Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Sustain Awards

Indstillet til Årets Sustainability Håb: Line Maria Christensen, Alm. Brand

Mød Line Maria Christensen, som arbejder med sustainability i relation til investeringer.

Alm. Brand har indstillet Line Maria Christensen til Årets Sustainability Håb 2020, som uddeles ved Sustain Award 2020.
SUSTAIN AWARDS
Sustain Awards 2020 afholdes for første gang d. 8. oktober, hvor vi hylder det danske sustainability-miljø med en prisuddeling og konference.

– Mit mål er at få danskerne i al almindelighed til at forstå, at sustainability er relevant i mange forskellige henseender, og specielt i relation til den måde deres pension og opsparing er investeret på.

Det fortæller Line Maria Christensen, 33 år, Senior Manager, Responsible Investments and Product Development i Alm. Brand Asset Management. Her har hun ansvaret for, at investeringerne lever op til deres politik for ansvarlig investering.

Line Maria Christensen er på grund af hendes arbejde blevet indstillet som Årets Sustainability Håb på vegne af Alm. Brand. Læs hele indstillingen sidst i artiklen.

Hvad arbejder du primært med i dag inden for sustainability?

– Jeg arbejder primært med sustainability i relation til investeringer. I Alm. Brand investerer vi bl.a. kundernes pensionsopsparinger – og her er det mit ansvar, at investeringerne lever op til vores politik for ansvarlige investeringer. Jeg beskæftiger mig derfor med en lang række forskellige områder indenfor ansvarlige investeringer som f.eks. fossile brændstoffer, menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder osv. Jeg hjælper ligeledes med at uddanne vores assurandører osv., så de er rustet til at tale med kunderne omkring deres præferencer indenfor bæredygtighed/sustainability, når det kommer til investeringer.

Jo mere bevidste folk bliver om det, jo større krav stilles der til pensionsselskaberne og bankernes produktudbud.

Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?

– Mit mål er at få danskerne i al almindelighed til at forstå, at sustainability er relevant i mange forskellige henseender, og specielt i relation til den måde deres pension og opsparing er investeret på. Det er mit indtryk, at mange prøver at være mere bæredygtige i deres levevis ved f.eks. at spise mindre kød, flyve mindre osv. – men meget få er bevidste om, hvor stor betydning det har at tage aktivt stilling til, hvilke typer selskaber ens pension og opsparing er investeret i. Der er et stort potentiale her for at bidrage til den grønne omstilling og verdensmålene, som mange mennesker ikke er bevidste om. Jo mere bevidste folk bliver om det, jo større krav stilles der til pensionsselskaberne og bankernes produktudbud, og jo større krav stilles der i sidste ende til de selskaber der investeres i.

Hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability?

– Jeg vil gerne skabe synlighed omkring sustainability i relation til investeringer, ved at bidrage til at gøre det til en integreret del af dialogen med kunden når det kommer til investeringer. Samtidig håber jeg, at det arbejde, jeg laver ift. ansvarlige investeringer, i langt højere grad kan blive en integreret del af forretningen i relation til f.eks. produktudvikling, partnerskaber og dialogen med kunden.

Line er med sin vedholdenhed og skarpe øje for detaljer således blevet den, der for alvor har trådt græsset ned for ansvarlige investeringer på investeringsområdet i Alm. Brand.

Indstilling af Line Maria Christensen
33-årige Line Maria Christensens karriere i Alm. Brand startede som investeringsrådgiver med et tydeligt fokus på kommuner som kundegruppe. I takt med, at det kommunale Danmark over de senere år i stigende grad har øget sit fokus på, at dets investeringer også skal leve op til et strammere etiske regelsæt, er kimen til Lines fokus og interesse for ansvarlige investeringer blevet lagt. Og det er ikke blevet mindre med tiden – tværtimod.

Line er med sin vedholdenhed og skarpe øje for detaljer således blevet den, der for alvor har trådt græsset ned for ansvarlige investeringer på investeringsområdet i Alm. Brand. Det betyder samtidig, at hun er ansvarlig for arbejdet i Alm. Brand Invests etiske komité og en drivkraft inden for sit felt.

I sit arbejde har Line således været bannerfører for at indføre skrappere eksklusionskriterier i investeringsforeningen, hvilket blandt andet har resulteret i, at Alm. Brand Invest gentagne gange har indtaget førstepladsen blandt alle investeringsforeninger i Morningsstars opgørelse af investeringsforeningers ESG-score.

Foruden det daglige arbejde med screening har Line ligeledes udarbejdet en samlet etisk politik for investeringsområdet – både om aktivt ejerskab og ansvarlige investeringer. Det har ikke mindst resulteret i, at Alm. Brand Forsikring endte på en 1. plads i Ansvarlig Fremtids opgørelse af danske forsikringsselskabers investeringer i fossilselskaber.

I KAN STADIG INDSTILLE
Hvis I har en medarbejder, som er højst 35 år, og som fortjener at blive Årets Sustainability Håb, skal I blot lave en indstilling på 100-300 ord, hvor I fortæller, hvad kandidaten arbejder med i forhold til sustainability – og hvorfor det fortjener en pris. Juryen for Sustain Awards udvælger tre vindere af prisen.

Vi har desuden brug for kandidatens:
Navn, alder, titel og email. 

Det hele skal sendes til tine@sustainreport.dk senest d. 31. august.

 

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.