Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Navne

Tænketanksdirektør bliver ny frontfigur i Rådet for Grøn Omstilling

Bjarke Møller overtager direktørstolen fra Claus Ekman 1. juni 2022.

Bjarke Møller er ny direktør i Rådet for Grøn Omstilling. Foto: PR.

Rådet for Grøn Omstilling får ny direktør 1. juni 2022.

Her tiltræder Bjarke Møller. Han kommer fra et job som direktør i tænketanken Europa og har derudover en baggrund som chefredaktør på Ugebrevet Mandag Morgen. Han overtager posten fra Claus Ekman, som i januar meddelte, at han 1. maj stopper på posten efter fire år.

Forperson for Rådet for Grøn Omstilling, Tue Damsø, udtrykker tilfredshed med at have fundet en stærk kommunikatør og politisk velbevandret ny direktør til at drive miljøorganisationens arbejde fremad.

– Bjarke Møller er selv en markant profil i den offentlige debat om den grønne omstilling. Derudover har han den ledelsesmæssige erfaring, der skal til for at drive og sikre rådets plads i et grønt NGO-landskab under forandring, siger Tue Damsø.

Vil bringe miljøorganisationens store viden endnu mere i spil

Den nyudnævnte direktør har senest ageret journalist og konsulent omkring europæisk politik i eget firma. Han er desuden adjungeret professor på Copenhagen Business School og underviser her som ekstern lektor i europæisk erhvervsliv og politik.

Han glæder sig til at kunne være med til at drive den grønne omstilling i sin nye stol.

– Aldrig tidligere har den grønne omstilling været vigtigere for os som samfund, så jeg glæder mig utroligt meget til at tage fat på arbejdet i Rådet for Grøn Omstilling. Jeg har dyb respekt for den store viden og høje faglige kvalitet, som Rådet har takket være mange dygtige fagmedarbejdere. Som direktør vil jeg bringe disse kompetencer endnu mere i spil, så Rådet også i fremtiden er en faglig velfunderet og respekteret aktør i den danske og europæiske debat om den grønne omstilling, siger Bjarke Møller.

Rådet for Grøn Omstilling blev stiftet i 1991 og er en uafhængig miljøorganisation, der arbejder for at fremme en grøn og bæredygtig omstilling af samfundet via vidensdeling.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Aarhus Universitet åbner et center for plastikforskning

Verdenshavene fyldes med plastik, og det globale samfund kan ikke følge med produktionen og nedbryde den store mængde, der produceres hvert år. Det vil Aarhus Universitet og professor Daniel Otzen nu gøre noget ved.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.