Hvor meget vand bruges der til at brygge øl, hvor meget genanvendt plast er der i flaskerne, og hvordan får man egentlig indført et pantsystem i andre dele af verden?
Det fortæller Simon Boas Hoffmeyer, som er bæredygtighedsansvarlig i Carlsberg, om, når han gæster Steffen Max Høgh i den nyeste udgave af Bæredygtig Business.
For eksempel kan du høre om deres bæredygtighedstrategi “Together towards zero and beyond”, som blandt andet handler om, at Carlsberg sigter mod netto nul-udledning i sin værdikæde og forsøger at få sin tilgang til returpantsystemer implementeret i alle de markeder, hvor de er til stede. De har gjort det i Skandinavien og i Baltikum og nu skal strategien i gang i Vesteuropa, Østeuropa og Asien.
– Vores målsætning er, at 90% af flasker og dåser skal indsamles, og det vil vi gerne få lært både konkurrenter, supermarkedskæder og lovgivere i de respektive lande og områder, siger Simon Hoffmeyer.
Sparer på vandet
Dette gælder ikke kun Carlsbergs produkter, men også på tværs af kategorierne – så øl, vand, sodavand og i nogle lande juiceprodukter skal kunne indsamles og genanvendes, hvis de sælges i de samme materialer.
Samtalen falder også på vandkvalitet og tilgængelighed, da vand er fuldstændig afgørende for Carlsberg. Simon fortæller:
– Vi har et ønske om at være så vandeffektive som muligt, og globalt er Carlsberg nede på at bruge 2.5 liter vand pr. liter øl – men vores målsætning er
2.0. liter vand pr. liter øl. Til sammenligning kan Mikrobryggerier bruge mellem 6 og 12 liter vand pr. produceret liter øl, siger han.
Steffen og Simon kommer også forbi regenerativt landbrug, som Carlsberg vil fokusere på, EU’s ”udvidede producentansvar”, den bedste brug af genanvendte materialer såsom fødevaregodkendt plastic fra PET-flasker til for eksempel legoklodser og endelig six-pack’en Snap Pack, som ikke blev et hit i Danmark.
Lyt med her.
Forsiden lige nu:

Danske virksomheder i front med bæredygtige investeringer – men rapporteringen halter
Danske virksomheder sætter standarden i den grønne omstilling, viser den globale softwarevirksomhed SAP’s årlige bæredygtighedsundersøgelse. Men de danske ledere famler efter målestandarder og kalder på finansafdelingens assistance.

Verdensmål 15: Danmark svigter naturen på land, selvom løsningen ligger lige for
I 2030 skal der gerne være 30 pct. beskyttet natur i Danmark – pt. er der ikke engang 2 pct. Greenpeace tager os i hånden og gennemgår en status på det 15. verdensmål. Vi skal rette blikket mod landbruget.

Et kilo status på verdensmålene, tak
Steen Hildebrandt har føjet endnu en bog til sit imponerende forfatterværk. Bogen gør status over verdensmålenes udvikling i Danmark, nu hvor vi er halvvejs mod 2030. Desværre er vi ikke halvvejs i mål, men vi kan nå i mål, hvis vi er villige til at tage verdensmålene seriøst.
Seneste artikler:

OL-kemi, Science-hold og grønne løsninger: Ørsted Medaljen hylder unik underviser og rollemodel
STEM-fagene og en grøn fremtid skal være for alle. Det formår lektor, Novo-rådgiver og gymnasielærer i kemi Nicolai Bogø Stabell med unik undervisning, der både når universitetshøjder og samtidig lader talentet overvinde forhindringer hos udfordrede elever. Derfor modtager han H.C. Ørsted Medaljen i bronze.

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.