Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Råd skal hjælpe erhvervslivet med at nå Verdensmålene

Regeringen udpeger ny formand og nyt formål for Verdensmålsråd.

Erhvervsminister Simon Kollerup præsenterer nyt råd, der skal være bindeled mellem erhvervslivet og Verdensmål. Foto: Keld Navntoft

Regeringen har nedsat et råd, der skal “øge erhvervslivets engagement i Verdensmålene”. I praksis skal rådet rådgive regeringen om, hvordan erhvervslivet bedst muligt hjælpes til at nå de 17 FN-mål.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Erhvervsministeriet.

– Danske virksomheder er helt centrale i arbejdet med verdensmålene og i at nå de ambitiøse mål i klimaloven om at reducere det danske CO2-udslip med 70 procent inden 2030, siger erhvervsminister Simon Kollerup i meddelelsen.

– Jeg er derfor glad for, at regeringen i dag kan præsentere et nyt Råd for Samfundsansvar og Verdensmål, som vil være regeringens platform og sparringspartner, når det gælder virksomheders strategiske arbejde med samfundsansvar og verdensmålene, tilføjer ministeren.

Helt nyt er rådet dog ikke.

Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål blev oprindeligt nedsat i 2018 med Specialisterne Foundation-stifteren Thorkil Sonne som formand, men er altså nu blevet “nedsat på ny” med ny formand, yderligere tre nye medlemmer og nyt kommissorium for rådets arbejde, oplyser Erhvervsministeriet.

– Rådet skal medvirke til at fremme den grønne og bæredygtige erhvervsudvikling og samtidig styrke samfundskontrakten gennem virksomhedernes arbejde med ansvarlig virksomhedsdrift og deres sociale ansvar på arbejdsmarkedet, skriver Erhvervsministeriet.

Rådet, som består af 19 medlemmer fra forskellige virksomheder og organisationer, er et led i regeringens handlingsplan for Verdensmålene, der blev præsenteret 10. juni.

Mangler stadig CO2-afgiften

Men selvom regeringens handlingsplanen blev hilst velkommen da den blev præsenteret ved et event hos Dansk Industri, så var den ikke ambitiøs nok, mente blandt andre Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør i DI.

– Det er endnu et skridt på vejen, men det er ikke det sidste skridt på vejen. Så nej, det er ikke ambitiøst nok, sagde Lars Sandahl Sørensen i forbindelse med fremlæggelsen af handlingsplanen.

Læs også: Innovationsfonden tilføjer grøn insider til bestyrelsen

Et af kritikpunkterne for regeringens handlingsplan var blandt andet, at den omdiskuterede CO2-afgift, som også Klimarådet har peget på som værende et afgørende redskab, hvis Danmark skal nå sit mål om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030 sammenlignet med 1990, stadig ikke blev konkretiseret.

– Et af de stærkeste værktøjer, nemlig CO2-afgiften, den mangler vi. Og uden den kommer vi ikke i mål, lød det fra næstformand i tænketanken Concito, Anders Eldrup.

Både Concito og DI er blandt de 19 medlemmer i rådet.

Læs også: Connie Hedegaard: Alle tigger om reguleringer

Formanden for det nye “Råd for Samfundsansvar og Verdensmål”, Steen Gade, er dog anderledes optimistisk.

– Jeg tror, at Rådet kan blive et rigtig vigtigt forum for samarbejde og dialog mellem erhvervsliv og myndigheder, særligt på det grønne område, og også generelt på hele bæredygtighedsområdet, ikke mindst i lyset af de mange initiativer, der er på vej, blandt andet fra EU, siger den nyudpegede formand.

Steen Gade, der foruden at have været mangeårigt medlem af Folketinget for SF, har også tidligere været direktør i Miljøstyrelsen.

De 19 medlemmer af Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål
– Steen Gade, Mangeårigt folketingsmedlem for SF, fhv. direktør i Miljøstyrelsen mm. (formand) (NY)
– Niels Fibæk-Jensen, CEO og medstifter af Matter (NY)
– Louise Gade, executive vicepresident i Salling Group med ansvar for HR og Personaleforhold (NY)
– Lene Espersen, adm. direktør for Danske Arkitektvirksomheder (NY)
– Sara Krüger Falck, direktør i Global Compact Network Denmark
– Simon Boas Hoffmeyer, Director of sustainability i Carlsberg
– Rasmus Skov, Head of sustainability i Ørsted
– Anne Gadegaard, Director Global TBL Management i Novo Nordisk
– Louise Koch, Corporate Sustainability Director for EMEA i Dell
– Concito
– Den Sociale Kapitalfond
– 3F
– Dansk Industri
– Dansk Erhverv
– KL og Danske Regioner
– Landbrug & Fødevarer
– Fagbevægelsens Hovedorganisation
– Finans Danmark
– 92-gruppen
Kilde: Erhvervsministeriet

Forsiden lige nu:

Danskerne demonstrerer for biodiversiteten

Den 3. juni afholdes Danmarks første Folkets Biodiversitetsmarch. Tusindvis af borgere samles for at kræve politisk handling og en ny biodiversitetslov, som skal sikre 30 procent beskyttet natur i 2030.

Seneste artikler:

Departementschef skal afløse Möger

Peter Stensgaard Mørch skal være ny administrerende direktør hos PensionDanmark. Men først efter et år, hvor han bliver rustet til stillingen.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.