Det bliver en kvinde, der har fingeren på pulsen, når det kommer til ulighed og udsathed, som overtager Kvinderådets strategiske tøjler.
Valget om paraplyorganisationens nye direktør er nemlig faldet på Helene Forsberg-Madsen, som kommer fra en stilling som chef for sociale indsatser i civilsamfundsorganisationen Læseforeningen. Det oplyser Kvinderådet.
I den stilling har Helene Forsberg-Madsen været med til at opbygge, udvikle og rejse midler til organisationen fra bunden, og desuden har hun opbygget solid ledelseserfaring med formålsdrevet socialt udviklingsarbejde.
I sin nye rolle som direktør skal Helene Forsberg-Madsen være med til at fremme arbejdet for ligestilling, kvinders rettigheder og vilkår i Danmark og internationalt og styrke Kvinderådets rolle som en synlig, relevant og troværdig organisation. En opgave, der ligger hendes hjerte nær:
– Det er virkelig en stor ære at få lov at arbejde med kvinders rettigheder og ligestilling både nationalt og globalt. Hele mit arbejdsliv har handlet om at arbejde imod ulighed og udsathed, og jeg kan ikke forestille mig et bedre næste skridt end at arbejde sammen med alle de dygtige folk i og omkring Kvinderådet om at mobilisere bredt om den feministiske samfundsforandring, udtaler hun.
Det er ikke skåltalerne, der rykker på ligestillingen
Helene Forsberg-Madsen medbringer desuden relevant erfaring fra sit tidligere arbejde i Rådet for Socialt Udsatte, hvor hun både har arbejdet med kønsspecifikke problemer og arbejdet for at forbedre vilkårene for udsatte kvinder. Derudover har hun et stort kendskab til tværsektoriel udvikling og har både arbejdet politisk, organisatorisk og i praksis med social ulighed.
Læs også: Hun skubber til både byggeri og kønsroller
De erfaringer skal hun omsætte i sin nye stilling, hvor hun får ansvar for at styrke Kvinderådets fundament samt udvikle paraplyorganisationen til gavn for de 49 samfundsorganisationer, som de repræsenterer. Hun understreger, at fremtidens kvindesag for hende handler om at skabe reel ligestilling i Danmark og globalt.
– Ligestilling er overalt i visioner og skåltaler, men vi har stadig langt igen og skal have mange flere med for at opnå reelle forandringer for kvinder uanset livssituation, nationalitet og baggrund. Jeg glæder mig til at arbejde for vores fælles sag og byde ind med mine tværsektorielle perspektiver og sociale iværksættererfaringer, fastslår hun.
Forsiden lige nu:

Danske virksomheder i front med bæredygtige investeringer – men rapporteringen halter
Danske virksomheder sætter standarden i den grønne omstilling, viser den globale softwarevirksomhed SAP’s årlige bæredygtighedsundersøgelse. Men de danske ledere famler efter målestandarder og kalder på finansafdelingens assistance.

Verdensmål 15: Danmark svigter naturen på land, selvom løsningen ligger lige for
I 2030 skal der gerne være 30 pct. beskyttet natur i Danmark – pt. er der ikke engang 2 pct. Greenpeace tager os i hånden og gennemgår en status på det 15. verdensmål. Vi skal rette blikket mod landbruget.

Et kilo status på verdensmålene, tak
Steen Hildebrandt har føjet endnu en bog til sit imponerende forfatterværk. Bogen gør status over verdensmålenes udvikling i Danmark, nu hvor vi er halvvejs mod 2030. Desværre er vi ikke halvvejs i mål, men vi kan nå i mål, hvis vi er villige til at tage verdensmålene seriøst.
Seneste artikler:

OL-kemi, Science-hold og grønne løsninger: Ørsted Medaljen hylder unik underviser og rollemodel
STEM-fagene og en grøn fremtid skal være for alle. Det formår lektor, Novo-rådgiver og gymnasielærer i kemi Nicolai Bogø Stabell med unik undervisning, der både når universitetshøjder og samtidig lader talentet overvinde forhindringer hos udfordrede elever. Derfor modtager han H.C. Ørsted Medaljen i bronze.

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.