Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Virksomheder i opråb til politikere: Stram klimakravene til byggeriet

Over 170 virksomheder og organisationer støtter opfordring fra Reduction Roadmap. Vi skal tage afsæt i klimavidenskaben og derfor stille langt skrappere klimakrav til byggeriet, 

Klimaaftrykket fra byggeri skalreduceres. Samtidig skal vi vænne os til at bo på færre kvadratmeter. Derfor dukker de modeller på såkaldte Tiny Houses op. Foto: iStock/imaginima

Giv os skrappere klimakrav.

Flere end 170 store og små virksomheder og organisationer med tilknytning til byggeriet er gået sammen i et fælles opråb til Folketinget og regeringen. De vil have langt strammere klimakrav. Og vel at mærke for deres egen sektor.

“Der er en kløft mellem lovgivningen og klimavidenskaben i dansk byggeri. Det kræver politisk handling,” hedder det i indledningen til opråbet.

Opfordringen kommer som en udløber af initiativet Reduction Roadmap, som de to arkitektvirksomheder Cebra og Effekt og de rådgivende ingeniører i Artelia (det tidligere Moe) lancerede i foråret 2022.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: