Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Navne

Fra frivillig og frustreret klimaaktivist til generalsekretær for Greenpeace International

Danske Mads Flarup Christensen skal stå ved roret som ny generalsekretær for Greenpeace International. Og han er stadig aktivist, som da han startede som frivillig i organisationen for tre årtier siden.

Mads Flarup Christensen har været i Greenpeace i 31 år. Foto: Tim Aubry / Greenpeace

Han var med egne ord ung, frustreret og utålmodig, da han i 1992 blev frivillig hos Greenpeace. Han ville ændre verden. 

– Her tre årtier senere er jeg fortsat aktivist sammen med alle jer, understreger Mads Flarup Christensen.

Men én forskel er der dog. Efter 31 års arbejde i miljøorganisationen, skal Mads Flarup Christensen nu overtage den grønne direktørstol i Greenpeace International.

Selvom han har ageret administrerende direktør for Greenpeace International de sidste seks måneder og tidligere har været direktør for Greenpeace Norden i 14 år, udtrykker han alligevel ærefrygt og ydmyghed over sin nye titel som international generalsekretær. 

– Det er et kæmpe ansvar. Mit yngre jeg ville flippe ud lige nu, skriver han på ngo’ens hjemmeside.

– Men jeg trækker vejret dybt og trækker på de erfaringer om vedholdenhed, jeg har draget i løbet af de sidste tre årtier, og jeg minder mig selv om, at jeg skal være tålmodig og håbefuld, fordi mennesker, der handler i forening, er en stor magtfaktor, fortsætter han. 

Samfundets magtbalance skal ændres

Ifølge Mads Flarup Christensen nytter det nemlig ikke noget kun at være frustreret og utålmodig. Selvom vi står overfor en lang og sej kamp, ser han det også som en vigtig opgave at bevare et håb.

– Både dengang og i dag kan jeg blive uendeligt træt af at skulle gentage mig selv, når jeg forklarer de grundlæggende årsager til polykrisen – at vi ikke kan have uendelig vækst på en planet med begrænsede ressourcer, at der investeres så meget mere i krige end i fred, at en lille gruppe rige mennesker prioriteres over de manges velbefindende – men så minder jeg mig selv om, at vi skal være modige og omfavne håbet. At vi sammen må sejle ind i stormvejret, selv når sejren er usikker. 

Læs også: Lego ansætter bæredygtighedsdirektør med flere årtiers erfaring

Den nye generalsekretær understreger, at Greenpeace fortsat skal fokusere på at ændre den magtbalance, der tilgodeser privat profit og magt for de få, til i stedet at fremme planetær sundhed og velstand for de mange. 

Mads Flarup Christensen fik overdraget den midlertidige generalsekretærpost, da den tidligere generalsekretær, Jennifer Morgan, i februar skiftede job. Han har en uddannelsesmæssig baggrund som ba.scient.pol fra Aarhus Universitet.

Forsiden lige nu:

Et kilo status på verdensmålene, tak

Steen Hildebrandt har føjet endnu en bog til sit imponerende forfatterværk. Bogen gør status over verdensmålenes udvikling i Danmark, nu hvor vi er halvvejs mod 2030. Desværre er vi ikke halvvejs i mål, men vi kan nå i mål, hvis vi er villige til at tage verdensmålene seriøst.

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.