Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Chr. Hansen topper liste over verdens mest bæredygtige virksomheder

Flere danske virkskomheder er nævnt på den globale rangliste.

Chr. Hansen topper 2019-ranglisten over verdens 100 mest bæredygtige virksomheder. Det blev offentliggjort under World Economic Forum i Davos i Schweiz.

Under overskriften ‘bakterie-producent er den mest bæredygtige virksomhed’, afslører analysefirmaet Corporate Knights, at æren i år tilfalder Chr. Hansen, som i 2018 var nr. 66 på listen.

På listens 4. plads finder man Ørsted, Vestas indfinder sig på plads nr. 34 og Novo Nordisk på plads nr. 58.

Corporate Knights er et canadiske medie- og investeringsanalysefirma, der for 15. gang i år offentliggjorde deres årlige rangliste over verdens 100 mest bæredygtige virksomheder.

Mere end 7.500 virksomheder er blevet sammenlignet med andre virksomheder i samme industri globalt og analyseret på en række kvantitative nøgleparametre.

En af parameterene hvor Chr. Hansen udmærker sig ifølge Corporate Knights er på “ren omsætning”, hvor Chr. Hansen i lighed med to andre virksomheder scorer 100 procent. Analysefirmaet fremhæver desuden repræsentationen af kvinder i bestyrelsen. Med udnævnelsen af Dominique Reiniche som bestyrelsesformand er Chr. Hansen nemlig den eneste af C25-virksomhederne, som kan prale af det.

– Vi er utrolig stolte og ydmyge over at modtage denne store ære. Jeg tror, at en af grundene til, at Chr. Hansen er blevet kåret som nr. 1, er at verden begynder at forstå det potentiale, som gode bakterier har, og hvordan de kan bidrage til løsningen på nogle af de store udfordringer vi står overfor i dag. Udfordringer så som madspild, overforbrug af antibiotika og behovet for en mere bæredygtig landbrugssektor til at brødføde en stigende verdensbefolkning. Disse udfordringer skal adresseres samtidig med, at vi skal passe på den planet, som vi skal videregive til kommende generationer,” siger adm. direktør Mauricio Graber i en pressemeddelse og fortsætter:

– Chr. Hansen arbejder målrettet på at fremme brugen af naturlige løsninger, og vi er virkelig stolte af vores produkter, som bliver indtaget af mere end 1 mia. mennesker hver dag. Når man som vi har en betydelig global rækkevidde, indebærer det et stort ansvar, men også en mulighed for at gøre en positiv forskel for både mennesker, dyr og planter. Vi er heldige at have kunder over hele verden, som er med os på denne rejse – fast besluttet på at promovere bæredygtige og naturlige produkter til slutbrugeren.

– Corporate Knights har blandt andet anerkendt os for vores indsats i forhold til at måle vores bidrag til FN’s verdensmål. 82% af vores omsætning støtter direkte op om disse mål, og vores metode til at dokumentere dette er blevet revideret af PwC.

Mauricio Graber understreger dog, at virksomheden ikke er i mål.

– Men vi er langtfra i mål. Vi har stadig lang vej at gå på vores bæredygtighedsrejse, men vi håber meget, at vi kan bruge denne hædersbevisning til at skabe opmærksomhed om det store potentiale gode bakterier har som en del af en bæredygtig løsning på nogle af de udfordringer, der er for vores planet,” slutter han.

Læs også interviewet med Chr. Hansens Director of Sustainability, som forklarer hvordan Chr. Hansen har koblet Verdensmålene til bundlinen.

Forsiden lige nu:

Svanemærket strammer kravene til byggeri

Miljømærkning Danmark skærper og fermsætter nye krav til cirkulær økonomi, klima og biodiversitet i nybyggeri for at kan bryste sig med Svanemærket. Nye typer af bygninger kan nu også opnå miljømærket.

Samarbejde skal styrke landbrugets ESG-værktøj

SEGES Innovation og Innovationscenter for Økologisk Landbrug arbejder sammen om ESG-værktøj. I første omgange til klimabelastning, i fremtiden skal værktøjet også måle biodiversitet, dyrevelfærd og social ansvarlighed.

Seneste artikler:

Et farvel til den traditionelle afdelingsleder

PODCAST: Christian Bason står i spidsen for en udvikling i Dansk Design Center hvor formålet er i fokus. En form der er med til at øge motivationen og skabe mening og forståelse for hvad man som medarbejder er en del af.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.