Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Sustain Awards

– Bæredygtighed kan være svært for folk at forstå

Mød Nicolai Guldager, der er indstillet til ‘Årets Håb’ ved Sustain Awards.

33-årige Nicolai Guldager er indstillet til 'Årets Sustainability Håb'. Foto: Legacy

– For mig er bæredygtighed et krav i dag, siger 33-årige Nicolai Guldager.

Nicolai Guldager er Head of Engineering for virksomheden Legacy, der tilbyder klimaregnskaber for virksomheder, så de kan få et overblik over deres aftryk og leve op til lovkravene om rapportering.

Og så er han er blevet indstillet til at prisen ‘Årets Sustainability Håb’.

Ifølge Nicolai Guldagers indstiller og chef, Magnus Nørbo, er den unge ingeniørs model for CO2-aftryk potentielt banebrydende. For i stedet for at tænke i beregninger, tænker hans model i kategoriseringer:

– Nicolai Guldager har gjort noget særligt. Han er trådt et skridt tilbage kigget på problemet fra tænkelige og utænkelige vinkler for endeligt at komme frem til en tilgang, som kan ændre kompleksitet i bæredygtighed for mange, siger Magnus Nørbo.

Han tilføjer:

– Nicolais grundmodel kan gøre det muligt at få gjort gode CO2-beregninger til noget, som selv små virksomheder har råd til. Dermed kan de konkurrere på mere fair vilkår, når deres kunder sætter krav om CO2 regnskaber til leverandører.

Sustain Reports prisoverrækkelse, Sustain Awards, løber af stablen 14. oktober på Langelinie Pavillonen i København. Her vil en række inspirerende talere, en stærk jury og stolte vindere igen i år indtage scenen for at gøre os alle sammen klogere på, hvad virksomheder kan gøre for at bidrage til den bæredygtige og grønne omstilling.

Læs også: Hvem er ‘Årets Sustainability Håb’ 2021?

Redaktionen på Sustain Report har rakt ud til de indstillede kandidater, så du i de kommende uger kan lære mere om deres arbejde, og finde ud af hvad der rører sig i hovedet på de unge håb.

Og denne gang har vi altså talt med Nicolai Guldager.

Hvad arbejder du primært med i dag inden for sustainability?

– Jeg arbejder bag kulisserne, siger Nicolai Guldager.

Han tilføjer:

– Min dagligdag består af tæt samarbejde med mine kollegaer Søren, der Head of Product og Lilian, der er Head of Design, hvor jeg tager deres ideer og koncepter og omsætter dem til noget, som kan interagere med vores eksisterende produkt.

Han fortæller, at de hos Legacy holder sig agile ved at løse problemer så generelt som muligt, så de passer til kundernes problemer, som typisk skifter med en skiftende hverdag.

– Det er eksempelvis mig, der har udviklet vores underliggende kategoriseringsmotor. Den motor vil gøre det muligt for os at følge alle de gængse rapporteringsstandarder, der findes, og forhåbentlig også dem, der dukker op i fremtiden, siger Nicolai Guldager.

Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?

– Bæredygtighed er ikke noget, man kan komme udenom. For mig er der ikke ét primær punkt, som gør, at jeg har valgt at arbejde med bæredygtighed – det er alle de små ting.

Han tilføjer:

– Kan jeg gøre en lille forskel i mange menneskers hverdag, så kan det have større indvirkning, end hvis man laver kæmpe omvæltninger for de få.

Hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability?

– Bæredygtighed er et kæmpe område, som kan være svært for folk at forstå, siger han.

Nicolai Guldager fortæller, at han altid har interesseret sig for at forbedre folks arbejdsprocesser og give dem tid og værktøjer til at gøre hvad de gør bedst ved brug af tekniske løsninger.

– Med Legacy får jeg muligheden for at kombinere dette. Vi gør det nemmere for folk at få et overblik over deres klimaaftryk, samtidig med, at vi giver dem tid og værktøjer til at handle på de områder, hvor det har størst effekt, siger han.

  • De endeligt nominerede samt vinderen afsløres 14. oktober til Sustain Awards 2021.
  • Foruden ‘Årets Sustainability Håb’ kåres også ‘Årets Sustainability Leder’ og ‘Årets Omstilling’.
  • Vil du indstille en kollega til ‘Årets Sustainability Håb’? Du kan stadig nå det inden 10. september.
  • Læs her hvordan: Hvem er ‘Årets sustainability håb’ 2021?
  • Læs også om de øvrige indstillede kandidater her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.