Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Navne

Årets Leder: “Han udviser bæredygtighed i alle dele af sit ledervirke”

Novo Nordisks topchef Lars Fruergaard Jørgensen vinder prisen som Årets Leder.

Lars Fruergaard Jørgensen, adm. dir. Novo Nordisk. Foto: Novo Nordisk

Lars Fruergaard Jørgensens fokus på bæredygtighed er en af hovedårsagerne til, at Novo Nordisk-direktøren torsdag løb med prisen som dette års leder. Det fortæller organisationen Ledernes formand, Svend Askær, som står bag prisen.

Lars Fruergaard Jørgensen mestrer klassiske lederdiscipliner som at “sætte retningen” og at “være dygtig til at kommunikere og gå i dialog”, ifølge Svend Askær som tilføjer:

– Derudover udviser han bæredygtighed i alle dele af sit ledervirke, lige fra fokus på klima og samfundsansvar til at skabe en god kultur på arbejdspladsen med fokus på at udvikle ledere i virksomheden, som kan løfte Novo Nordisks værdier videre, siger han i en pressemeddelelse.

Lars Fruergaard Jørgensen  startede i Novo Nordisk som økonom og har flere lederstillinger i Novo Nordisk, før han i 2017 kunne kalde sig adm. direktør. I dag har han været i virksomheden i knap 30 år.

Han leder efter devisen ’tillid under ansvar’ og ud fra holdningen om, at bæredygtighed er et helt grundlæggende eksistensgrundlag for alle virksomheder. Særligt de to ledelsesværdier har gjort ham fortjent til prisen, oplyser Svend Askær.

Lars Fruergaard Jørgensen er stolt af at vinde prisen som årets leder og siger:

– God ledelse handler for mig om at kunne definere en strategi og en retning, være god til at forklare den og få organisationen til at følge den. Det handler om at få mange til at lykkes, og det får man ved at give noget af sig selv og vise sårbarhed. Man skal fortælle folk om ens tvivl og invitere til samtale, så det ikke bare er én person, der træffer beslutningen, men at beslutningen træffes i en dialog. Det, tror jeg, er kilden til innovation.

Tidligere på året blev Lars Fruergaard Jørgensen Årets CEO Superbrand på baggrund af omtaler i medier og et ekspertpanel, hvilket også skyldtes Novos øgede fokus på bæredygtighed med blandt andet målsætningen om at blive CO2-neutral i 2030.

De øvrige kandidater til at blive Årets Leder 2020 var Anja Monrad, Dells Central- og Østeuropadirektør, CEO i Stark Denmark, Britta Korre Stenholt, Netto-topchefen Michael Løve og Connie Astrup-Larsen, CEO i Kompan.

Årets Leder de seneste fem år er:

2019: Mads Nipper, CEO i Grundfos
2018: Lasse Rich Henningsen, direktør for Musikkens Hus.
2017: Niels Buus, CEO i GomSpace, der producerer nanosatellitter
2016: Marianne Benzon Nielsen, Direktør i Børnecancerfonden
2015: Dorthe Crüger, Koncerndirektør i Region Hovedstaden, fhv. administrerende sygehusdirektør på Sygehus Lillebælt.

LÆS OGSÅ: Eksperter vurderer ny Novo-strategi for social ansvarlighed

Forsiden lige nu:

Hostel halverer klimaaftryk

Tre ud af fire gæster på vandrehjem lægger vægt på bæredygtighedstiltag. Mens a&o Hostels har halveret klimaaftrykket, sparer Danhostel på papiret.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.