Vækstfonden har i første halvår af 2021 leveret et overskud på 2,3 milliarder kroner.
Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.
Omkring 400 millioner kroner er tekniske justeringer. Resten af resultatet er skyldes ”betydelige værdistigninger” i fondens egenkapitalforretning.
– Jeg glæder mig over, at Vækstfonden har finansieret 1.190 virksomheder det seneste halvår og dermed har været med til at fastholde og skabe arbejdspladser landet over. Vores resultat understreger vigtigheden og kvaliteten af samarbejdet mellem Vækstfonden og hele det danske økosystem for iværksætteri, siger Tue Mantoni, bestyrelsesformand i Vækstfonden, i pressemeddelelsen.

Vækstfonden er statens finansieringsfond, der finansierer danske virksomheder. For andet halvår af 2021 forventer Vækstfonden et trecifret millionoverskud.
– Vækstfondens historisk gode halvårsresultat viser, at der er god forretning i at investere langsigtet i tidlige vækstvirksomheder, siger Rolf Kjærgaard, administrerende direktør i Vækstfonden.
Læs også: Vækstfondens 3 kriterier for investering af grønne milliarder
Vækstfondens overskud går dels til staten som udbyttebetaling og dels til investeringer i ny innovation og vækst i virksomheder i hele Danmark.
Fokus på grønne milliarder
Sidste år fortalte Rolf Kjærgaard Sustain Report om, hvordan fonden investerer dens grønne milliarder.
Her lød det, at virksomhederne skal levere på tre bundlinjer.
– Den grønne bundlinje handler om, at de skal skabe løsninger, der bidrager til for eksempel CO2-reduktion, øget biodiversitet eller cirkulære forretningsmodeller. Samfundsafkastet er også vigtigt at levere på. Den bundlinje omhandler, at vi skal sikre nye grønne arbejdspladser i Danmark ved at sikre finansiering til grøn eksport, som skaber øget omsætning og ultimativt også skatteindtægter som bidrager til at finansiere velfærdsstaten, sagde Rolf Kjærgaard.
Læs også: Her er Nordens 50 mest lovende impact startups
Den tredje bundlinje han fokuserede på, er den finansielle bundlinje.
– Virksomhederne skal have en pæn sandsynlighed for at blive kommercielt bæredygtige, så de kommer til at tjene penge og skabe blivende værdi. Det er vigtigt for at få private investorer med. De 10 milliarder kroner, vi har, skal trække 3-5 gange så meget privat kapital. Det får vi kun, når vi kan overbevise banker, businessangles og investeringsfonde om, at de både får grøn omstilling og et fornuftigt afkast, lød det fra Rolf Kjærgaard.
Du kan læse hele Vækstfondens halvårsrapport her.
Forsiden lige nu:

Med levetidsforlængelse bliver tablets og telefoner mere bæredygtige
I mange virksomheder er det fast procedure at udskifte tablets og telefoner hvert andet eller tredje år. Det giver en helt unødig belastning af klima, miljø og ressourcer.

Erhvervsorganisationer og NGO’er i kamp om due diligence
Alle erklæringer sig principielt enige i ideen bag det kommende direktiv om due diligence. Mens EU’s institutioner forsøger at nå til enighed, trækker erhvervsorganisationer og NGO’er i hver sin retning. Erhvervsorganisationer advarer mod for detaljerede regler.

Bygherrer og virksomheder bag hensigtserklæring om øget genbrug
Der er et stort potentiale for at styrke genbrug og genanvendelse i byggeriet, men det kræver at både udbud og efterspørgsel er til stede. 14 bygherrer og 12 byggefirmaer har givet håndslag på fælles indsats.
Seneste artikler:

Nyt Power-to-X center revolutionerer materialer til den grønne omstilling
Flere danske fonde bevilger 300 mio. kr. til et pionercenter for udvikling af materialer og power-to-X-teknologier til den grønne omstilling. Centeret samler førende nationale og internationale forskere.

Professor erobrer Grundfosprisen 2022 med sit gennembrud indenfor “kunstige muskler”
Professor ved Institut for Kemiteknik på DTU Anne Ladegaard Skov modtager Grundfosprisen 2022. Hun vinder prisen for sin forskning og udvikling af silikone-baserede “kunstige muskler”, der kan anvendes som bæredygtig brik i elektronik, robotteknologi og hud- og sårpleje.

Kemp & Lauritzen hyrer ny bæredygtighedschef til grøn teknikoverhaling
Louise Bjerregård Nielsen tiltræder som bæredygtighedschef i teknikvirksomheden Kemp & Lauritzen. Hun bliver dermed ansvarlig for virksomhedens bæredygtige omstilling inden for egene rækker og i samfundets tekniske løsninger.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
