Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Navne

Afgående overborgmester vil arbejde med grøn omstilling

Frank Jensen trækker sig som overborgmester, men vil fortsat arbejde med grøn omstilling.

Afgående overborgmester for København Frank Jensen (S). Foto: Presse

Efter at en række kvinder er kommet med anklager om seksuelle krænkelser mod den socialdemokratiske overborgmester i København Frank Jensen, trækker han sig nu fra sine politiske poster.

På et pressemøde mandag middag forklarede han pressen, at han føler sig nødsaget til at trække sig, da det store mediefokus på hans person i forbindelse med krænkelsessagerne skygger for hans politiske arbejde.

Dermed når han ikke at få hovedstaden til at opfylde det ambitiøse mål om at blive CO2-neutral i 2025.

Frank Jensen gjorde det dog klart, at han ikke er færdig med at arbejde med grøn omstilling,

– Jeg skal ud at finde mig et arbejde, men hvis I spørger mig til mine interesser, så ligger de i retning af, at vi skal have gang i den grønne omstilling, vi skal nå målene regeringen har sat om, at vi skal reducere CO2 allerede i 2030 med 70 procent, og det er en gigastor opgave, sagde han.

Frank Jensen trækker sig også som næstformand i Socialdemokratiet og fra Borgerrepræsentationen, således at han fuldstændig forlader politik, men beholder dog sine bestyrelsesposter i blandt andet Rockwool Fonden, lød det fra Frank Jensen på pressemødet.

Hvorvidt Rockwool Fonden er enig i den vurdering er dog ikke afklaret.

“De seneste dages udvikling i forhold til Frank Jensens indrømmelser om krænkelser af kvinder – kulminerende med Frank Jensens afgang som hhv. overborgmester og næstformand for Socialdemokratiet – har været voldsomt at følge. Rockwool Fondens bestyrelse vil snarest drøfte Frank Jensens fortsatte tilknytning til Rockwool Fonden,” siger bestyrelsesformand for Rockwool Fonden Merete Eldrup i en pressemeddelelse, ifølge Børsen, hvor hun understreger, at Frank Jensen har varetaget sine opgaver i bestyrelsen fuldt tilfredsstillende.

Over for DR Nyheder kalder Pernille Skipper, formand for Enhedslisten, Frank Jensen for en “serie-krænker” og bifalder, at han trækker sig fra politik.

Frank Jensen har haft en høj, grøn profil som overborgmester i København og indgik blandt andet i kraft af sin position i samarbejdet om en ny grøn brintfabrik i København.

Men selvom det uden Frank Jensen i front ikke skulle lykkedes socialdemokraterne at generobre magten ved kommunalvalget næste år, er der ingen grund til bekymring for den grønne omstilling i hovedstaden og for de virksomheder, den berører.

Det vurderer Anna Esbjørn, programleder i den grønne tænketank Concito over for Sustain Report:

– Klimaplanen i København er bredt politisk forankret, så der er ikke nogle af de grønne indsatser, som ligger i den, der går i stå, fordi Frank Jensen går af. Man kan ikke drage den konklusion, at den grønne omstilling i København kommer til at lide skade af denne hændelse, siger hun.

Også i erhvervslivet ruller #metoo-sagerne, og over 4.000 ledere har underskrevet et løfte om 0-tolerance over for sexchikane, som organisationen Lederne har iværksat.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.