Philip Eickhoff er ny CFO, eller økonomidirektør, for Haldor Topsøe, som for nylig har offentliggjort ambitionen om senest i 2024 at blive anerkendt som den globale leder inden for teknologier til at reducere CO2-udledning.
Den ambition ser han frem til at bidrage til.
– Virksomhedens nye vision om at blive anerkendt som den globale leder i CO2-reduktions-teknologier i 2024 er både inspirerende og ambitiøs, siger Philip Eickhoff i en pressemeddelelse og tilføjer:
– Jeg ser frem til at bidrage til den transformation og til at udnytte Topsøes markedsledende position til mere bæredygtige og energieffektive løsninger.
Philip Eickhoff har tidligere været CFO hos Atos Medical. Før det var han regional CFO for Coloplast i Nordameriak. Senest har han fungeret som rådgiver for globale aktiefonde.
Haldor Topsøes topchef Roeland Baan fremhæver også, at Philip Eickhoff skal bidrage til virksomhedens nye formål.
– Philip har en kommerciel og strategisk profil, der optimalt understøtter Haldor Topsoes løbende transformation baseret på virksomhedens helt nye vision og formål. Han bringer betydelig erfaring med at drive store transformationer og vækstacceleration, og jeg er meget glad for, at Philip vil deltage i vores spændende rejse, siger Roeland Baan i meddelelsen.
Haldor Topsøes nye strategi skal ifølge Berlingske hæve omsætningen fra grønne løsninger fra fem pct. i dag til 30 pct. i 2024. Det vil dog ifølge Roeland Baan kræve af CO2-afgiften femdobles, så efterspørgslen på bl.a. grønne, og i dag meget dyrere end sorte, brændsler kan øges.
Haldor Topsøe er ledende globalt, når det gælder katalysatorer, der blandt andet kan bruges i produktionen af power-to-x. Haldor Topsøe er desuden med i erhvervskonsortiet bag en kommende grøn brintfabrik i København, der skal producere bæredygtige brændsler, som også Ørsted, Mærsk, DSV Panalpina og andre virksomheder er en del af. Virksomheden er desuden leverandør til kemikalie- og raffinaderiindustrien.
I 2019 landede omsætningen på cirka 6 mia. kr. og virksomheden har omkring 2.100 medarbejdere og gennemførte sidst i september en fyringsrunde, som ramte 200 medarbejdere.
Forsiden lige nu:

Politiken dropper grøn status og skruer ned på ambition som Danmarks førende klimaavis
Efter kritik af deres hjemmestrikkede grønne status har avisen helt droppet af fortælle om deres klimabelastning. Nu kan man alene se tal fra JP/Politiken-koncernen.

Genbrugssucces: Københavnerprojekt sikrer mod fremtidens skybrud
Vi mangler løsninger på hyppigere skybrud og kraftigt vejr. Projektet Fremtidens Gårdhave har et bud, der tager højde for både den intensiverende regn og samtidig er designet med bæredygtighed i ligningen.

Millionbevilling fra RUC: Stor minimering af landbrugets CO2-udledning på vej
CO2-udledningen kan nedbringes med millioner af ton, hvis “bare” teknologien biomasse-pyrolyse bliver rullet ud i stor nok skala – og samtidig hurtigt nok. Et nyt forskningsprojekt skal skabe grundlaget for en biomasse-pyrolyse sektor i Danmark.
Seneste artikler:

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.

Søren Tscherning vinder pris som grøn ejerleder
PwC, Nykredit og Dansk Erhverv har kåret Søren Tscherning til vinderen af Årets Regionale Temapris i Hovedstaden ved Årets Ejerleder 2023.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
