Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Arla får godkendt nyt mål af Science Based Target-initiativet

Mejerikoncernens novemberstrategi lever nu op til 1,5 graders målsætningen.

Arlas strategi fra november har givet grønt lys for ny godkendelse fra SBTi. Foto: dropStock/iStock

Arla Foods får godkendt nyt mål af Science Based Targets-initiativet, SBTi, og kan således som én ud af 61 fødevarevirksomheder på verdensplan bryste sig af en målsætning, der skal forhindre en temperaturstigning på 1,5 grader.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

– Vi er meget glade for, at Science Based Target-initiativet har vurderet, at vores mål er i overensstemmelse med, hvad den seneste klimavidenskab siger er nødvendig for at nå målene i Paris-aftalen, lyder det i meddelelsen fra Peder Tuborgh, administrerende direktør for Arla Foods.

– Køerne gør som de gør

Godkendelsen fra SBTi kommer i forlængelse af netop den nye bæredygtighedsstrategi, Future26, som Arla præsenterede i november sidste år, og som blandt andet indebærer, at koncernen vil reducere udledning af drivhusgasser i driften med 63 procent frem mod 2030, sammenlignet med 2015. Tidligere lød målet på 30 procent.

Læs også: Arla erkender at have løjet om klimakompensation

De 63 procent gælder for Scope 1 og 2, mens der for Scope 3 skal reduceres med 30 procent.

– Køerne gør, som de gør. Men vi kan lave nogle ændringer på gårdene, og derfor har vi skitseret en videnskabsbaseret rejse frem mod en 30 procents reduktion, som vi vil skabe inden 2030, sagde Arlas CSR-direktør Kristian Østerling Eriknauer om Scope 3-målet til Sustain Report i forbindelse med den nye strategi.

Derudover indebærer Future26-strategien fra november, at der ikke skal anvendes ikke-genanvendelig plast i produktemballage i 2030, at Arla skal være klimaneutral i 2050, samt at der skal investeres minimum fire milliarder euro, hvoraf en god sjat skal gå til bæredygtighed.

Blev taget i en løgn

Arla opdaterede sin bæredygtighedstrategi før jul, men en ny gennemgang kan være på vej i løbet af 2022, meddeler selskabet, der kort efter sin seneste strategi kom i stormvejr efter, at de måtte erkende at have løjet om, hvorvidt dens klimakompensation var godkendt af FN.

– Det er simpelthen en fortalelse fra min side, skrev Kristian Eriknauer i en mail til Politiken i november. Kristian Eriknauer har tidligere sagt til både TV 2 og Politiken, at kompensationen er godkendt af både Paris-aftalen og FN.

Læs også: Arla præsenterer ny strategi

Specifikt handler problemet om de såkaldte REDD+-projekter, der har til formål at kompensere for afskovning i udviklingslande. REDD+ er dog flere gange blevet afvist af FN til at blive godkendt som gangbar klimakompensation.

Senest forsøgte en række lande at få systemet godkendt under COP26 i Glasgow – men også her blev det afvist.

Ikke færdig med gennemgangen

Det er dog især det nye mål for Scope 1 og 2, der har trukket godkendelsen fra SBTi igennem, meddeler Arla.

Men eftersom, at SBTi planlægger at præsentere en ny sektorvejledning i løbet af 2022 for skove, jord og landbrug med endnu mere specifikke krav til videnskabelige mål, vil Arla igen kigge sin egen strategi igennem.

– Det er vores mål at være på linje med en 1,5 graders målsætning inden for alle tre Scopes i vores værdikæde når det er muligt. Når den nye sektorvejledning fra SBTi udgives i løbet af 2022, vil vi vurdere, om der er behov for ændringer i vores nuværende mål, lyder det i meddelelsen fra Hanne Søndergaard, Executive Vice President med ansvar for landbrug og bæredygtighed i Arla Foods.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.