Den danske klynge for byggeri og anlæg styrker bestyrelsen med erfarne erhvervsprofiler fra to store virksomheder.
Fremover skal Rasmus Abildgaard Kristensen, Vice President & Head of Public Affairs i Danfoss og Niels Treldal, Senior Director for Innovation & Digital Transformation i Cowi sidde med for bordenden som en del af We Build Denmarks bestyrelse.
De nye bestyrelsesmedlemmer skal være med til at accelerere innovationsaktiviteter i samarbejde med klyngens medlemsvirksomheder. Det vil ifølge Martin Manthorpe, bestyrelsesformand i We Build Denmark, styrke klyngens rolle som drivkraft for grøn og digital omstilling i branchen.
Christina Melvang, som er direktør for We Build Denmark, ser tilføjelsen til bestyrelsen som en stor gevinst.
– Danfoss og COWI er ikke bare store virksomheder med internationalt format. De bidrager med innovationshøjde og gode samarbejdsevner på tværs af branchen. De er vant til at involvere deres kunder, partnere og værdikæde i innovationsaktiviteter, og det er forventningen, at de qua deres erfaring kan bidrage til et samlet innovationsløft, siger Christina Melvang.
Rasmus Abildgaard Kristensen fra Danfoss medbringer en solid erfaring inden for klima og energi fra sine tidligere jobs som chef for Udenrigsministeriets klimakontor og international chef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.
Han understreger, at de i Danfoss gerne vil endnu tættere på bygge- og anlægsbranchen og ser sin nye rolle som en unik adgang til at blive klogere på innovationsbehovene i praksis.
Læs også: Virksomheder i opråb til politikere: Stram klimakravene til byggeriet
– Jeg ser oplagte samarbejdsmuligheder om konkrete innovationsprojekter og større transformative dagsordener, som vi kan og skal løfte sammen – herunder ikke mindst dekarbonisering af vores byggepladser, lyder det fra ham.
Niels Treldal fra Cowi har tidligere arbejdet 12 år i Rambøll og har stor erfaring med at anvende digitalisering til at understøtte innovation og samarbejde i byggeriet. Han fremhæver, at der er store forventninger til byggesektorens evne til at omstille sig radikalt mod en bæredygtig fremtid, hvilket kalder på et stort fokus på innovation.
Forsiden lige nu:

GTS-institutterne sætter turbo på erhvervslivets innovation og grønne produkter
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til den grønne omstilling.

Livsstilsprogrammer på tv er mere sorte end grønne
Mad-, bolig- og rejseprogrammer understøtter en traditionel og klimabelastende livsstil og afspejler drømmen om, at vi kan købe os lykkelige.

Verdensmål 7: Vi skal bruge vores energi mere effektivt, hvis vi skal sikre bæredygtig energi til alle
Bliver energisystemet klar til al den grønne strøm? Bør overskudsvarme egentlig ikke være i overskud? Og hvor bliver den politiske handling af? Danfoss kaster lys over, hvad der skal til for at opfylde FN’s Verdensmål 7.
Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.