Den fynske virksomhed Mewalii modtog fredag prisen som ’Årets klimaiværksætter’.
Det oplyser Middelfart Sparekasse i en pressemeddelelse.
Prisen blev overrakt af blandt andre Flemming Møldrup i forbindelse med klimatopmødet i Middelfart.
– I har en bæredygtig løsning på noget, der sker for cirka halvdelens af jordens befolkning en gang om måneden, sagde Theresa Blegvad, administrerende direktør i Danmark for Målene ifølge pressemeddelelsen.
Læs også: Danmark er mindre grøn end på papiret
Mewalii vandt prisen og 250.000 kroner foran fem andre finalister fra hele landet.
– Vi har fået så mange positive tilkendegivelser, opbakning og gode råd – og nu står vi her. Det er svært at holde tårerne tilbage, sagde Simone Westergaard.
Hun står sammen med Frederikke Dahl bag virksomheden, der af udspringer af innovationsmiljøet på Syddansk Universitet. Pengene fra prisen er øremærket til udvikling af virksomheden.
– Vi skal have mere fokus på salget, så vi skal have ansat en sælger, sagde Simone Westergaard.
Kan sænke vandforbruget markant
Mewalii producerer bæredygtige hygiejnebind, og ifølge pressemeddelelsen kan Mewaliis hygiejnebind sammenlignet med et konventionelt produkt minimere vandforbruget på verdensplan med 52 milliarder liter. Det skyldes, at det kræver mindre vand at dyrke Mewaliis plantefibre frem for bomuld, som konventionelle bind er produceret af.
Læs også: – Det handler om at have nogle mennesker du kan ringe til for inspiration
Fordelt over en kvindes livsforbrug af hygiejnebind sænker Mewaliis produkt plastikforbruget med 130 kilo, mængden af pesticider med et ton og forbruget af vand med 240.000 liter.
Den fynske virksomhed er i dialog med en udenlandsk virksomhed omkring produktion. Frederikke Dahl og Simone Westergaard forventer, at bindet kan komme i produktion inden for seks måneder. Allerede nu har Mewalii solgt omkring 10.000 bind gennem IDA og Coop Crowdfunding.
Vinderen får 250.000 kroner fra Middelfart Sparekasse til at videreudvikle virksomheden.
Hvert erhvervshus finder et kandidatfelt, hvorfra en jury vælger én virksomhed fra hver landsdel. Dermed er seks virksomheder fra hele landet en del af finalefeltet.
Dommerpanelet består af fem medlemmer: Flemming Møldrup, Theresa Blegvad, Signe Wenneberg, Emil Skals og Ulrik Feldskov Juul.
Årets finalefelt var Entomass, Nordjylland, Pero Solutions, Sønderjylland, Pure Algae, Midtjylland, Paint’R, hovedstaden, Undine, Sjælland, og fynske Mewalii.
Forsiden lige nu:

Her er de juridiske kamppladser for bæredygtighed
JURIDISKE KAMPPLADSER. Denne temaserie følger med advokathuset Lundgrens de juridiske kampladser i arbejdet med bæredygtighed. Datasikring er første step.

Kommuner mangler værktøjer til at stoppe klimabelastende nedrivninger af gode huse
Kommuner kan erklære huse og bygninger bevaringsværdige med henvisning til arkitektur og kulturarv. Her skal klima også tænkes ind, mener flere aktører.

Kærligheden til mad kan løse udfordringen med at mange forlanger kød på bordet
PODCAST: Vi er nødt til at få mennesker til at forstå, at billig mad kan laves godt, siger Claus Meyer, som gæster Steffen Max Høgh i Bæredygtig Business.
Seneste artikler:

Kristian Jensen træder ind i bestyrelsen hos grøn tech-virksomhed
Kristian Jensen, tidligere minister og næstformand for Venstre, indtager bestyrelsespost hos virksomheden Sustainable Projects Group Inc.

Departementschef skal afløse Möger
Peter Stensgaard Mørch skal være ny administrerende direktør hos PensionDanmark. Men først efter et år, hvor han bliver rustet til stillingen.

Djøfs lederpris 2023 går til leder med blik for bæredygtighed, social ansvarlighed og inklusion
I år kunne Rune Petersen, chef for innovation og investeringer hos Pelican Self Storage, tage imod titlen som årets bedste leder.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
