Fire selskaber har netop skrevet under på en pledge fra markedsføringsorganisationen World Federation of Advertisers, WFA, heriblandt to nordiske giganter.
Ved at skrive under på Planet Pledge, som aftalen hedder, siger man ja til, at ens marketing teams skal skabe positiv forandring og inspirere forbrugere til bæredygtige valg og handlinger – igennem marketing.
Blandt de 13 selskaber, der allerede har skrevet under er L’Oreal, Unilever, PepsiCo, Mastercard og danske Ørsted.
De fire nye i Planet Pledge-klubben er svenske Ikea, det japanske bryggeri Asahi, den franske alkoholproducent Pernod Richard og danske Carlsberg.
Carlsberg: – Det er et vigtigt skridt
For Carlsberg flugter aftalen godt med bryggeriets allerede eksisterende strategi om at kommunikere om bæredygtighed og sine egne grønne tiltag.
Det nye bliver, at der skal skrues op for den markedsføring, der skal motivere forbrugerne til mere miljøvenlige valg.
Læs også: Carlsberg satser på lobbyisme i kampen for grøn omstilling
– Det her er et vigtigt skridt. Vi håber på at kunne skabe positiv forandring, ved at informere forbrugerne, siger Carlsbergs bæredygtighedschef Simon Boas Hoffmeyer til Sustain Report.
I pressemeddelelsen fra World Federation of Advertisers er han videre citeret:
– Vi står over for en klimakrise, og brands som os bærer et stort ansvar: For at gå udover, at gøre vores egen produktion bæredygtig og bruge vores brand til at inspirere millioner af kunder til at tage mere bæredygtige valg.

Fokus på bedre kommunikation
Med Planet Pledge håber WFA at kunne skabe tættere sammenhæng mellem forbrugernes grønne ønsker til virksomhederne og de tiltag, som virksomhederne allerede udfører. Her mener WFA, at mange virksomheders marketingsorganisationer ikke får kommunikeret virksomhedernes grønne tiltag godt nok.
”Marketing ser ud til at halte betydeligt på bæredygtighedsrejsen, og mere end 50 procent beskriver deres marketingorganisation som “ved at starte” eller stadig tage “første skridt”,” lyder det fra WFA.
Samtidig viser WFA’s research, at op mod 40 procent af alle forbrugere mener, at virksomheder gør det sværere at træffe bæredygtige valg. Planet Pledge skal derfor motivere virksomhederne til at hjælpe kunderne med at ”træffe bedre valg og leve mere bæredygtigt”.
Lokale organisationer skal promovere budskabet
Foruden de fire nye selskaber har 21 landes nationale markedsføringsorganisationer underskrevet en aftale om, at promovere pledgen over for deres lokale branche i et forsøg på at sætte fokus på, hvilket rolle markedsføring kan have, når det kommer til at skabe bæredygtige forandringer.
Læs også: Fordomme står i vejen for grøn omstilling
Blandt andre har den norske Annonsørforeningen og Sveriges Annonsører indgået aftalen. Den danske pendant Danske Annoncører er ikke på listen.
2. Opskalere marketingsafdelingens mulighed for at drive klimahandling, ved at levere redskaber og vejledning over for ansatte.
3. Styrke marketingskommunikationen for at anspore til mere bære bæredygtig opførsel blandt kunder.
4. Styrke et troværdigt marketingsmiljø, hvor bæredygtige påstande nemt kan substantieres, så kunder kan stole på de marketingsbudskaber de præsenteres for.
Kilde: WFA
Forsiden lige nu:

GTS-institutterne sætter turbo på erhvervslivets innovation og grønne produkter
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til den grønne omstilling.

Livsstilsprogrammer på tv er mere sorte end grønne
Mad-, bolig- og rejseprogrammer understøtter en traditionel og klimabelastende livsstil og afspejler drømmen om, at vi kan købe os lykkelige.

Verdensmål 7: Vi skal bruge vores energi mere effektivt, hvis vi skal sikre bæredygtig energi til alle
Bliver energisystemet klar til al den grønne strøm? Bør overskudsvarme egentlig ikke være i overskud? Og hvor bliver den politiske handling af? Danfoss kaster lys over, hvad der skal til for at opfylde FN’s Verdensmål 7.
Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
