Vækstfonden har i første halvår af 2021 leveret et overskud på 2,3 milliarder kroner.
Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.
Omkring 400 millioner kroner er tekniske justeringer. Resten af resultatet er skyldes ”betydelige værdistigninger” i fondens egenkapitalforretning.
– Jeg glæder mig over, at Vækstfonden har finansieret 1.190 virksomheder det seneste halvår og dermed har været med til at fastholde og skabe arbejdspladser landet over. Vores resultat understreger vigtigheden og kvaliteten af samarbejdet mellem Vækstfonden og hele det danske økosystem for iværksætteri, siger Tue Mantoni, bestyrelsesformand i Vækstfonden, i pressemeddelelsen.

Vækstfonden er statens finansieringsfond, der finansierer danske virksomheder. For andet halvår af 2021 forventer Vækstfonden et trecifret millionoverskud.
– Vækstfondens historisk gode halvårsresultat viser, at der er god forretning i at investere langsigtet i tidlige vækstvirksomheder, siger Rolf Kjærgaard, administrerende direktør i Vækstfonden.
Læs også: Vækstfondens 3 kriterier for investering af grønne milliarder
Vækstfondens overskud går dels til staten som udbyttebetaling og dels til investeringer i ny innovation og vækst i virksomheder i hele Danmark.
Fokus på grønne milliarder
Sidste år fortalte Rolf Kjærgaard Sustain Report om, hvordan fonden investerer dens grønne milliarder.
Her lød det, at virksomhederne skal levere på tre bundlinjer.
– Den grønne bundlinje handler om, at de skal skabe løsninger, der bidrager til for eksempel CO2-reduktion, øget biodiversitet eller cirkulære forretningsmodeller. Samfundsafkastet er også vigtigt at levere på. Den bundlinje omhandler, at vi skal sikre nye grønne arbejdspladser i Danmark ved at sikre finansiering til grøn eksport, som skaber øget omsætning og ultimativt også skatteindtægter som bidrager til at finansiere velfærdsstaten, sagde Rolf Kjærgaard.
Læs også: Her er Nordens 50 mest lovende impact startups
Den tredje bundlinje han fokuserede på, er den finansielle bundlinje.
– Virksomhederne skal have en pæn sandsynlighed for at blive kommercielt bæredygtige, så de kommer til at tjene penge og skabe blivende værdi. Det er vigtigt for at få private investorer med. De 10 milliarder kroner, vi har, skal trække 3-5 gange så meget privat kapital. Det får vi kun, når vi kan overbevise banker, businessangles og investeringsfonde om, at de både får grøn omstilling og et fornuftigt afkast, lød det fra Rolf Kjærgaard.
Du kan læse hele Vækstfondens halvårsrapport her.
Forsiden lige nu:

Polestar følger værdikæden med blockchain
I 2027 skal alle batterier have et digitalt pas. Elbilproducenten Polestar er gået foran og tracker allerede nu en række metaller. Både myndigheder og forbrugere kræver i stigende grad transparens.

Et flertal er med på forandringer – men det kræver inddragelse
PODCAST: Naturens konto er i voldsomt overtræk, og derfor er vi nødt til at vende op og ned på det hele. Det argumenterer Rune Baastrup for, når han gæster Steffen Max Høgh i denne udgave af Bæredygtig Business.

Startede Footprint Firm: Nu skal han sætte aftryk på grønt råd
Stifter og partner fra The Footprint Firm, Christian Sparrevohn, skal overtage posten som forperson for Rådet for Grøn Omstilling.
Seneste artikler:

Henrik Frandsen overtager ordførerskab for klima-, energi og forsyning
Moderaterne udvider klimaområdet med et nyt klimaordførerskab med fokus på global klimapolitik.

Fond ansætter ny frontfigur til at lede investeringer i fremtidens fødevarer
Danmarks Eksport- og Investeringsfond ansætter ny direktør til at lede fondens arbejde med udvikling af klima- og miljørigtige fødevarer.

Virksomheder i fødevarebranchen har nu udsigt til 58 mio. kr. i tilskud til plantebaseret fødevareproduktion
Fra den 31. maj har Fonden for Plantebaserede Fødevarer sat 58. mio. kr. på højkant til virksomheder, der arbejder med plantebaserede fødevarer.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
