Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Sustain Awards

Mød juryen for Sustain Awards 2020

Et hold af erfarne kræfter med forskellige kompetencer inden for sustainability.

Foto: iStock

Når vinderne af Sustain Awards 2020 bliver afsløret ved en prisoverrækkelse og konference 8. oktober, er det med en stærk jury i ryggen.

Den tæller Susanne Stormer, Chief Sustainability Advisor, Vice President, Novo Nordisk, Rasmus Stuhr Jakobsen, adm. direktør og generalsekretær for CARE, Stine Wind, Head of Public Affairs, Nordea Danmark samt Torben Möger Pedersen, adm. direktør, PensionDanmark samt Tine Brødegaard Hansen, redaktør for Sustain Report.

Mød dem her og til paneldebatten om, hvad der gjorde vinderne af Årets Sustainability Leder, Årets Omstilling og Årets Sustainability Håb til noget særligt, og hvordan man som virksomhed kan være med til at bidrage til en mere bæredygtig verden – coronapandemi eller ej.

Kender du ikke allerede til jurymedlemmernes meritter, oplister vi nogle af dem her. Følg med i de kommende uger, når vi bringer interview med juryen.

Susanne Stormer, Chief Sustainability Advisor, Vice President, Novo Nordisk kom til Novo Nordisk i 2000 for at integrere ‘Triple Bottom Line’-princippet i hele forretningen og dens beslutningsprocesser samt virksomhedskultur.

I dag er hendes rolle at sætte den strategiske retning for Novo Nordisks position inden for sustainability og at demonstrere den langsigtede forretningsværdi af at inkorporere økonomiske, sociale og miljømæssige perspektiver (ESG) i ens markedsposition. Hun leder desuden Novo Nordisks arbejde med Future Fit Business Benchmark, som hun tidligere har fortalt Sustain Report om.

Rasmus Stuhr Jakobsen har siden 2017 været adm. direktør for CARE Danmark, som han implementerede en ny strategisk retning for sidste år.

Han er desuden bestyrelsesformand for Globalt Fokus, en samlende platform for danske foreninger og folkelige organisationer. Udviklingsarbejde og humanitære programmer har været en del af hans værktøjskasse siden studierne på Roskilde Universitet i Internationale udviklingsstuder. Siden har han bygget 15 års erfaring ovenpå både fra arbejde i felten og via forskellige funktioner i blandt andet FN og andre NGO’er. Virksomheders arbejde med bæredygtighed kender han også indgående til fra blandt andet CAREs partnerskaber med virksomheder.

Stine Wind, Head of Public Affairs, Nordea Danmark var indtil 2019 pressechef i Nordea Danmark, hvorefter hun startede i sin nuværende rolle, hvor hun står i spidsen for bankens politiske arbejde. Det inkluderer et stigende fokus på formidlingen af bankens arbejde med bæredygtighed både i form af den nordiske banks ESG-politikker, bæredygtige produkter til kunderne til, hvad der gøres for at reducere bankens eget aftryk.

Før ansættelsen hos Nordea, har hun bl.a. erfaring som kommunikationsrådgiver fra bureauerne KristiansenUlveman og Kristiansen+Partners samt som ekstern underviser på CBS. Og med i bagagen har hun en kandidat i Business Administration and Organizational Communication fra CBS.

Torben Möger Pedersen har været adm. direktør for PensionDanmark siden selskabets start i 1992. Han er velbevandret inden for mange hjørner af arbejdet med bæredygtighed, på grund af PensionDanmarks investeringer i blandt andet vindenergi, de kommende energiøer, bæredygtigt byggeri og diverse sociale initiativer rettet mod medlemmerne.

Torben Möger Pedersen har desuden mange års erfaring som formand for- og medlem af en lang række bestyrelser, hvoraf flere har et bæredygtigt aftryk som for eksempel INDEX: Design to Improve Life. Han er også medlem af investeringskomitéerne i Copenhagen Infrastructure I, II og III, Danish Climate Investment Fund og Danish SDG Investment Fund m.fl. I november 2019 blev han udnævnt af Regeringen som formand for Klimapartnerskabet for finanssektoren.

Torben bidrager også med et stærkt internationalt perspektiv som medlem af OECDs Working Group on Long-Term Investments og af Advisory Board i OECDs Centre on Green Finance and Investment. I World Economic Forum er han medlem af Global Agenda Council on Investments og The Alliance of CEO Climate Leaders. Derudover er han medlem af Private Sector Advisory Group for FNs Green Climate Fund, medlem af styregruppen i Net Zero Asset Owner Alliance samt medlem af B-Teams ledernetværk.

Tine Brødegaard Hansen, redaktør Sustain Report, har siden oktober 2018 været med til at udvikle og drive Sustain Report, som gik i luften i december 2018 med det formål at være et dybdegående medie om virksomheders bæredygtighedsstrategier målrettet sustainability-miljøet i Danmark.

Med talrige interview med nogle af landets fremmeste virksomheder inden for bæredygtighed, er og har det været en stejl læringskurve. Tine har knap 15 års erfaring som journalist og redaktør fra bl.a. MediaWatch og Egmont Publishing. Hun er cand.mag fra Roskilde Universitetscenter og har en Master i Journalistik fra Syddansk Universitet.

Forsiden lige nu:

Polestar følger værdikæden med blockchain

I 2027 skal alle batterier have et digitalt pas. Elbilproducenten Polestar er gået foran og tracker allerede nu en række metaller. Både myndigheder og forbrugere kræver i stigende grad transparens.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.