Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Navne

Susanne Stormer stopper i Novo Nordisk

Chief Sustainability Advisor og VP Susanne Stormer takker af i Novo Nordisk. 

Susanne Stormer, Chief Sustainability Advisor, Vice President, Novo Nordisk. Foto: Novo Nordisk.

Efter 20 år i Novo Nordisk, senest som Chief Sustainability Advisor og Vice President blandt andet med ansvar for rapportering, siger Susanne Stormer farvel til medicinalgiganten ved udgangen af i år.

Det blev offentliggjort i slutningen af sidste uge, hvor ikke mindre end en tidligere og en nuværende CEO for Novo Nordisk samt en tidligere CFO giver hende nogle afskedsord med på vejen i en video på LinkedIn.

“Susanne Stormer har haft en evne til at omsætte moralske principper og forpligtelser til forretningssprog og forretningspraksis”, siger tidligere mangeårige topchef Mads Øvlisten blandt andet.

Hendes engagement har til tider været “på grænsen til irriterende” lyder det med et smil fra tidligere CFO Jesper Brandgaard, som kom til at værdsætte samarbejdet. Novo Nordisks nuværende topchef Lars Fruergaard Jørgensen fremhæver Susanne Stormer for at være en pionær inden for integreret rapportering, som inkluderer alle tre bundlinjer vedrørende finansiel, social og miljømæssig ansvarlighed.

Fra første færd har jeg set det som min opgave, at samfundsansvar og bæredygtighed bliver forankret i virksomheden

Susanne Stormer har blandt andet stået i spidsen for Novo Nordisks arbejde med Future Fit Business Benchmark og er netop blevet en del af en ekspertgruppe, som skal bistå EU-Kommissionen med råd om, hvordan virksomhedernes ikke-finansielle rapportering kan blive mere standardiseret. Fra vores egen verden var hun desuden en del af juryen for det netop afholdte Sustain Awards.

Vi bad hende deltage i en Q&A bl.a. om, hvad der nu skal ske.

Hvorfor stopper du i Novo Nordisk?

– Det kan siges med få ord: Mission accomplished! Jeg har netop rundet mit 20-års jubilæum i Novo Nordisk, og det er allerede meget længere end jeg havde forestillet mig. Det siger nok mere om Novo Nordisk end om mig – det er en virksomhed med en klar og inspirerende mission, stærke værdier og fantastisk dygtige og engagerede kolleger. I mit job har jeg haft helt enestående muligheder for at være med til at sætte, og flytte, en dagsorden. Jeg har lært enormt meget, og jeg har haft en rolle, hvor jeg har haft uendelige muligheder for også at lære fra mig, inspirere andre til at strække sig og gøre deres bedste.

– Nu vil jeg gerne bruge, det jeg kan sammen med andre og i andre sammenhænge.  Novo Nordisk er et godt sted, og der er utallige kolleger, som bærer stafetten videre. Der er jo intet af det, jeg har lagt navn til, som jeg har gjort alene. Fra første færd har jeg set det som min opgave at samfundsansvar og bæredygtighed bliver forankret i virksomheden hele vejen fra toppen og ud, hvor vi møder de patienter, vi er her for at hjælpe. Målet om sundhed og trivsel står stjerneklart for os, og det er der heldigvis også mange udenfor virksomheden, der hjælper os med at forfølge.

Jeg har en ambition om at sætte mig om på den anden side af bordet og gå mere ind i bestyrelsesarbejde

Hvad skal der ske nu?

Indtil videre passer jeg mit arbejde frem til årsskiftet. Og så vil jeg glæde mig til at holde juleferie, hvor jeg ikke er midt i en årsrapport. Men helt fri kommer jeg ikke til at have. Jeg har en ambition om at sætte mig om på den anden side af bordet og gå mere ind i bestyrelsesarbejde. Jeg har fået muligheden for at tage en certificeret bestyrelsesuddannelse på INSEAD, som starter til december.

– Jeg vil bygge videre på det, jeg er god til: Sætte retning. Stille de rigtige spørgsmål. Udfordre. Motivere og støtte. Skabe gejst og engagement. Min erfaring fra mange år i frivillige og ulønnede bestyrelser har givet mig appetit på rollen. Og det er jo lige nu højsæson for udskiftning i bestyrelser, og det mærker jeg heldigvis allerede.

Hvad er det vigtigste i forhold til sustainability, som du tager med dig fra din tid i Novo Nordisk? 

– Jeg kan nok ikke sige det bedre selv end mine nuværende og tidligere chefer. Det handler om at være vedholdende og robust, når man skal udfordre gængs praksis. Men jeg tager også talrige sejre med mig. Jeg kan ikke sige mig fri for at være en smule stolt over det vi har opnået i Novo Nordisk, men jeg vil til hver en tid stille mig forrest og forvente, at vi ikke stiller os tilfredse før vi for alvor har knækket kurven og har kurs mod en reelt bæredygtig samfundsudvikling.

Min mission er og bliver at hjælpe virksomheder til at blive mere bæredygtige og bidrage til en mere bæredygig udvikling

– Der var særligt en reaktion på LinkedIn, der bragte smilet frem: I de tyve år jeg har været i virksomheden, er det jo gået rigtig godt på alle måder. Jeg ville gerne kunne bevise, at der er en direkte årsagssammenhæng, men det regnestykke er der jo ingen der vil vove sig ud i. Og så alligevel: Det er faktisk et af de forskningsprojekter, jeg er involveret i, som har sat sig for at dokumentere det. Og lykkes det, har jeg jo definitivt ‘made my case’. Men uanset hvad: Min mission er og bliver at hjælpe virksomheder til at blive mere bæredygtige og bidrage til en mere bæredygig udvikling. Det er der brug for. Og jeg er klar til at skubbe på!

Hvem tager over efter dig?

– Der er sikkert mange der kunne tænke sig at søge mit job, men dem må jeg skuffe. Min stilling bliver ikke genbesat, men opgaverne bliver fordelt inden for vores Global Public Affairs & Sustainability område, som ledes af Katrine DiBona. Mange af de kendte sustainability-funktioner er allerede lagt i faste rammer i linjen, så der er veldefinerede ansvarsområder på alle poster, fra sundhedsfremme og forebyggelse til ansvarlige indkøb og forretningsetik til arbejdsmiljø, mangfoldighed og inklusion til miljø og klimahandling. Det tog 20 år for os at komme hertil. Nu er det tid at accellerere impact, og det vil Katrine og hendes team være fokuseret på.

Læs Susanne Stormers egen afskedssalut på LinkedIn og reaktionerne her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.