Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Ørsteds CEO: Verdensmålene er en guldmine af muligheder

Hvis man mangler strategisk inspiration, er Verdensmålene et godt sted at starte.

Henrik Poulsen
Erhvervslivet bør langt mere aggressivt arbejde på at løse udfordringerne i Verdensmålene, mener Ørsteds adm. direktør Henrik Poulsen.

Ørsted er verdens største leverandør af havvindmølleparker med en vision om at bidrage til en verden, som udelukkende kører på grøn energi.

Men for virksomheder hvor bæredygtighed ikke ligger lige til højrebenet, er der hjælp at hente i FN’s Verdensmål, mener Ørsteds adm. direktør Henrik Poulsen:

– De er en guldmine af inspiration til virksomheder, som både leder efter noget, som kan give dem mulighed for at bidrage til en bedre verden, men som også kan give dem en masse vækstmuligheder, siger Henrik Poulsen i Børsens podcast-serie ‘Topchefernes strategi med Niels Lunde’ og tilføjer:

– For de er jo et katalog over de mest presserende problemer, verden står over for. Så hvis man mangler strategisk inspiration, er de ikke et dårligt sted at lede.

Der er ingen tvivl om, at der skal endnu mere handling bag ordene

Henrik Poulsen peger desuden på, at mange virksomheder har taget Verdensmålene til sig og tænker i dem både strategisk og i måden, de rapporterer om deres forretning på.

Det afspejler sig da også i en undersøgelse fra Dansk Industri (DI) blandt 489 virksomhedsledere. Her svarer ni ud af ti, at de i forskellig grad har introduceret konkrete bæredygtighedstiltag har fokus på at forfølge nye forretningsmuligheder, der forbedrer virksomhedens sociale- og/eller miljømæssige indvirkninger på samfundet.

Samfundsansvar er højt på dagsordenen hos mange virksomheder, mener også Henrik Poulsen:

– Det er der mange virksomheder, som skriver ind i deres årsrapporter og i deres bæredygtighedsrapporter, men der er heller ingen tvivl om, at der skal endnu mere handling bag de ord, siger han til Børsen og tilføjer:

– Jeg tror stadig, at erhvervslivet har en opgave i at løfte sig selv i det, der skal være et mere markant og mere radikalt tænkt bidrag.

Hvordan kan vi langt mere aggressivt løse de udfordringer, der ligger i de 17 verdensmål?

Han mener, at man i virksomhederne skal spørge sig selv:

– Hvordan kan vi langt mere aggressivt sætte ind på at hjælpe med at løse de udfordringer, der ligger i de 17 verdensmål? Der synes jeg stadig, at vi som erhvervsliv kan gøre mere. Og vi kan gøre det hurtigere og mere ambitiøst. Vi er stadig et sted, hvor tingene går alt alt for langsomt. Og vi skriver lidt mere, end vi handler.

Ørsteds egen transformation fra sort til grønt energiselskab er gået stærkere end topchefen havde turde håbe på. Fra at have været en af Europas mest sorte energiselskaber, er Ørsted i dag en af de grønneste og mere end 90 procent af indtjeningen kommer fra arbejdet med vedvarende energi.

Hør hele Børsens podcast-interview med Henrik Poulsen her.

Forsiden lige nu:

Svanemærket strammer kravene til byggeri

Miljømærkning Danmark skærper og fermsætter nye krav til cirkulær økonomi, klima og biodiversitet i nybyggeri for at kan bryste sig med Svanemærket. Nye typer af bygninger kan nu også opnå miljømærket.

Samarbejde skal styrke landbrugets ESG-værktøj

SEGES Innovation og Innovationscenter for Økologisk Landbrug arbejder sammen om ESG-værktøj. I første omgange til klimabelastning, i fremtiden skal værktøjet også måle biodiversitet, dyrevelfærd og social ansvarlighed.

Seneste artikler:

Et farvel til den traditionelle afdelingsleder

PODCAST: Christian Bason står i spidsen for en udvikling i Dansk Design Center hvor formålet er i fokus. En form der er med til at øge motivationen og skabe mening og forståelse for hvad man som medarbejder er en del af.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.