Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Navne

Vicedirektør i Folketingets Administration bliver ny forbrugerombudsmand

Torben Jensen tiltræder som forbrugernes vagthund med virkning fra 1. januar 2024.

Erhvervsministeren har udpeget den nye forbrugerombudsmand, og valget er faldet på Torben Jensen. Det oplyser Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.  

Torben Jensen kommer fra en stilling som vicedirektør i Folketingets Administration og bringer både solid juridisk erfaring og ledelsesmæssige erfaring med sig. Han er uddannet cand.jur og har tidligere været generalsekretær i Det Danske Advokatsamfund og kontorchef i Justitsministeriet. 

– Med hans solide juridiske baggrund og mangeårige ledererfaring er jeg overbevist om, at han er den rette til at videreføre og udvikle forbrugerombudsmandens vigtige arbejde, siger erhvervsminister Morten Bødskov om ansættelsen af Torben Jensen. 

Forbrugerombudsmanden er en uafhængig myndighed, der har til opgave at føre tilsyn med, at virksomheder overholder markedsføringsloven og andre love, der beskytter forbrugerne.  

Torben Jensen tiltræder i sin nye stilling den 1. januar 2024, og han udtrykker begejstring over jobbet. 

Læs mere: Fra frivillig og frustreret klimaaktivist til generalsekretær for Greenpeace International

– Forbrugerombudsmanden spiller en helt afgørende rolle i retssamfundet og jeg er derfor stolt og glad over, at erhvervsministeren har valgt mig til at videreføre det uhyre vigtige arbejde med at håndhæve markedsføringsloven, siger han og fortsætter: 

– De tidligere forbrugerombudsmænd har sat markante og synlige aftryk på forbrugerbeskyttelsen i Danmark, og jeg er derfor meget bevidst om, at det er en stor opgave, der skal løftes.

Torben Jensen er den sjette i rækken af forbrugerombudsmænd, og han overtager stafetten fra Christina Toftegaard Nielsen. 

Forsiden lige nu:

Et kilo status på verdensmålene, tak

Steen Hildebrandt har føjet endnu en bog til sit imponerende forfatterværk. Bogen gør status over verdensmålenes udvikling i Danmark, nu hvor vi er halvvejs mod 2030. Desværre er vi ikke halvvejs i mål, men vi kan nå i mål, hvis vi er villige til at tage verdensmålene seriøst.

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.