Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Navne

Nyt sustainability team skal fremme grøn vision i Haldor Topsøe

Nyt sustainability-team i Haldor Topsøe rykker til en ny enhed.

Louise Bjerregård Nielsen
Louise Bjerregård Nielsen er forfremmet til Head of Sustainability i Haldor Topsøe. Foto: presse.

Bæredygtighed er i kernen af Haldor Topsøes nye 2024-vision, som skal gøre virksomheden til en global leder inden for blandt andet produktionen af grønne brændsler, katalyse og indfangning af CO2. Den skal desuden øge hæve omsætningen fra grønne løsninger fra 5 pct. i dag til 30 pct. om fire år, hvilket en ny CFO også skal være med til at få til at ske.

Med den nye strategiske retning for virksomheden rykker sustainability-teamet ind i kernen af virksomhedens strategi og innovation. Den udvikling skal Louise Bjerregård Nielsen stå i spidsen for. Her svarer hun på tre hurtige spørgsmål.

Hvad er det nye i din nye rolle versus den du hidtil har haft?

– Jeg er blevet ansvarlig for at lede, koordinere og sætte retning for sustainability indsatsen på tværs af virksomheden. I min tidligere rolle som projektansvarlig i Corporate Compliance & Sustainability var mit fokus at integrere miljømæssige, samfundsmæssige og ledelsesmæssige temaer i vores daglige arbejde og skabe en strategisk ramme for Topsøes arbejde med bæredygtighed.

Hvad er baggrunden for det nye sustainability team, og hvor i organisationen er det forankret?

– I september lancerede vi vores nye ambitiøse vision hvor bæredygtighed er helt centralt: Vi vil i 2024 være anerkendt som den globale leder inden for teknologier, der reducerer eller helt eliminerer CO2 udledninger fra brændstoffer og kemikalier. Med et større strategisk fokus på bæredygtighed, er det naturligt at sustainability nu forankres i enheden Strategy & Innovation.

– Det nye sustainability team skal i højere grad understøtte de kommercielle mål for vores produkter og løsninger blandt andet i form af data. Vi forstærker også indsatsen omkring integreringen af bæredygtighed i interne processer og arbejder fortsat for at minimere vores eget aftryk men med et øget ambitionsniveau.

I kommer til at få brug for nye kollegaer, nævner du – kan du løfte sløret for, hvilke profiler I får brug for, og hvor stor afdelingen kommer til at være?

– Vi leder efter to nye kolleger til vores team. Personer, der har erfaring med Life Cycle Assessment analyser, udvikling og implementering af klimastrategi og klimarapportering, gerne inden for energisektoren eller den kemiske industri.

Forsiden lige nu:

Polestar følger værdikæden med blockchain

I 2027 skal alle batterier have et digitalt pas. Elbilproducenten Polestar er gået foran og tracker allerede nu en række metaller. Både myndigheder og forbrugere kræver i stigende grad transparens.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.