Da Anette Kolmos i midten af september vendte hjem fra en tur til Dublin, havde hun en ganske særlig ting med sig tilbage i kufferten. Det var den såkaldte Leonardo Da Vinci-medalje, der uddeles af Den Europæiske Forening for Ingeniøruddannelser -SEFI.
Formålet med besøget i den irske hovedstad var nemlig en ceremoni til hendes ære.
-Det er en fantastisk stor anerkendelse, som er blevet givet til både Aalborg Universitet og Aalborg UNESCO Centre for PBL fra vores europæiske kolleger, udtaler hun til Aalborg Universitets hjemmeside og fortsætter:
-Jeg er meget stolt over at have stået i spidsen for opbygningen af engineering education research i Europa og ikke mindst at have fokuseret på udvikling af PBL-modeller på den internationale scene.
SEFI
SEFI er en international, ikke-statslig organisation (NGO), som blev etableret i Belgien i 1973.
Den Europæiske forening for Ingeniøruddannelser – SEFI – er det største netværk af ingeniøruddannelsesinstitutioner og ansatte ved ingeniøruddannelserne i Europa.
Siden 1983 har de uddelt Leonardo Da Vinci-medaljen, der anses som den største europæiske hæder på feltet. Annette Kolmos er den blot tredje kvinde, der tildeles prisen.
Anette Kolmos modtog den prestigefyldte pris som en stor international påskønnelse af hendes indsats for ingeniøruddannelserne. Her har hun særligt – på både nationalt og internationalt plan – været synonym med udviklingen af den problembaserede læring.
Det har hun blandt været som leder af Danmarks eneste UNESCO-Center for Problembaseret Læring inden for Ingeniørvidenskab og Bæredygtighed under Aalborg Universitet, som hun selv var en bærende kraft af at få etableret tilbage i 2009.
Forsiden lige nu:

GTS-institutterne sætter turbo på erhvervslivets innovation og grønne produkter
GTS-institutternes tilbud til dansk erhvervsliv skaber værdi for alle typer af virksomheder, viser en ny evaluering, som Uddannelses- og Forskningsstyrelsen står bag. Særligt yder institutterne et vigtigt bidrag til den grønne omstilling.

Livsstilsprogrammer på tv er mere sorte end grønne
Mad-, bolig- og rejseprogrammer understøtter en traditionel og klimabelastende livsstil og afspejler drømmen om, at vi kan købe os lykkelige.

Verdensmål 7: Vi skal bruge vores energi mere effektivt, hvis vi skal sikre bæredygtig energi til alle
Bliver energisystemet klar til al den grønne strøm? Bør overskudsvarme egentlig ikke være i overskud? Og hvor bliver den politiske handling af? Danfoss kaster lys over, hvad der skal til for at opfylde FN’s Verdensmål 7.
Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer
Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Efter 25 år i Jyske Bank skal han stå i spidsen for Seges Innovations økonomiværktøj
Seges Innovation ansætter Lars Viftrup Lund som ansvarlig for virksomhedens økonomistyringsværktøj.

Forskere veksler slam til grønt brændstof – nu gør de klar til produktion
Slam er muligvis kodeordet til at skabe en mere klimavenlig transport på vejene og de udskældte flyruter. Forskere på Aarhus Universitet rykker deres succesforsøg med at omdanne slam fra spildevand til en grøn olie ud i den virkelige verden.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
