– Da jeg studerede Economics & Management, var der ikke et eneste ord om bæredygtighed, etiske spørgsmål eller human rights. Det eksisterede ikke.
Det fortæller Anna Pattis i syvende episode af Sustain Report, om dengang hun læste sin bachelor. Derfor sagde hun til sin økonomiprofessor, at det jo måtte være en fejl, at miljøforurening er tilladt, og til det svarede han: ‘Anna, there is a right amount of pollution.’
– Jeg tænkte bare, nu drejer det sig om penge igen, igen og igen. Jeg blev helt overvældet. Nogle af mine medstuderende tænkte jo heller ikke på det, de skulle jo bare tjene en masse penge. Så jeg følte mig ufattelig fejlplaceret i det studie.
Det fik hende til at skifte retning. Selvom der var flere spændende elementer i uddannelsen, manglede hun en kritisk tilgang til virksomeder og industrier. Derfor søgte hun ind på en kandidat i Miljømanagement, hvor miljø-delen bliver en integreret del af forståelsen af virksomhedsverdenen.
– Jeg kunne ikke se andet at arbejde med end prøve at lave det om.
Siden har Anna Pattis arbejdet 10 år i Grundfos, hvor hun sidder og udvikler bæredygtige produkter, og så var hun også en af de tre vindere af Årets Sustainability Håb, der blev uddelt ved Sustain Awards 2020. Det gjorde hun, fordi hun var med til at sikre en plan for fuld konvertering af alle firmabiler til elbiler inden 2025, mens hun evner at udfordre sine kollegaer til at tænke anderledes og mere bæredygtigt.
Hvis du vil høre mere om Anna Pattis store passion for bæredygtighed og hendes arbejde med fuld konvertering af elbiler, så hop ind og lyt til podcasten her: Anna Pattis, Grundfos eller find den der, hvor du lytter til dine podcasts.
Podcasten: Sustain Report
Her på Sustain Report har vi kastet os ud i noget nyt. Podcasten: Sustain Report.
Vi har nemlig hevet fat i de syv personer, der var nomineret til Årets Sustainabiltiy Håb og taget en snak med dem.
For hvem gemmer sig bag de syv forskellige sustainability ildsjæle, og hvem eller nærmere hvad har skubbet dem mod at engagere sig i bæredygtighed?
Forsiden lige nu:

Polestar følger værdikæden med blockchain
I 2027 skal alle batterier have et digitalt pas. Elbilproducenten Polestar er gået foran og tracker allerede nu en række metaller. Både myndigheder og forbrugere kræver i stigende grad transparens.

Et flertal er med på forandringer – men det kræver inddragelse
PODCAST: Naturens konto er i voldsomt overtræk, og derfor er vi nødt til at vende op og ned på det hele. Det argumenterer Rune Baastrup for, når han gæster Steffen Max Høgh i denne udgave af Bæredygtig Business.

Startede Footprint Firm: Nu skal han sætte aftryk på grønt råd
Stifter og partner fra The Footprint Firm, Christian Sparrevohn, skal overtage posten som forperson for Rådet for Grøn Omstilling.
Seneste artikler:

Henrik Frandsen overtager ordførerskab for klima-, energi og forsyning
Moderaterne udvider klimaområdet med et nyt klimaordførerskab med fokus på global klimapolitik.

Fond ansætter ny frontfigur til at lede investeringer i fremtidens fødevarer
Danmarks Eksport- og Investeringsfond ansætter ny direktør til at lede fondens arbejde med udvikling af klima- og miljørigtige fødevarer.

Virksomheder i fødevarebranchen har nu udsigt til 58 mio. kr. i tilskud til plantebaseret fødevareproduktion
Fra den 31. maj har Fonden for Plantebaserede Fødevarer sat 58. mio. kr. på højkant til virksomheder, der arbejder med plantebaserede fødevarer.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
