Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Navne

Ildsjæl inden for socialt arbejde bliver Kvinderådets nye direktør

Kvinderådets nye direktør Helene Forsberg-Madsen har viet sit arbejdsliv til at mindske ulighed og udsathed. Nu skal hun dedikere al sin energi til kvindesagen.

Kvinderådet er en paraplyorganisation for 49 forskellige samfundsorganisationer, som siden 1899 har arbejdet for kvinders rettigheder og vilkår med det formål at skabe ligestilling, nationalt og globalt. Foto: Karina Tengberg

Det bliver en kvinde, der har fingeren på pulsen, når det kommer til ulighed og udsathed, som overtager Kvinderådets strategiske tøjler. 

Valget om paraplyorganisationens nye direktør er nemlig faldet på Helene Forsberg-Madsen, som kommer fra en stilling som chef for sociale indsatser i civilsamfundsorganisationen Læseforeningen. Det oplyser Kvinderådet.

I den stilling har Helene Forsberg-Madsen været med til at opbygge, udvikle og rejse midler til organisationen fra bunden, og desuden har hun opbygget solid ledelseserfaring med formålsdrevet socialt udviklingsarbejde. 

I sin nye rolle som direktør skal Helene Forsberg-Madsen være med til at fremme arbejdet for ligestilling, kvinders rettigheder og vilkår i Danmark og internationalt og styrke Kvinderådets rolle som en synlig, relevant og troværdig organisation. En opgave, der ligger hendes hjerte nær: 

– Det er virkelig en stor ære at få lov at arbejde med kvinders rettigheder og ligestilling både nationalt og globalt. Hele mit arbejdsliv har handlet om at arbejde imod ulighed og udsathed, og jeg kan ikke forestille mig et bedre næste skridt end at arbejde sammen med alle de dygtige folk i og omkring Kvinderådet om at mobilisere bredt om den feministiske samfundsforandring, udtaler hun. 

Det er ikke skåltalerne, der rykker på ligestillingen

Helene Forsberg-Madsen medbringer desuden relevant erfaring fra sit tidligere arbejde i Rådet for Socialt Udsatte, hvor hun både har arbejdet med kønsspecifikke problemer og arbejdet for at forbedre vilkårene for udsatte kvinder. Derudover har hun et stort kendskab til tværsektoriel udvikling og har både arbejdet politisk, organisatorisk og i praksis med social ulighed. 

Læs også: Hun skubber til både byggeri og kønsroller 

De erfaringer skal hun omsætte i sin nye stilling, hvor hun får ansvar for at styrke Kvinderådets fundament samt udvikle paraplyorganisationen til gavn for de 49 samfundsorganisationer, som de repræsenterer. Hun understreger, at fremtidens kvindesag for hende handler om at skabe reel ligestilling i Danmark og globalt. 

– Ligestilling er overalt i visioner og skåltaler, men vi har stadig langt igen og skal have mange flere med for at opnå reelle forandringer for kvinder uanset livssituation, nationalitet og baggrund. Jeg glæder mig til at arbejde for vores fælles sag og byde ind med mine tværsektorielle perspektiver og sociale iværksættererfaringer, fastslår hun. 

Forsiden lige nu:

Et kilo status på verdensmålene, tak

Steen Hildebrandt har føjet endnu en bog til sit imponerende forfatterværk. Bogen gør status over verdensmålenes udvikling i Danmark, nu hvor vi er halvvejs mod 2030. Desværre er vi ikke halvvejs i mål, men vi kan nå i mål, hvis vi er villige til at tage verdensmålene seriøst.

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.