I 2016 satte Lego Koncernen to miljømål for CO2-effektivitet og affald i samarbejde med Verdensnaturfonden, WWF, som viste sig at være for svære at nå. Det fremgår af Legos seneste sustainability-rapport.
I 2020 skulle CO2-effektiviteten af produktionen af Lego-klodser have været forbedret med 10 pct.
“Selvom vi ikke nåede det ambitiøse mål, reducerede vi CO2-aftrykket med 2,9 pct. per kilo klodser, der blev produceret sammenlignet med 2016,” skriver Lego i rapporten.
Målet blev beregnet ved at dividere antallet af ton udledt CO2 med vægten af de producerede Lego-klodser.
“Vi anerkender, at vi er nødt til at gøre mere, og vi vil fortsætte emd at investere i energieffektivitet og forbliver engagerede i at installere solpaneler på alle vores fabriksanlæg med projekter i Kina og Ungarn i løbet af 2021,” skriver Lego i rapporten.
Koncernen vil desuden investere i grøn gasforsyning og købe akkrediterede certifikater for vedvarende energi.
Når det gælder affald, satte Lego det, ifølge rapporten, “meget ambitiøse mål” at forbedre affaldseffektiviteten med 10 pct. i 2020 fra egne operationer.
Resultatet landende dog på en forbedring på 5,8 pct. Det skal forstås som den mængde affald, der bliver genereret på Lego Koncernens fabrikker sammenlignet med det antal Lego-æsker, der bliver produceret.
Det skyldes en række årsager såsom øget produktion og “ikke-planlagt affald fra lagersystemer i varehusene”. At 2020-målet ikke blev nået rykker dog ikke ved Legos ambition om nul affald fra 2025. Det indebærer, at intet affald fra Legos fabrikker, kontorer eller butikker ender på en losseplads. I 2020 røg 381 ton affald på lossepladsen.
I slutningen af 2022 har Lego desuden et mål om at fjerne alt engangsplastik fra sine operationer. Pt. genbruger koncernen 91 pct. af alt affald samt 100 pct. af alt plastikaffald fra støbemaskinerne.
I de senere år har Lego skruet kraftigt op for sine ambitioner i forhold til bæredygtighed og var i december den første legetøjsproducent, som satte Science Based Targets. De forpligter koncernen til at reducere de absolutte CO2-udledninger med 37 pct. i 2032. Det er i overensstemmelse med det mest ambitiøse scenarie i Paris-aftalen vedrørende at holde den globale temperaturstigning på 1,5 grader.
– Med denne ambition fortsætter vi ikke blot med at forbedre vores egen energieffektivitet, men intensiverer vores indsats for at reducere CO2-udledningen på tværs af hele vores værdikæde, siger Tim Brooks, VP, Environmental Responsibility i et interview med Sustain Report.
I september planer kunne ledelsen i Lego fortælle, at man vil investere op til 2,5 milliarder kr. over tre år for at sætte endnu mere skub i initiativer inden for bæredygtighed og social ansvarlighed.
Sustainability-rapporten er udgivet samtidig med Legos finansielle resultater for 2020. De viser blandt andet, at Lego nu er verdens største legetøjsproducent med en omsætning på 43,7 mia. kr. i 2020. Rekordregnskabet har blandt andet betydet, at derudbetales otte mia. kr til ejerne af Lego, som fordeles i Lego-familiens holdingselskab Kirkbi A/S og Lego-fonden, ifølge Børsen.
Forsiden lige nu:

Risikofond skal understøtte grønne eksperimenter i byggeriet
17 topledere fra byggeriet vil have enklere og let gennemskuelige bæredygtighedsmærkninger. Med Molio som initiativtager peger de på 12 indsatsområder.

HP og Atea lokkede med uholdbare løfter om bæredygtige computere
GREENWASHING: De to it-koncerner lovede bæredygtige computere, men skyndte sig at pille annoncen ned, da Sustain Report spurgte til dokumentation. De burde vide bedre, mener forbrugerjurist.

Amerikanske koncerner, kemi og energi topper sort liste over negative klimalobbyister
Virksomheder med en grøn facade lader deres organisationer om lobbyarbejdet mod strammere klima- og miljølovgivning. Ingen danske virksomheder er på listen. Business Europe med DI som medlem tager en global fjerdeplads på den sorte liste.
Seneste artikler:

Fra Realdania til ny fond med fokus på naturbaserede løsninger
Tidligere sekretariatschef i Realdania Jens Böhme tiltræder som direktør i den nye fond Planetary Responsibility Foundation.

EU-støttet projekt skal udvikle biofuels fra halm
Kvasir Technologies i Søborg har for nylig modtaget en bevilling på godt 20 mio. kr. fra Horizon Europe. Nu skal teknologien for at lave biobrændstof af halm videreudvikles.

Nyt Power-to-X center revolutionerer materialer til den grønne omstilling
Flere danske fonde bevilger 300 mio. kr. til et pionercenter for udvikling af materialer og power-to-X-teknologier til den grønne omstilling. Centeret samler førende nationale og internationale forskere.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
