Lego vil fremme deres bæredygtighedsambitioner og har i den forbindelse ansat Annette Stube som bæredygtighedsdirektør. Det oplyser koncernen i en pressemeddelelse.
Annette Stube bringer mere end 25 års erfaring indenfor bæredygtighed med sig, sidst i rollen som vicedirektør og chef for bæredygtighed hos den finske industrikoncern Stora Enso.
Tidligere har hun været bæredygtighedschef i mere end et årti hos A. P. Møller-Mærsk samt arbejdet med bæredygtighed hos Novo Nordisk. Desuden er hun formand for Verdensnaturfonden WWF, adjungeret professor ved Copenhagen Business School og har rådgivet den danske regering om en række bæredygtighedsemner.
Annette Stube indtager direktørrollen ved årsskiftet, hvor hun får ansvaret for at lede virksomhedens vision og strategi for bæredygtighed. Hendes kommende arbejdsopgaver indbefatter desuden drift, produktudvikling, marketing samt at støtte koncernens eksterne miljøkommunikations- og engagementsaktivitet.
Læs også: Ny bestyrelsesformand i Lyras skal tidoble produktionen
Administrerende direktør i Lego, Niels B. Christiansen, udtrykker begejstring for ansættelsen af den nye bæredygtighedsdirektør.
– Vi har sat ambitiøse mål for at reducere CO2-emissioner, gøre vores produkter og emballage mere bæredygtige og cirkulære og køre zero impact-operationer. Annette har en stærk track record i at hjælpe virksomheder og regeringer med at drive systemiske forandringer, som giver varig miljøpåvirkning.
Ansættelsen af den nye bæredygtighedsdirektør sker efter, at koncernen opgav deres sats på at lave en mere klimavenlig legoklods af genbrugsplast, som vi tidligere har beskrevet på Sustain Report.
Forsiden lige nu:

Danske virksomheder i front med bæredygtige investeringer – men rapporteringen halter
Danske virksomheder sætter standarden i den grønne omstilling, viser den globale softwarevirksomhed SAP’s årlige bæredygtighedsundersøgelse. Men de danske ledere famler efter målestandarder og kalder på finansafdelingens assistance.

Verdensmål 15: Danmark svigter naturen på land, selvom løsningen ligger lige for
I 2030 skal der gerne være 30 pct. beskyttet natur i Danmark – pt. er der ikke engang 2 pct. Greenpeace tager os i hånden og gennemgår en status på det 15. verdensmål. Vi skal rette blikket mod landbruget.

Et kilo status på verdensmålene, tak
Steen Hildebrandt har føjet endnu en bog til sit imponerende forfatterværk. Bogen gør status over verdensmålenes udvikling i Danmark, nu hvor vi er halvvejs mod 2030. Desværre er vi ikke halvvejs i mål, men vi kan nå i mål, hvis vi er villige til at tage verdensmålene seriøst.
Seneste artikler:

OL-kemi, Science-hold og grønne løsninger: Ørsted Medaljen hylder unik underviser og rollemodel
STEM-fagene og en grøn fremtid skal være for alle. Det formår lektor, Novo-rådgiver og gymnasielærer i kemi Nicolai Bogø Stabell med unik undervisning, der både når universitetshøjder og samtidig lader talentet overvinde forhindringer hos udfordrede elever. Derfor modtager han H.C. Ørsted Medaljen i bronze.

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.