Danmark topper den internationale liste Climate Change Performance Index (CCPI).
Det oplyser Klimaministeriet.
CCPI udgives af GermanWatch og New Climate Institute i samarbejde med Climate Action Network. Climate Action Network (CAN). Listen er et uafhængigt indeks, der overvåger udvalgte landes arbejde med klimatiltag.
På årets liste ligger Danmark på en fjerdeplads blandt de 60 lande, der tilsammen udleder mere end 90 procent af de globale drivhusgasser. CCPI vurderer ikke, at nogen lande opfylder kriterierne til top tre.
Læs også: Erhvervslivet har kun haft beskedent fald i CO2-udledning siden 1990
Klimaminister Dan Jørgensen (S) kalder i en pressemeddelelse kåringen for ”et dejligt skulderklap til Danmark”.
– Vi er ikke i mål med den grønne omstilling, men vi er kommet langt. Og da vi er et lille land, der gerne vil gøre en forskel ved at gå forrest med det gode eksempel, er det godt, at vores indsats anerkendes ude i verden. Kun på den måde kan vi inspirere andre til at gøre mange af de samme ting, som vi har held med, siger Dan Jørgensen.
Behov for udfasning af træbiomasse
I begrundelsen for fjerdepladsen skriver CCPI blandt andet:
”CCPI-eksperterne ser mangler i politikker for elbiler og politikker for at flytte Danmark væk fra afbrænding af biomasse. Danmark er stærkt afhængig af biomasse som energikilde, og de danske eksperter ser et behov for en udfasning af træbiomasse.”
Og videre:
”I partnerskab med Costa Rica lancerede Danmark i år Beyond Oil & Gas Alliance, der har til formål at flytte flere lande væk fra at udvinde fossilt brændstof. Danmark er blandt de progressive aktører i klimapolitikken. På hjemmemarkedet vurderer eksperterne, at Danmarks klimaneutralitetsmål bør fremrykkes fra det nuværende 2050 for at nå neutralitet i 2040.”
– Som rapporten også viser, betyder dette ikke, at vi kan hvile på laurbærrene. Også i Danmark skal vi – selv om vi altså vurderes at være det land i verden med den bedste klimaindsats – gøre mere. Det planlægger vi bestemt også at gøre. Vi skal have endnu mere vedvarende energi i stedet for kul og biomasse, ligesom vi skal have en grøn skattereform og investere i nye teknologier som CO2-fangst og grøn brint, siger klimaminister Dan Jørgensen i pressemeddelelsen.
Læs også: Europæiske forskere advarer om mulig masseudryddelse
Sidste år var Danmark nummer seks på listen.
Du kan læse hele rapporten fra CCPI her.
Forsiden lige nu:

Skrap forbrugerombudsmand vil skabe konsensus om grønne løfter i markedsføring
Det er afgørende, at der bliver en bred accept af kravene til markedsføring med løfter om bæredygtighed, siger Christina Toftegaard Nielsen, der samtidig ikke vil acceptere en sproglig udvanding af bæredygtighedsbegrebet.

Svanemærket strammer kravene til byggeri
Miljømærkning Danmark skærper og fermsætter nye krav til cirkulær økonomi, klima og biodiversitet i nybyggeri for at kan bryste sig med Svanemærket. Nye typer af bygninger kan nu også opnå miljømærket.

Samarbejde skal styrke landbrugets ESG-værktøj
SEGES Innovation og Innovationscenter for Økologisk Landbrug arbejder sammen om ESG-værktøj. I første omgange til klimabelastning, i fremtiden skal værktøjet også måle biodiversitet, dyrevelfærd og social ansvarlighed.
Seneste artikler:

Djøfs lederpris 2023 går til leder med blik for bæredygtighed, social ansvarlighed og inklusion
I år kunne Rune Petersen, chef for innovation og investeringer hos Pelican Self Storage, tage imod titlen som årets bedste leder.

Seges Innovation ansætter Niras-profil som ny topchef
Efter årtier i Niras træder Tom Heron fra august til som administrerende direktør for Seges Innovation P/S. Samtidig runder den uafhængige virksomhed sit første årsregnskab.

Et farvel til den traditionelle afdelingsleder
PODCAST: Christian Bason står i spidsen for en udvikling i Dansk Design Center hvor formålet er i fokus. En form der er med til at øge motivationen og skabe mening og forståelse for hvad man som medarbejder er en del af.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
