– Når vi lærer børn og unge at færdes i naturen, så er der også større chance for, at de vil passe på den. Det er budskabet jeg bærer i mit arbejde, siger 28-årige Tobias Simonsen, der er blevet indstillet til at blive ‘Årets Sustainability Håb’ ved Sustain Awards 2021.
Tobias Simonsen er næstformand i KFUM-spejderne, menighedsrådsmedlem i Hans Egedes Kirke i Københavns Nordhavnskvarter, medlem af repræsentantskabet i Merkur Andelskasse og bestyrelsesmedlem i CISU – Civilsamfund i Udvikling.
– Jeg er desuden en del af netværket Sustainable Change Makers, hvor unge på tværs af industrier finder løsninger og klæder hinanden på til at kunne præge verden i en positiv retning, fortæller han.
Det er også i bæredygtighedsnetværket, at hans indstiller Lasse Alfastsen er fra.
– Som person er Tobias kendt for at skabe energi og motivation blandt dem, som han samarbejder med, lyder begrundelsen for indstillingen.
Sustain Reports prisoverrækkelse Sustain Awards, løber af stablen 14. oktober på Langelinie Pavillonen i København. Her vil en række inspirerende talere, en stærk jury og stolte vindere igen i år indtage scenen for at gøre os alle sammen klogere på, hvad virksomheder kan gøre for at bidrage til den bæredygtige og grønne omstilling.
Læs også: Hvem er ‘Årets Sustainability Håb’ 2021?
Redaktionen på Sustain Report har rakt ud til de indstillede kandidater til ‘Årets Sustainability Håb’, så du i de kommende uger kan lære mere om deres arbejde, og finde ud af hvad der rører sig i hovedet på de unge håb.
Og denne gang har vi altså talt med Tobias Simonsen.
Hvad arbejder du primært med i dag inden for sustainability?
– Fælles for mit engagement er, at jeg har særligt fokus på, hvordan vi kan rykke verden gennem adfærdsændringer i vores dagligdag. Både i de foreninger vi færdes i, måden vi forbruger på, og måden vi lever på.
Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?
– Jeg er udviklingskonsulent hos børne- og unge organisationen DUI-LEG og VIRKE, hvor min fornemmeste opgave er at understøtte frivillige inden for eksempelvis foreningsudvikling, kommunikation, og lovgivning. Jeg brænder for at finde løsninger og skabe struktur, og det motiverer mig at kunne understøtte andre til at handle.
– I Hans Egedes Kirke driver jeg eksempelvis arbejdet med at miljøcertificere kirken som Grøn Kirke, hos KFUM-Spejderne sender vi næsten ugentligt vores 27.000 medlemmer ud i skoven, hvor de kan lære at færdes i og passe på naturen, og hos Merkur Andelskasse kæmper jeg for gode foreningsvilkår, så endnu flere penge bliver brugt klogt, imens de er i banken hos en B Corp-certificeret bank.
Læs også: Skal du med til Sustain Awards 2021?
– Jeg ønsker hele tiden at rykke mig selv i retningen af en mere bæredygtig livsstil. Derfor er jeg blandt andet Verdensmålsambassadør for Verdens Bedste Nyheder og Dansk Ungdoms Fællesråd, og så har jeg undervist og faciliteret debatter for iLoveGlobalGoals-bevægelsen.
Hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability?
– Jeg ønsker at gå forrest og vise de mange løsninger og handlingsmuligheder, som vi allerede har. Langt hen af vejen har vi løsninger og teknologi til at kunne leve markant mere bæredygtigt, men det kan være uoverskueligt at arbejde med forandringer. Så nogle gange er der behov for, at andre viser vejen, før man selv er klar til at begive sig ud på rejsen – og den vejviser vil jeg gerne være.
- De endeligt nominerede samt vinderen afsløres den 14. oktober til Sustain Awards 2021.
- Foruden ‘Årets Sustainability Håb’ kåres også ‘Årets Sustainability Leder’, ‘Årets Omstilling’ og ‘Årets Purpose’.
- Vil du indstille en kollega til ‘Årets Sustainability Håb’? Du kan stadig nå det inden 10. september.
- Læs her hvordan: Hvem er ‘Årets sustainability håb’ 2021?
- Læs også om de øvrige indstillede kandidater her.
Forsiden lige nu:

Politiken dropper grøn status og skruer ned på ambition som Danmarks førende klimaavis
Efter kritik af deres hjemmestrikkede grønne status har avisen helt droppet af fortælle om deres klimabelastning. Nu kan man alene se tal fra JP/Politiken-koncernen.

Genbrugssucces: Københavnerprojekt sikrer mod fremtidens skybrud
Vi mangler løsninger på hyppigere skybrud og kraftigt vejr. Projektet Fremtidens Gårdhave har et bud, der tager højde for både den intensiverende regn og samtidig er designet med bæredygtighed i ligningen.

Millionbevilling fra RUC: Stor minimering af landbrugets CO2-udledning på vej
CO2-udledningen kan nedbringes med millioner af ton, hvis “bare” teknologien biomasse-pyrolyse bliver rullet ud i stor nok skala – og samtidig hurtigt nok. Et nyt forskningsprojekt skal skabe grundlaget for en biomasse-pyrolyse sektor i Danmark.
Seneste artikler:

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.

Søren Tscherning vinder pris som grøn ejerleder
PwC, Nykredit og Dansk Erhverv har kåret Søren Tscherning til vinderen af Årets Regionale Temapris i Hovedstaden ved Årets Ejerleder 2023.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
