Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Nyheder

Fra forskernes vidensboble til virksomheders videnshul: Millionprojekt skaber motorvej

INNOVATION. Industriens Fond lægger 21 millioner kroner i projektet “Motorvej for materialeviden”, der skal gøre hundredvis af virksomheder klogere på forskellige materialer. Det styrker deres konkurrenceevne, og forbedrer deres evner til at udnytte materialer i trit med den grønne omstilling.

Forskernes viden om diverse materialer er guld for virksomhederne, der arbejder med dem. Men dialogen skal forbedres mellem de to parter. Det sørger et nyt million-projekt for. Foto: Peter Nielsen, Industriens Fond

Nyt projekt skal hjælpe danske virksomheder med at udnytte materialer bedre. Det vil gavne på både bundlinje og på klimagevinst, ifølge Industriens Fond. Vejen frem er en vidensdeling fra forskningscentrene til virksomhederne, der arbejder med materialerne. 

Der ligger et stort uindfriet potentiale for dansk erhvervsliv, hvis virksomhederne får større viden om de materialer, de arbejder med

Thomas Hofman-Bang, adm. direktør for Industriens Fond

Målet er at skabe konkrete forskningsbaserede og materialebårne grønne løsninger hos SMV’erne. Det kræver, at dialogen mellem forskerne og virksomhederne bliver nemmere. Helt konkret skal det akademiske forskningssprog formidles på en måde, så ikke-forskere kan forstå det. Men dialogen skal også gå den anden vej, hvor SMV’ernes problemer bliver lagt ud på en måde, hvor forskerne kan se behovet. 

💡 Vil du have hele historien?

Med adgang til Sustain Report er du opdateret den grønne og bæredygtige omstilling.

Bliv opdateret om nyheder og tendenser inden for sustainability fra nogle af de mest interessante aktører på området. Vi gør dig klogere på hvilken vej vinden blæser – både når det gælder danske virksomheder, samfund og forskning.

Gratis prøveadgang »

Har du allerede abonnement? Log ind her:

Discover more from Sustain Report

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading