– Compliance og bæredygtighed hænger meget tæt sammen med tillid, som direkte påvirker ens kommercielle muligheder.
Sådan lyder det fra Marie-Louise Seidler Nesheim, 32 år, Compliance Officer for KMD. For nylig fik hun ansvaret for KMD’s ISO certificering inden for miljøledelse. ISO certificering er en anerkendt udgiver af internationale vejledninger i bl.a. ledelsespraksis.
Marie-Louise Seidler Nesheim er på grund af hendes arbejde blevet indstillet som Årets Sustainability Håb af Ditte Haugaard Clausen, Lead PA & Sustainability Officer på vegne af KMD.
Hvad arbejder du primært med i dag inden for sustainability?
– Jeg arbejder primært med anti-korruption herunder blandt andet med processen for ansvarlig leverandørstyring. Jeg har for nylig fået ansvaret for vores ISO certificering indenfor miljøledelse, som har givet mig et nyt perspektiv på hvor bredt bæredygtighed forankrer sig i en organisation. I tillæg har jeg også aktiviteter inden for områderne konkurrenceret, eksportkontrol og håndterer vores whistleblowerordning.
Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?
– Det må helt klart være at få budskabet frem om at compliance og bæredygtighed hænger meget tæt sammen med tillid som direkte påvirker ens kommercielle muligheder. Det er noget alle i en organisation bliver påvirket af og bør forholde sig til. Med et tiltagende tryk på kedlen, tror jeg på at bæredygtighed i større grad kan blive en del af de kommercielle business cases fremfor en overheadomkostning. Det synes jeg allerede vi kan se udtryk for i KMD. Det er for eksempel en løftestang for øget fokus på og derved for niveauet af bæredygtighed, at kunder og samarbejdspartnere stiller krav i forhold til forretningsetik, menneskerettigheder og miljø.
Mit håb er at opnå en endnu større integration mellem forretningen og de kontroller vi har inden for compliance og sustainability
Hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability?
– Jeg vil langt hellere være en teamspiller end en der står på sidelinjen og dirigerer. Mit håb er at opnå en endnu større integration mellem forretningen og de kontroller vi har for at sikre overholdelse af krav og mitigering af risici inden for compliance og sustainability – at det bliver en naturlig del af forretningens tankerække i valg af leverandører, i udviklingen af løsninger og i møde med kunderne.
Indstilling af Marie-Louise Seidler Nesheim
Marie-Louise har igennem flere år arbejdet ihærdigt med at forbedre KMD’s compliance program, fx med udarbejdelse af e-learning programmer om antikorruption og kampagner for gavepolitikker.
I det forgangne år har hun drevet udviklingen af en ny proces for leverandørscreening og bidraget til optimering af KMD’s Leverandørkodeks. Oven i det har hun påtaget sig ansvaret for KMD’s miljøledelsescertifikat ISO14001-15 og dermed kastet sig ind i et helt nyt område omkring miljøledelse.
Hun er ikke bare dygtig og dreven, men excellerer også i at lytte til samarbejdspartnere og eksperter på feltet og lade sig inspirere.
Vi har desuden brug for kandidatens:
Navn, alder, titel og email.
Det hele skal sendes til tine@sustainreport.dk senest d. 31. august.
Forsiden lige nu:

Branding-pakken egner sig ikke til bæredygtighed
Virksomhedernes arbejde med bæredygtighed er rykket fra filantropi til kerneforretning. Men mange kan blive bedre til at kommunikere resultaterne, mener seniorforsker Line Schmeltz fra DMJX.

Engangsemballage nærmer sig pensionsalderen
PODCAST: Vi er nødt til at tage et opgør med engangsemballage. Både for at redde planeten men også fordi, der er et stort forretningspotentiale i at gentænke emballage, produkter og forretningsmodeller, siger Annette Sartvin Lendal.

Kald en spade for en spade og greenwashing for greenwashing
Det er bekymrende, at Forbrugerombudsmanden ikke længere vil bruge ordet Greenwashing. Det svarer til, at man heller ikke vil kalde kriminelles omgang med penge for hvidvaskning, skriver kommunikationsrådgiver Troels Johannesen.
Seneste artikler:

Nyt Power-to-X center revolutionerer materialer til den grønne omstilling
Flere danske fonde bevilger 300 mio. kr. til et pionercenter for udvikling af materialer og power-to-X-teknologier til den grønne omstilling. Centeret samler førende nationale og internationale forskere.

Professor erobrer Grundfosprisen 2022 med sit gennembrud indenfor “kunstige muskler”
Professor ved Institut for Kemiteknik på DTU Anne Ladegaard Skov modtager Grundfosprisen 2022. Hun vinder prisen for sin forskning og udvikling af silikone-baserede “kunstige muskler”, der kan anvendes som bæredygtig brik i elektronik, robotteknologi og hud- og sårpleje.

Kemp & Lauritzen hyrer ny bæredygtighedschef til grøn teknikoverhaling
Louise Bjerregård Nielsen tiltræder som bæredygtighedschef i teknikvirksomheden Kemp & Lauritzen. Hun bliver dermed ansvarlig for virksomhedens bæredygtige omstilling inden for egene rækker og i samfundets tekniske løsninger.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
