Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Navne

Ny CFO i Haldor Topsøe skal styrke grøn ambition

Økonomidirektør skal bidrage til strategi, der skal hæve grøn omsætning.

Philip Eickhoff er ny CFO for Haldor Topsøe. Foto: Anne Bæk

Philip Eickhoff er ny CFO, eller økonomidirektør, for Haldor Topsøe, som for nylig har offentliggjort ambitionen om senest i 2024 at blive anerkendt som den globale leder inden for teknologier til at reducere CO2-udledning.

Den ambition ser han frem til at bidrage til.

– Virksomhedens nye vision om at blive anerkendt som den globale leder i CO2-reduktions-teknologier i 2024 er både inspirerende og ambitiøs, siger Philip Eickhoff i en pressemeddelelse og tilføjer:

– Jeg ser frem til at bidrage til den transformation og til at udnytte Topsøes markedsledende position til mere bæredygtige og energieffektive løsninger.

Philip Eickhoff har tidligere været CFO hos Atos Medical. Før det var han regional CFO for Coloplast i Nordameriak. Senest har han fungeret som rådgiver for globale aktiefonde.

Haldor Topsøes topchef Roeland Baan fremhæver også, at Philip Eickhoff skal bidrage til virksomhedens nye formål.

– Philip har en kommerciel og strategisk profil, der optimalt understøtter Haldor Topsoes løbende transformation baseret på virksomhedens helt nye vision og formål. Han bringer betydelig erfaring med at drive store transformationer og vækstacceleration, og jeg er meget glad for, at Philip vil deltage i vores spændende rejse, siger Roeland Baan i meddelelsen.

Haldor Topsøes nye strategi skal ifølge Berlingske hæve omsætningen fra grønne løsninger fra fem pct. i dag til 30 pct. i 2024. Det vil dog ifølge Roeland Baan kræve af CO2-afgiften femdobles, så efterspørgslen på bl.a. grønne, og i dag meget dyrere end sorte, brændsler kan øges.

Haldor Topsøe er ledende globalt, når det gælder katalysatorer, der blandt andet kan bruges i produktionen af power-to-x. Haldor Topsøe er desuden med i erhvervskonsortiet bag en kommende grøn brintfabrik i København, der skal producere bæredygtige brændsler, som også Ørsted, Mærsk, DSV Panalpina og andre virksomheder er en del af. Virksomheden er desuden leverandør til kemikalie- og raffinaderiindustrien.

I 2019 landede omsætningen på cirka 6 mia. kr. og virksomheden har omkring 2.100 medarbejdere og gennemførte sidst i september en fyringsrunde, som ramte 200 medarbejdere.

Forsiden lige nu:

Svanemærket strammer kravene til byggeri

Miljømærkning Danmark skærper og fermsætter nye krav til cirkulær økonomi, klima og biodiversitet i nybyggeri for at kan bryste sig med Svanemærket. Nye typer af bygninger kan nu også opnå miljømærket.

Samarbejde skal styrke landbrugets ESG-værktøj

SEGES Innovation og Innovationscenter for Økologisk Landbrug arbejder sammen om ESG-værktøj. I første omgange til klimabelastning, i fremtiden skal værktøjet også måle biodiversitet, dyrevelfærd og social ansvarlighed.

Seneste artikler:

Et farvel til den traditionelle afdelingsleder

PODCAST: Christian Bason står i spidsen for en udvikling i Dansk Design Center hvor formålet er i fokus. En form der er med til at øge motivationen og skabe mening og forståelse for hvad man som medarbejder er en del af.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.