Connect with us

Hvad søger du?

Sustain ReportSustain Report

Sustain Awards

Podcast: Anna Pattis & manglen på bæredygtighed under uddannelse

“Jeg tænkte bare, nu drejer det sig om penge igen, igen og igen,” fortæller Anna Pattis.

Anna Pattis er en af de tre vindere af Årets Sustainability Håb. Hop ind og hør podcasten om hende her.

– Da jeg studerede Economics & Management, var der ikke et eneste ord om bæredygtighed, etiske spørgsmål eller human rights. Det eksisterede ikke.

Det fortæller Anna Pattis i syvende episode af Sustain Report, om dengang hun læste sin bachelor. Derfor sagde hun til sin økonomiprofessor, at det jo måtte være en fejl, at miljøforurening er tilladt, og til det svarede han: ‘Anna, there is a right amount of pollution.’

– Jeg tænkte bare, nu drejer det sig om penge igen, igen og igen. Jeg blev helt overvældet. Nogle af mine medstuderende tænkte jo heller ikke på det, de skulle jo bare tjene en masse penge. Så jeg følte mig ufattelig fejlplaceret i det studie.

Det fik hende til at skifte retning. Selvom der var flere spændende elementer i uddannelsen, manglede hun en kritisk tilgang til virksomeder og industrier. Derfor søgte hun ind på en kandidat i Miljømanagement, hvor miljø-delen bliver en integreret del af forståelsen af virksomhedsverdenen.

– Jeg kunne ikke se andet at arbejde med end prøve at lave det om.

Siden har Anna Pattis arbejdet 10 år i Grundfos, hvor hun sidder og udvikler bæredygtige produkter, og så var hun også en af de tre vindere af Årets Sustainability Håb, der blev uddelt ved Sustain Awards 2020. Det gjorde hun, fordi hun var med til at sikre en plan for fuld konvertering af alle firmabiler til elbiler inden 2025, mens hun evner at udfordre sine kollegaer til at tænke anderledes og mere bæredygtigt.

Hvis du vil høre mere om Anna Pattis store passion for bæredygtighed og hendes arbejde med fuld konvertering af elbiler, så hop ind og lyt til podcasten her: Anna Pattis, Grundfos eller find den der, hvor du lytter til dine podcasts.

Podcasten: Sustain Report

Her på Sustain Report har vi kastet os ud i noget nyt. Podcasten: Sustain Report.

Vi har nemlig hevet fat i de syv personer, der var nomineret til Årets Sustainabiltiy Håb og taget en snak med dem.

For hvem gemmer sig bag de syv forskellige sustainability ildsjæle, og hvem eller nærmere hvad har skubbet dem mod at engagere sig i bæredygtighed?

 

Forsiden lige nu:

Polestar følger værdikæden med blockchain

I 2027 skal alle batterier have et digitalt pas. Elbilproducenten Polestar er gået foran og tracker allerede nu en række metaller. Både myndigheder og forbrugere kræver i stigende grad transparens.

Seneste artikler:

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.