Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Landmænd vil erstatte marker med skov

Tilskudsprogram har fået 381 ansøgninger fra skovinteresserede landmænd.

Landbrugsstyrelsen oplever, at flere landmænd vil rejse skov. Foto: DmytroD/iStock

Landbrugsstyrelsen har modtaget 381 ansøgninger fra landmænd, der ønsker at omlægge deres marker til skov.

Det oplyser Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

– Vi oplever stor interesse fra landmænd, der vil erstatte deres marker med skov. Vi hører ligeledes fra mange, der tidligere har fået støtte til at plante nye skove, og de fremhæver glæden ved at skabe mere natur og samtidig løfte gårdens herlighedsværdi, lyder det fra Frank Josephsen Kargo, enhedschef i Landbrugsstyrelsen, i pressemeddelelsen.  

Bliver alle 381 skovrejsninger realiseret, forventer Landbrugsstyrelsen, at udledningen af kvælstof kan blive reduceret med over 25 ton pr. år.

Læs også: Landbrugsforliget burde satse på kendte teknologier, mener Concito

Ifølge Landbrugsstyrelsen er der størst interesse for at udskifte marker med skov i Jylland.

– Nu skal vi i gang med at se på ansøgningerne, og her fordeler vi støtten, så den giver den største miljøgevinst for pengene. Det betyder blandt andet, at ny skov i områder, hvor kvælstofbelastningen er størst, bliver favoriseret, lyder det fra Frank Josephsen Kargo.

Landbrugsstyrelsen oplyser, at skovene vil blive pålagt fredskovspligt efter skovloven, hvorfor skoven aldrig må fjernes. Fælder skovejeren træer, skal disse erstattes med nye træer.

Skovrejsningerne er en del af en støtteordning under det danske landdistriktsprogram, hvor private ejere af landbrugsjord kan ansøge om tilskud. Tilskuddet finansieres 100 procent af EU.

Gennem Landdistriktsprogrammet er det muligt at søge til udvikling af landbruget samt støtte miljø- og klimaindsatsen. Det sker blandt andet gennem økologisk arealtilskud.

I 2021 er der afsat lidt mere end 1,5 milliarder kroner i programmet.

Forsiden lige nu:

Danskerne demonstrerer for biodiversiteten

Den 3. juni afholdes Danmarks første Folkets Biodiversitetsmarch. Tusindvis af borgere samles for at kræve politisk handling og en ny biodiversitetslov, som skal sikre 30 procent beskyttet natur i 2030.

Seneste artikler:

Departementschef skal afløse Möger

Peter Stensgaard Mørch skal være ny administrerende direktør hos PensionDanmark. Men først efter et år, hvor han bliver rustet til stillingen.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.