– Jeg mener, at vi som producent bærer et endnu større ansvar for at gøre det nemmere for forbrugerne at træffe de rigtige valg
Det fortæller Sofie Rye, 31 år, Project Manager, Packaging Management, Demant. Her udvikler og optimerer hun emballage på tværs af Demants fire høreapparatsbrands – hun undersøger ligeledes, hvordan de kan benytte de mest bæredygtige løsninger.
Sofie Ryes indsats og grønne mindset er grunden til, at Demant er kommet stærkt fra start i deres rejse mod en grønnere fremtid. Det fortæller Heidi Gade, Packaging Development Manager, Customer & Consumer Experience, Demant, og Trine Kromann-Mikkelsen, Vice President, Corporate Communication & Relations, Demant, der har indstillet Sofie Rye til Årets Sustainability Håb. Læs hele indstillingen sidst i artiklen.
Vores mantra er reduce, reuse and recycle
Hvad arbejder du primært med i dag inden for sustainability?
– Jeg sidder i et lille 2-personers team hos Demant, hvorfra vi udvikler og optimerer emballage på tværs af Demants fire høreapparatsbrands. Der sidder jeg og kigger på, hvordan vi kan optimere på vores materialer og design, så vi hele tiden benytter os af de mest bæredygtige løsninger. Vores mantra er reduce, reuse and recycle.
– Derudover er jeg ansvarlig for at udvikle og optimere merchandise emner for Oticon, hvor jeg har erstattet størstedelen af vores portefølje med emner i mere bæredygtige materialer, ligesom jeg har initieret, at vores Clinic Decoration emner er i transition mod en grønnere fremtid.
Som producent bærer vi et endnu større ansvar for at gøre det nemmere for forbrugerne at træffe de rigtige valg.
Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?
– Det er ret simpelt: Jeg synes, at vi skylder hinanden, de fremtidige generationer og vores planet at tænke i at reducere, hvor vi kan, og at tænke cirkulært, hvor det er muligt.
– Jeg er en del af en generation, hvor vi har oplevet et kæmpe skift i, hvordan vi som forbrugere bliver opfordret til at tage ansvar for vores købsvaner og vælge varer fra bæredygtige producenter. Derfor mener jeg, at vi som producent bærer et endnu større ansvar for at gøre det nemmere for forbrugerne at træffe de rigtige valg. Vi har heldigvis et godt samarbejde med vores leverandører, som også er med på den grønne rejse, og som hjælper os med at træffe de rigtige valg.
Det er vigtigt for mig at blive ved med at lære, opdage og forbedre min tilgang til at arbejde med bæredygtighed
Hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability?
– Jeg vil gerne fortsætte med at udfordre den grønne dagsorden for Demants emballage, og via de valg, vi i teamet dagligt træffer, vise, at man med forholdsvis små, men innovative tiltag, kan være med til at implementere store grønne forbedringer, som også organisationen langsigtet kan drage nytte af.
– Det er samtidig vigtigt for mig at blive ved med at lære, opdage og forbedre min tilgang til at arbejde med bæredygtighed i hverdagen, da min erfaring hidtil, kun har lært mig, at der hele tiden kommer nye og bedre måder at gøre tingene på.
Hvis I har spørgsmål eller er mere interesseret i Sofie Ryes arbejde, så er hun på LinkedIn.
Hun godtager ikke et nej, når hun har fået en grøn idé
Indstilling af Sofie Rye
Sofie har kun været ansat et enkelt år hos Demant, men har i den grad været med til at sætte en grøn agenda indenfor områderne Clinic Decoration, Merchandise & Packaging.
Hun godtager ikke et nej, når hun har fået en grøn idé, men smøger ærmerne op og leder efter andre løsninger, materialer eller leverandører, der kan hjælpe Demant med den grønne omstilling vi så småt er i gang med. Sofie er nysgerrig og kommer tit på kontoret med fotos eller materialeprøver, hun er faldet over, og som måske kan bruges i en Demant-relateret sustainability kontekst.
Sofies ihærdighed har indtil videre betydet, at vi nu er skiftet over til genbrugsmaterialer på flere af vores BtB og BtC materialer. På sigt vil mestendels af vores Merchandise portefølje være erstattet af nye emner i mere bæredygtige materialer, ligesom vores Clinic decoration emner er i transition mod en grønnere fremtid.
Udover at være nysgerrig har Sofie også en kritisk sans, og er meget opmærksom på om de bæredygtigheds claims som underleverandører lover nu også holder, og flere gange sker det at projekter skrottes fordi det lugter lidt for meget om greenwashing og ikke reel bæredygtighed.
Uden Sofies indsats og grønne mindset ville vi ikke være kommet så stærkt fra start på den rejse, vi er gået i gang med for at gøre Demant grønnere – og for den indsats mener vi, at Sofie fortjener en pris.
Forsiden lige nu:

Polestar følger værdikæden med blockchain
I 2027 skal alle batterier have et digitalt pas. Elbilproducenten Polestar er gået foran og tracker allerede nu en række metaller. Både myndigheder og forbrugere kræver i stigende grad transparens.

Et flertal er med på forandringer – men det kræver inddragelse
PODCAST: Naturens konto er i voldsomt overtræk, og derfor er vi nødt til at vende op og ned på det hele. Det argumenterer Rune Baastrup for, når han gæster Steffen Max Høgh i denne udgave af Bæredygtig Business.

Startede Footprint Firm: Nu skal han sætte aftryk på grønt råd
Stifter og partner fra The Footprint Firm, Christian Sparrevohn, skal overtage posten som forperson for Rådet for Grøn Omstilling.
Seneste artikler:

Henrik Frandsen overtager ordførerskab for klima-, energi og forsyning
Moderaterne udvider klimaområdet med et nyt klimaordførerskab med fokus på global klimapolitik.

Fond ansætter ny frontfigur til at lede investeringer i fremtidens fødevarer
Danmarks Eksport- og Investeringsfond ansætter ny direktør til at lede fondens arbejde med udvikling af klima- og miljørigtige fødevarer.

Virksomheder i fødevarebranchen har nu udsigt til 58 mio. kr. i tilskud til plantebaseret fødevareproduktion
Fra den 31. maj har Fonden for Plantebaserede Fødevarer sat 58. mio. kr. på højkant til virksomheder, der arbejder med plantebaserede fødevarer.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
