I forbindelse med COP25, FN’s klimakonference, i Madrid har mere end 500 B Corps-virksomheder fra 86 industrier fordelt på 30 lande forpligtet sig til at være emissionsfri i hele værdikæden i 2030.
13 af de virksomheder er danske.
Målet er at indfri Parisaftalens målsætning om at begrænse temperaturstigningen til 1,5 grader.
Det er første gang, at så stort et antal virksomheder forpligter sig så markant til at nå en netto-udledning på nul i 2030. Det er derfor også den mest ambitiøse, virksomhedsdrevne klimahandlingsplan hidtil set.
Flere store virksomheder har meldt sig på banen og forpligtet sig til aftalen, herunder Patagonia, The Guardian og The Body Shop, mens det danske bidrag tæller virksomhederne:
Skagerak, Coffee Collective, Skandinavisk, Organic Basics, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma, Kaffe Bueno, Goodwings, Baisikeli, The Body Shop International, Tania Ellis Social Company, BetterGreen, MäRK og Generøs.
Ligesom resten af B Corp-virksomhederne har de danske bidragere forpligtet sig til en CO2-neutral værdikæde, hvor de hvert år vil rapportere deres fremskridt for at nå målet.
– Vi står ansigt til ansigt med menneskehedens til dato største udfordring. Det, der er på spil med klimaændringerne, er ikke planeten eller naturen. Det er livsgrundlaget for os mennesker og en lang række andre arter. Vi har valgt at gribe bolden med B Corp-bevægelsen og udnytte det lille vindue der stadig er åbent. Og ja – med et Net Zero-mål vil der være omkostninger, men de er til en vis grad overskuelige, det er omkostningerne ved business as usual til gengæld ikke, siger Peter N. Dupont, CEO, Coffee Collective om baggrunden for at forpligte sig til aftalen i en pressemeddelelse.
For Jesper Panduro, ejer og CEO, Skagerak, er tilgangen den samme, og for dem er arbejdet allerede begyndt.
– Vi har forpligtet os fordi det er det et vigtigt mål, som vi alle skal hjælpe med at løse – for planeten og mennesker. Det er vores ambition at opnå Net Zero så hurtigt, som det kan lade sig gøre, og vi arbejder allerede på projekter, der enten reducerer vores emissioner eller optager CO2. Jeg forventer at vores tankegang og mindset i løbet af kort tid ændres, så vi alle naturligt tænker over Net Zero i vores dagligdag.
B Corp-bevægelsen
B Corp-bevægelsen er samlingspunktet for alle virksomhederne og har til formål at redefinere det, der skaber succes i erhverslivet, herunder at skabe en positiv samfundsforandring til fordel for verden og bundlinjen.
– B Corp-bevægelsen har siden grundlæggelsen handlet om lederskab. Den er drevet af modige erhvervsledere, der har aflagt et vedtægtsfunderet løfte til verden om at være bedre virksomheder og bygget forpligtelsen til alle interessenter ind i virksomhedens juridiske DNA, siger Nille Skalts, Grundlægger af den danske B Corp-bevægelse, og fortsætter:
– Vi håber at denne forpligtelse til at være emissionsfrie ikke kun i egen forretning men i hele værdikæden inden 2030 vil være inspiration til virksomhedsledere verden over om at følge efter og at de løsninger vi skaber, kan hjælpe andre på samme rejse. Lad os samarbejde for en bedre fremtid.
Forsiden lige nu:

Branding-pakken egner sig ikke til bæredygtighed
Virksomhedernes arbejde med bæredygtighed er rykket fra filantropi til kerneforretning. Men mange kan blive bedre til at kommunikere resultaterne, mener seniorforsker Line Schmeltz fra DMJX.

Engangsemballage nærmer sig pensionsalderen
PODCAST: Vi er nødt til at tage et opgør med engangsemballage. Både for at redde planeten men også fordi, der er et stort forretningspotentiale i at gentænke emballage, produkter og forretningsmodeller, siger Annette Sartvin Lendal.

Kald en spade for en spade og greenwashing for greenwashing
Det er bekymrende, at Forbrugerombudsmanden ikke længere vil bruge ordet Greenwashing. Det svarer til, at man heller ikke vil kalde kriminelles omgang med penge for hvidvaskning, skriver kommunikationsrådgiver Troels Johannesen.
Seneste artikler:

Nyt Power-to-X center revolutionerer materialer til den grønne omstilling
Flere danske fonde bevilger 300 mio. kr. til et pionercenter for udvikling af materialer og power-to-X-teknologier til den grønne omstilling. Centeret samler førende nationale og internationale forskere.

Professor erobrer Grundfosprisen 2022 med sit gennembrud indenfor “kunstige muskler”
Professor ved Institut for Kemiteknik på DTU Anne Ladegaard Skov modtager Grundfosprisen 2022. Hun vinder prisen for sin forskning og udvikling af silikone-baserede “kunstige muskler”, der kan anvendes som bæredygtig brik i elektronik, robotteknologi og hud- og sårpleje.

Kemp & Lauritzen hyrer ny bæredygtighedschef til grøn teknikoverhaling
Louise Bjerregård Nielsen tiltræder som bæredygtighedschef i teknikvirksomheden Kemp & Lauritzen. Hun bliver dermed ansvarlig for virksomhedens bæredygtige omstilling inden for egene rækker og i samfundets tekniske løsninger.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
