Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Navne

Lego ansætter bæredygtighedsdirektør med flere årtiers erfaring

Annette Stube skal fra 1. januar 2024 stå i spidsen for Legos vision og strategi for bæredygtighed.

Annette Stube tiltræder i stillingen som bæredygtighedsdirektør 1. januar 2024. Foto: PR.

Lego vil fremme deres bæredygtighedsambitioner og har i den forbindelse ansat Annette Stube som bæredygtighedsdirektør. Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

Annette Stube bringer mere end 25 års erfaring indenfor bæredygtighed med sig, sidst i rollen som vicedirektør og chef for bæredygtighed hos den finske industrikoncern Stora Enso. 

Tidligere har hun været bæredygtighedschef i mere end et årti hos A. P. Møller-Mærsk samt arbejdet med bæredygtighed hos Novo Nordisk. Desuden er hun formand for Verdensnaturfonden WWF, adjungeret professor ved Copenhagen Business School og har rådgivet den danske regering om en række bæredygtighedsemner. 

Annette Stube indtager direktørrollen ved årsskiftet, hvor hun får ansvaret for at lede virksomhedens vision og strategi for bæredygtighed. Hendes kommende arbejdsopgaver indbefatter desuden drift, produktudvikling, marketing samt at støtte koncernens eksterne miljøkommunikations- og engagementsaktivitet. 

Læs også: Ny bestyrelsesformand i Lyras skal tidoble produktionen

Administrerende direktør i Lego, Niels B. Christiansen, udtrykker begejstring for ansættelsen af den nye bæredygtighedsdirektør. 

– Vi har sat ambitiøse mål for at reducere CO2-emissioner, gøre vores produkter og emballage mere bæredygtige og cirkulære og køre zero impact-operationer. Annette har en stærk track record i at hjælpe virksomheder og regeringer med at drive systemiske forandringer, som giver varig miljøpåvirkning.

Ansættelsen af den nye bæredygtighedsdirektør sker efter, at koncernen opgav deres sats på at lave en mere klimavenlig legoklods af genbrugsplast, som vi tidligere har beskrevet på Sustain Report.

Forsiden lige nu:

Et kilo status på verdensmålene, tak

Steen Hildebrandt har føjet endnu en bog til sit imponerende forfatterværk. Bogen gør status over verdensmålenes udvikling i Danmark, nu hvor vi er halvvejs mod 2030. Desværre er vi ikke halvvejs i mål, men vi kan nå i mål, hvis vi er villige til at tage verdensmålene seriøst.

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.