Mød Rikke Mandrup Fogh. Hun er 28 år og er analytiker hos PensionDanmark.
Og så er hun indstillet til prisen ‘Årets Sustainability Håb’ for sit arbejde med at fremme bæredygtighedsagendaen i pensionskassens investeringsportefølje.
– Det driver mig at vide, at jeg bidrager til en økonomisk tryg pensionstilværelse for mange danskere, hvor hensynstagen til klimaet har været en central del af investeringsprocessen, siger Rikke Mandrup Fogh om sit arbejde.
Hun er blevet indstillet af PensionDanmarks direktør for kommunikation og presse Ulrikke Ekelund.
– Rikke har indblik i kompleksiteten, der er knyttet til arbejdet med bæredygtige investeringer, herunder de mange dilemmaer der naturligt følger med, skriver Ulrikke Ekelund i sin indstilling.
Ulrikke Ekelund tilføjer:
– I hverdagen handler det om, hvordan vi i praksis kan arbejde konstruktivt med de selskaber, der er med til at skabe løsninger: Hvordan finder vi de bedste selskaber at investere i, så vi kan understøtte udbredelsen af de mest bæredygtige og fremtidssikre teknologier? Og hvordan kan vi bidrage til at få virksomhederne til at løfte barren i forhold til den grønne omstilling?
Sustain Reports prisoverrækkelse, Sustain Awards, løber af stablen d. 14. oktober på Langelinie Pavillonen i København. Her vil en række inspirerende talere, en stærk jury og stolte vindere igen i år indtage scenen for at gøre os alle sammen klogere på, hvad virksomheder kan gøre for at bidrage til den bæredygtige og grønne omstilling.
Læs også: Thomas Schulz og Ingrid Reumert blandt talerne til Sustain Awards
Redaktionen på Sustain Report har rakt ud til de indstillede kandidater til ‘Årets Håb’-prisen, så du i disse uger kan lære mere om deres arbejde og finde ud af, hvad der rører sig i hovedet på de unge håb.
Og denne gang har vi altså talt med Rikke Mandrup Fogh.
Hvad arbejder du primært med i dag inden for sustainability?
– Til daglig arbejder jeg tæt sammen med PensionDanmarks porteføljemanagers og ESG-team om en række opgaver – alle med afsæt i, hvordan vi tager bæredygtighed alvorligt, samtidigt med at vi sørger for at skabe det højst mulige afkast til PensionDanmarks medlemmer, fortæller Rikke Mandrup Fogh.
Hun tilføjer, at hendes job i høj grad består i at opbygge og vedligeholde viden om, hvad der rører sig inden for ESG- og bæredygtighedsagendaen – for derefter at konkretisere, hvordan denne viden kan bruges aktivt i investeringsprocessen.
– Helt konkret holder jeg i disse dage blikket rettet mod optakten til COP26 i forhold til politiske udspil, nationale klimamålsætninger og undersøger, hvad aktiemarkedet kan forvente op mod og under COP26, siger Rikke Mandrup Fogh.
Hun tilføjer:
– Derudover bidrager jeg til PensionDanmarks aktive ejerskab om blandt andet klimamålsætninger og diversitet og deltager ved afstemmeafgivning ved selskabernes generalforsamlinger.
Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?
– For mig personligt handler det om, at virksomheder skal opføre sig ordentligt for eksempel, hvad angår klimaet, men også at selskaberne skal overholde menneske- og arbejdstagerrettigheder. Rent professionelt er min drivkraft, at der er brug for faglighed og kompetence inden for ESG og bæredygtighed. ESG er ikke en døgnflue, men en kompetence, der er vigtig nu og i fremtiden, særligt i lyset af IPCC’s seneste rapport om klimaets tilstand.
Hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability?
Vejen mod en bæredygtig verden rummer dilemmaer og udfordringer, siger Rikke Mandrup Fogh.
Hun tilføjer:
– Jeg vil gerne bidrage med en ambitiøs og ærlig tilgang til bæredygtighed, hvor vi ikke kun taler om succeserne og store klimaambitioner, men også om udfordringerne, vi støder på, når vi ønsker at bidrage til en bæredygtig verden.
Læs også: – Kapitalismen tærer på naturen
Rikke Mandrup Fogh fortæller, at hun mener, at fokus i højere grad skal flyttes fra at ”ekskludere” de sektorer, der halter mest på det grønne område.
For eksempel er minedrift energitungt og står for en betydelig del af verdens drivhusgasudledninger. Omvendt er udvinding af visse mineraler afgørende for den grønne omstilling for eksempel til batteriproduktion, siger hun.
Hun tilføjer, at der ligger et stort arbejde for pensionskassen i at sikre sig, at de mål, som flere og flere virksomheder sætter på klimafronten, både er opnåelige og ambitiøse.
– Det kan være udfordrende at forholde os til selskabernes evne og vilje til at omstille sig og være ansvarlige. Men det gør vi blandt andet gennem aktivt ejerskab, siger Rikke Mandrup Fogh.
- De endeligt nominerede afsløres d. 6. oktober 2021.
- Vinderne findes d. 14. oktober til Sustain Awards 2021.
- Foruden ‘Årets Sustainability Håb’ kåres også ‘Årets Sustainability Leder’ og ‘Årets Omstilling’.
- Læs her om vores stærke jury, der udvælger vinderne.
- Læs også om de øvrige indstillede kandidater her.

Forsiden lige nu:

Med levetidsforlængelse bliver tablets og telefoner mere bæredygtige
I mange virksomheder er det fast procedure at udskifte tablets og telefoner hvert andet eller tredje år. Det giver en helt unødig belastning af klima, miljø og ressourcer.

Erhvervsorganisationer og NGO’er i kamp om due diligence
Alle erklæringer sig principielt enige i ideen bag det kommende direktiv om due diligence. Mens EU’s institutioner forsøger at nå til enighed, trækker erhvervsorganisationer og NGO’er i hver sin retning. Erhvervsorganisationer advarer mod for detaljerede regler.

Bygherrer og virksomheder bag hensigtserklæring om øget genbrug
Der er et stort potentiale for at styrke genbrug og genanvendelse i byggeriet, men det kræver at både udbud og efterspørgsel er til stede. 14 bygherrer og 12 byggefirmaer har givet håndslag på fælles indsats.
Seneste artikler:

Nyt Power-to-X center revolutionerer materialer til den grønne omstilling
Flere danske fonde bevilger 300 mio. kr. til et pionercenter for udvikling af materialer og power-to-X-teknologier til den grønne omstilling. Centeret samler førende nationale og internationale forskere.

Professor erobrer Grundfosprisen 2022 med sit gennembrud indenfor “kunstige muskler”
Professor ved Institut for Kemiteknik på DTU Anne Ladegaard Skov modtager Grundfosprisen 2022. Hun vinder prisen for sin forskning og udvikling af silikone-baserede “kunstige muskler”, der kan anvendes som bæredygtig brik i elektronik, robotteknologi og hud- og sårpleje.

Kemp & Lauritzen hyrer ny bæredygtighedschef til grøn teknikoverhaling
Louise Bjerregård Nielsen tiltræder som bæredygtighedschef i teknikvirksomheden Kemp & Lauritzen. Hun bliver dermed ansvarlig for virksomhedens bæredygtige omstilling inden for egene rækker og i samfundets tekniske løsninger.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
