- og miljømål for 2020
Klodsen er produceret af polyetylentereftalat, forkortet PET, som er et let genanvendeligt plastik i polyesterfamilien.
Børnene stiller krav til bæredygtighed
Lego skriver, at de igennem de seneste tre år har testet mere end 250 variationer af PET-materialer og hundredvis af andre plastikkombinationer, inden de nåede frem til prototypen.
Godt 150 eksperter er beskæftiget i Lego med at finde bæredygtige løsninger til den populære plastikklods.
Den næste testfase af prototypen ventes at tage mindst et år, skriver Lego, der nu skal i gang med at vurdere, om den nye klods skal justeres inden den kommer videre til pilotproduktionsfasen.

Den nye legoklods er en del af den danske legetøjsmagers bæredygtighedsstrategi, hvor Lego har investeret op mod 400 millioner amerikanske dollars frem mod 2022 for at sætte skub på sin grønne omstilling.
Læs også: Lego: Et team på 150 leder efter mere bæredygtige materialer
Legos målgruppe stiller nemlig tidligt krav til bæredygtighed:
– Vi ved, at børn tænker på miljøet og vil have os til at gøre vores produkter mere bæredygtige. Selvom det vil vare et stykke tid, før de kan lege med klodser lavet af genbrugsplastik, så vil vi fortælle dem, at vi arbejder hårdt på det og tager dem med på rejsen med os, lyder det fra Tim Brooks.
I gennemsnit bliver en én-liters PET-flaske til råmateriale nok til at producere ti styks 2×4-klodser.
Forsiden lige nu:

Skrap forbrugerombudsmand vil skabe konsensus om grønne løfter i markedsføring
Det er afgørende, at der bliver en bred accept af kravene til markedsføring med løfter om bæredygtighed, siger Christina Toftegaard Nielsen, der samtidig ikke vil acceptere en sproglig udvanding af bæredygtighedsbegrebet.

Svanemærket strammer kravene til byggeri
Miljømærkning Danmark skærper og fermsætter nye krav til cirkulær økonomi, klima og biodiversitet i nybyggeri for at kan bryste sig med Svanemærket. Nye typer af bygninger kan nu også opnå miljømærket.

Samarbejde skal styrke landbrugets ESG-værktøj
SEGES Innovation og Innovationscenter for Økologisk Landbrug arbejder sammen om ESG-værktøj. I første omgange til klimabelastning, i fremtiden skal værktøjet også måle biodiversitet, dyrevelfærd og social ansvarlighed.
Seneste artikler:

Djøfs lederpris 2023 går til leder med blik for bæredygtighed, social ansvarlighed og inklusion
I år kunne Rune Petersen, chef for innovation og investeringer hos Pelican Self Storage, tage imod titlen som årets bedste leder.

Seges Innovation ansætter Niras-profil som ny topchef
Efter årtier i Niras træder Tom Heron fra august til som administrerende direktør for Seges Innovation P/S. Samtidig runder den uafhængige virksomhed sit første årsregnskab.

Et farvel til den traditionelle afdelingsleder
PODCAST: Christian Bason står i spidsen for en udvikling i Dansk Design Center hvor formålet er i fokus. En form der er med til at øge motivationen og skabe mening og forståelse for hvad man som medarbejder er en del af.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
