Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Navne

Frank Jensen etablerer grønt konsulentfirma

Verdensmålene og den grønne omstilling er fokus for tidligere overborgmester Frank Jensen.

Frank Jensen har etableret et konsulentfirma med fokus på grøn omstilling og verdensmål. Foto: Photo: News Øresund - Jenny Andersson© News Øresund(CC BY 3.0)

Tidligere minister og overborgmester Frank Jensen har etableret et konsulentfirma, som blandt andet skal rådgive om grøn omstilling og verdensmål. Det fremgår af et LinkedIn-opslag, som Altinget citerer.

– Jeg har igennem de sendte måneder fået tilstrækkeligt med kontrakter og aftaler til at etablere mit eget konsulentfirma, hvorfra jeg skal rådgive direktion og bestyrelse i flere virksomheder indenfor offentligt og privat samarbejde. Verdensmålene og den grønne omstilling, samt energi- og forsyningssektorens udvikling. Jeg glæder mig til at komme igang, skriver Frank Jensen i opslaget.

Frank Jensen har særligt i sin tid som overborgmester arbejdet med grøn omstilling i forbindelse med Københavns klimaplan for at blive CO2-neutral i 2025. Han har desuden haft poster som forskningsminister og siden justitsminister samt været arbejdsmarkedsforsker ved det daværende Aalborg Universitetscenter efter sin uddannelse.

Allerede på pressemødet, hvor Frank Jensen trak sig som overborgmester i København, stod det klart, at han fortsat ville arbejde med grøn omstilling.

– Jeg skal ud at finde mig et arbejde, men hvis I spørger mig til mine interesser, så ligger de i retning af, at vi skal have gang i den grønne omstilling, vi skal nå målene regeringen har sat om, at vi skal reducere CO2 allerede i 2030 med 70 procent, og det er en gigastor opgave, sagde han dengang.

Opgivelsen af overborgmesterposten skete efter et dramatisk forløb, hvor adskillige kvinder stod frem med anklager om, at Frank Jensen havde krænket dem.  I den efterfølgende tid, mistede han ligeledes sine bestyrelsesposter i blandt andet Rockwool Fonden, ligesom han gik af som næstformand i Socialdemokratiet.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.