Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

International kritik af Legos bæredygtighedsstrategi

Lego har droppet projekt om genbrugsplast. Virksomheden bør se på nye forretningsmodeller som eksempelvis udlejning af legoklodser i stedet for ensidigt at satse på klimagevinster i produktionen, lyder kritikken.

Ikke helt så grøn endda. Lego har indtil videre opgivet at lave klodser af genanvendt plastik. Foto: iStock/ilbusca

Flere internationale forskere og bæredygtighedseksperter med indsigt i plastik sætter spørgsmålstegn ved Legos tilgang til at nedbringe deres klimaaftryk.

Gennem flere år har Lego arbejdet for udvikle genbrugsplast af brugte PET-flasker og bruge dette til Legos klodser. Men i slutningen af september meldte den danske legetøjsgigant ud, at de droppede satsningen, da det i sidste ende ville betyde et højere klimaaftryk.

Det får nu flere forskere til at sætte spørgsmålstegn ved Legos bæredygtighedsstrategi i en artikel i det canadiske tidsskrift Corporate Knights.

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her: