Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Stark Group vil sætte strøm til medarbejdernes biler

Stark vinder E-mobilitetspris for at opsætte 30 ladestandere på virksomhedens parkeringspladser. Og det er ud af 32 pladser.

Stark Group vil nudge medarbejdere til at vælge elbiler. Også virksomhedens gaffeltrucks skal være eldrevne. Foto: Stark Group

Installationen af 30 ladestandere til elbiler på hovedkontoret på Frederiksberg har givet Stark Group prisen som Årets Elbilarbejdsplads.

Den uddeles af Frederiksberg Kommune og Dansk e-mobilitet.

Virksomheden håber, at de med installationen af ladestanderne kan nudge deres medarbejdere til at tage de bedste klimamæssige valg også uden for deres arbejdsplads.

I første omgang til at overveje at skifte diesel- eller benzinbilen ud med en elbil. 

Også virksomhedens egne køretøjer er ved at blive omlagt til eldrevne alternativer. 

Scope 3 har ændret fokus

Indsatsen med installation af ladestandere til elbiler bunder i, at Stark Group har forpligtet sig til og fået godkendt deres Science Based Targets, som skal reducere CO2-udledningen med 42 procent for egne operationer i 2030 og en nettonul-udledning fra alle operationer på tværs af hele værdikæden i 2050.

Og her har især arbejdet med Scope 3 klimamål, de klimapunkter, der ikke har direkte relation til virksomheden, fået virksomheden til at tænke bredere end hidtil, fortæller Louise Askær-Hune, bæredygtighedschef i Stark Group.

Læs også: Tilslutning til science based target vokser

– Med vores scope 3-mål i forhold til science based targets, bliver vi nødt til at tænke ud over, hvordan vi selv påvirker klimaet, altså for eksempel med samarbejder med vores leverandører om at tage bedre klimavalg, siger Louise Askær-Hune.

Eller nudge deres medarbejdere til at vælge en elbil frem for en konventionel bil. 

Gode initiativer kan brede sig som ringe i vandet

Med installationen af ladestationer til elbiler på 30 af virksomhedens 32 parkeringspladser, ønsker Stark Group at gøre det lettere for deres medarbejdere at tage valget.

På nuværende tidspunkt er omkring en fjerdedel af virksomhedens parkeringspladser udfyldt af enten elbiler eller hydbridbiler. 

Louise Askær-Hune håber, at virksomhedens fokus på klimavalg kan brede sig som ringe i vandet og skabe samtaler på arbejdspladsen om bilvalg. Hun mener de nye ladestationer er en let måde at nudge den forandring, de gerne ser, da kollegaer kan tale om de udfordringer eller mulighederne elbiler repræsenterer. 

– Så finder mange forhåbentligt ud af, at det også kan lade sig gøre at vælge en elbil til næste gang bilen skal skiftes ud, siger Louise Askær-Hune.

Vil ikke bryde privatlivets fred

Det er dog en balancegang, der hurtigt kan trænge ind i privatlivets fred og orden, siger Louise Askær-Hune. Og det er virksomheden selvfølgelig opmærksom på.

Hun håber dog alligevel, at deres tiltag kan skabe en debat på arbejdspladsen, fordi det er blevet let at bruge bilen til og fra arbejde.

Stark Danmark har også uddannet 100 bæredygtighedsambassadører til at skabe bæredygtig forandring både internt og eksternt. 

Det håber Louise Askær-Hune vil være med til at styrke samtalen om klima og miljø, ikke kun på arbejdspladsen.

Fokus på transport

Det er dog ikke kun medarbejdernes transportmidler, der gerne skal skiftes ud. En stor del af Stark Groups klimaudslip er bundet op på dieseldrevne lastbiler, og derfor kigger virksomheden også ind i at optimere deres transportvalg.

Netop nu pilottester virksomheden elektriske lastbiler til transport. 

De har faktisk fået produceret den første pilotmodel i Aalborg i samarbejde med producenten DAF CF Electric. Samtidig samarbejder virksomheden med universitetet og kommunen i Hessen i Tyskland om en riskoanalyse af mulighederne for elektrisk lastbiltransport over større afstande. 

– Pilotprojekter giver et stort erfaringsgrundlag ift. at tage og retfærdiggøre de svære beslutninger, der uundgåeligt kommer. Selvom det giver ikke de store CO2-besparelser med en eller eller to lastbiler lige nu. Men potentialet er kæmpestort, siger hun. 

I København bruger Stark Denmark udelukkende elektriske varebiler eller cykler til levering og så er hovedparten af deres gaffeltrucks i Danmark også blevet eldrevne i stedet for dieseldrevne.

Forsiden lige nu:

Et kilo status på verdensmålene, tak

Steen Hildebrandt har føjet endnu en bog til sit imponerende forfatterværk. Bogen gør status over verdensmålenes udvikling i Danmark, nu hvor vi er halvvejs mod 2030. Desværre er vi ikke halvvejs i mål, men vi kan nå i mål, hvis vi er villige til at tage verdensmålene seriøst.

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.