Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

“Investorer, inklusiv PKA, rykker ud af kul i hobetal”

Peter Damgaard Jensen, PKA, og andre store investorer er ude med riven på COP24.

Peter Damgaard Jensen, adm. direktør PKA
Peter Damgaard Jensen, adm. direktør for PKA, er blandt de kritiske investorer på COP24.

– Investorer, inklusiv PKA, rykker ud af kul i hobetal på grund af dets ødelæggende effekter på klimaet og folkesundheden, hvilket forværres af dets dårlige finansielle performance, siger Peter Damgaard Jensen, adm. direktør for pensionsselskabet PKA, på det igangværende FN klimatopmøde, COP24. Det skriver theguardian.com.

PKA er en del af en den største investorsammenslutning til dato, på i alt 415 globale investorer, som mandag kom med en fælles opfordring til regeringerne på COP24. Investorerne kræver blandt andet udfasning af kulfyrede kraftværker, et stop for al støtte til fossile brændsler og indførelsen af en skat på CO2.

Flere danske investorer bakker op
Andre danske investorer i sammenslutningen tæller PensionDanmark, Danske Bank Wealth Management, ATP, Handelsbanken Asset Management, Lægernes Pension – pensionskassen for læger, MP Pension, Nordea Nordea Asset Management, Pædagogernes Pension og Pensam. Se hele listen her.

Ud over nogle af verdens største pensionsselskaber inkluderer sammenslutningen også forsikringsselskaber og kapitalforvaltere.

Tilsammen råder de over 32 billioner dollar. Deres tre generelle hovedkrav til alle verdens regering op til COP24 er:

    • At opnå målene i Paris-aftalen
    • At fremskynde investeringer i den private sektor, når det gælder overgangen til lav CO2-udledning
    • At forpligte sig til at forbedre klima-relateret finansiel rapportering.

Det fremgår af den udtalelse de alle står bag og som kan læses her.

Baggrunden for investorernes fælles engagement i klima-sagen er, ifølge dem selv, at de spiller en vigtig rolle, når det gælder at påvirke politikerne. Det er desuden en del af deres ansvar og såkaldte “fiduciary duty” over for deres kunder og interessenter at sikre det bedst mulige afkast og at gøre opmærksom på risikofaktorer.

Forsiden lige nu:

Polestar følger værdikæden med blockchain

I 2027 skal alle batterier have et digitalt pas. Elbilproducenten Polestar er gået foran og tracker allerede nu en række metaller. Både myndigheder og forbrugere kræver i stigende grad transparens.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.