Verdens temperatur må maksimalt stige med 1,5 grader frem mod midten af det 21. århundrede.
Det mener lederne af G20, der har vedtaget målet ved det netop overståede G20-topmøde i Rom.
– Vi forbliver engagerede til Paris-aftalens mål om at holde den globale gennemsnitlige temperaturstigning et godt stykke under 2 grader og forfølge bestræbelserne på at begrænse det til 1,5 grader over det præindustrielle niveau, skriver G20-lederne.
Målet om at begrænse temperaturstigningerne til 2,0 grader i forhold til det præindustrielle niveau blev vedtaget ved COP21 i 2015.
– At holde os inden for 1,5 grader kræver effektive handlinger og engagement fra alle lande under hensyntagen til forskellige nationale tilgange, lyder det videre.
Læs også: Dette skal vi holde øje med til COP26, ifølge Connie Hedegaard
Samtidig har G20-lederne valgt, at målet skal indfries i eller omkring ”midten af århundredet”.
Biden kalder aftalen skuffende
Aftalen har fået værten for det igangværende COP26, den britiske premierminister Boris Johnson, til at advare om, at ”der er lang vej endnu”.
– Forpligtelserne, velkomne som de er, er dråber i et hurtigt opvarmende hav, sagde Johnson ifølge Financial Times.
Avisen skriver videre, at den amerikanske præsident Joe Biden kalder aftalen for skuffende, da hverken Rusland eller Kina ifølge præsidenten bidrog positivt til forhandlingerne.
– Dybest set dukkede de ikke op med nogen form for forpligtelser til at håndtere klimaændringerne. Folk skal være skuffede. Jeg er skuffet, sagde Joe Biden.
COP26 slutter 12. november.
Forsiden lige nu:

GTS-institutterne sætter turbo på erhvervslivets innovation og grønne produkter
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til den grønne omstilling.

Livsstilsprogrammer på tv er mere sorte end grønne
Mad-, bolig- og rejseprogrammer understøtter en traditionel og klimabelastende livsstil og afspejler drømmen om, at vi kan købe os lykkelige.

Verdensmål 7: Vi skal bruge vores energi mere effektivt, hvis vi skal sikre bæredygtig energi til alle
Bliver energisystemet klar til al den grønne strøm? Bør overskudsvarme egentlig ikke være i overskud? Og hvor bliver den politiske handling af? Danfoss kaster lys over, hvad der skal til for at opfylde FN’s Verdensmål 7.
Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
