Landbrugsstyrelsen har modtaget 381 ansøgninger fra landmænd, der ønsker at omlægge deres marker til skov.
Det oplyser Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.
– Vi oplever stor interesse fra landmænd, der vil erstatte deres marker med skov. Vi hører ligeledes fra mange, der tidligere har fået støtte til at plante nye skove, og de fremhæver glæden ved at skabe mere natur og samtidig løfte gårdens herlighedsværdi, lyder det fra Frank Josephsen Kargo, enhedschef i Landbrugsstyrelsen, i pressemeddelelsen.
Bliver alle 381 skovrejsninger realiseret, forventer Landbrugsstyrelsen, at udledningen af kvælstof kan blive reduceret med over 25 ton pr. år.
Læs også: Landbrugsforliget burde satse på kendte teknologier, mener Concito
Ifølge Landbrugsstyrelsen er der størst interesse for at udskifte marker med skov i Jylland.
– Nu skal vi i gang med at se på ansøgningerne, og her fordeler vi støtten, så den giver den største miljøgevinst for pengene. Det betyder blandt andet, at ny skov i områder, hvor kvælstofbelastningen er størst, bliver favoriseret, lyder det fra Frank Josephsen Kargo.
Landbrugsstyrelsen oplyser, at skovene vil blive pålagt fredskovspligt efter skovloven, hvorfor skoven aldrig må fjernes. Fælder skovejeren træer, skal disse erstattes med nye træer.
Skovrejsningerne er en del af en støtteordning under det danske landdistriktsprogram, hvor private ejere af landbrugsjord kan ansøge om tilskud. Tilskuddet finansieres 100 procent af EU.
Gennem Landdistriktsprogrammet er det muligt at søge til udvikling af landbruget samt støtte miljø- og klimaindsatsen. Det sker blandt andet gennem økologisk arealtilskud.
I 2021 er der afsat lidt mere end 1,5 milliarder kroner i programmet.
Forsiden lige nu:

Politiken dropper grøn status og skruer ned på ambition som Danmarks førende klimaavis
Efter kritik af deres hjemmestrikkede grønne status har avisen helt droppet af fortælle om deres klimabelastning. Nu kan man alene se tal fra JP/Politiken-koncernen.

Genbrugssucces: Københavnerprojekt sikrer mod fremtidens skybrud
Vi mangler løsninger på hyppigere skybrud og kraftigt vejr. Projektet Fremtidens Gårdhave har et bud, der tager højde for både den intensiverende regn og samtidig er designet med bæredygtighed i ligningen.

Millionbevilling fra RUC: Stor minimering af landbrugets CO2-udledning på vej
CO2-udledningen kan nedbringes med millioner af ton, hvis “bare” teknologien biomasse-pyrolyse bliver rullet ud i stor nok skala – og samtidig hurtigt nok. Et nyt forskningsprojekt skal skabe grundlaget for en biomasse-pyrolyse sektor i Danmark.
Seneste artikler:

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.

Søren Tscherning vinder pris som grøn ejerleder
PwC, Nykredit og Dansk Erhverv har kåret Søren Tscherning til vinderen af Årets Regionale Temapris i Hovedstaden ved Årets Ejerleder 2023.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
