Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sustain ReportSustain Report

Sustain Awards

Indstillet til Årets Sustainability Håb: Mette Sehested, DLG

Mød Mette Sehested, DLG, der er indstillet til Årets Sustainability Håb.

Mette Sehested er indstillet til Årets Sustainability Håb 2020 på vegne af DLG.
SUSTAIN AWARDS
Sustain Awards 2020 afholdes for første gang d. 8. oktober, hvor vi hylder det danske sustainability-miljø med en prisuddeling og konference.

– Jeg vil gerne være med til i endnu højere grad at gøre bæredygtighed til en integreret del af forretningen, så det skaber værdi for både vores ejere, kunder og verden omkring os.

Det siger Mette Sehested, 34 år, i dagens Q&A. Hun arbejder som kommunikationschef hos DLG, hvor hun internt og eksternt arbejder med at sikre et kontinuerligt fokus på bæredygtighed.

Mette Sehested er en af de bærende kræfter i arbejdet med DLG’s nye bæredygtighedsstrategi, mens hun er ambassadør for større diversitet. Det fortæller Anette Papuga, HR Chef, DLG, der har indstillet Mette Sehested til Årets Sustainability Håb. Læs hele indstillingen sidst i artiklen.

Jeg ser i høj grad sustainability i et bredt perspektiv

Hvad arbejder du primært med i dag inden for sustainability?

– I min rolle som kommunikationschef handler mit arbejde med sustainability primært om at sikre et kontinuerligt fokus på bæredygtighed. Det gælder internt i organisationen, men også i relation til vores ejere og eksterne samarbejdspartnere.

– Lige nu er jeg meget optaget af arbejdet med vores bæredygtighedsstrategi, som jeg arbejder på sammen med en række dygtige kolleger. Det er et stort privilegie at få lov til at være med til at forme den retning, vi sætter for bæredygtighed i koncernen. En af de store opgaver, der venter forude, er, at mit team og jeg skal sikre, at vi får forankret strategien hos vores ejere – de danske landmænd – og hos koncernens 6.400 medarbejdere gennem vellykket kommunikation.

– Jeg ser i høj grad sustainability i et bredt perspektiv, og udover klima og miljø er jeg meget optaget af diversitetsagendaen.

På det personlige plan er den største drivkraft for mig, at jeg arbejder for et formål, som jeg virkelig tror på

Hvad er din drivkraft, når det gælder sustainability som karrierevej?

– Jeg er drevet af muligheden for at være med til at rykke landbruget og dansk fødevareproduktion i en endnu mere bæredygtig retning. Når man ser på, hvor meget dansk landbrug har rykket sig på den front bare de seneste 10 år, så tror jeg virkelig på, at der er potentiale og vilje til at komme endnu længere, så vi kan mindske fødevareproduktionens påvirkning på miljø og klima yderligere. Men det kræver, at vi giver landmændene de rette forudsætninger og skaber nogle bæredygtige løsninger, som de kan få glæde af, og at vi laver den grønne omstilling i et tempo, hvor de kan være med.

– Som kommunikatør driver det mig også, at jeg kan være med til at rykke folks opfattelse af landbruget i en mere positiv retning ved at styrke fortællingen om bæredygtighed. Landbruget er alt for længe blevet sat i skammekrogen, og jeg tror blandt andet det handler om, at mange ikke kender til den innovationskraft og forandringsvilje, der findes i branchen. Det vil jeg gerne være med til at ændre på.

– På det personlige plan er den største drivkraft for mig, at jeg arbejder for et formål, som jeg virkelig tror på. I DLG kan jeg mærke, at vi rykker noget, når det kommer til bæredygtighed, fordi vi tør gå forrest og tage ansvar, og fordi der samtidig er en enorm vilje til at gøre en forskel og skabe positive og varige forandringer.

Et enkelt menneske eller en enkelt virksomhed kan ikke løse bæredygtighedsudfordringerne alene

Hvilken konkret forskel vil du gerne gøre med dit arbejde inden for sustainability?

– Jeg vil gerne være med til i endnu højere grad at gøre bæredygtighed til en integreret del af forretningen, så det skaber værdi for både vores ejere, kunder og verden omkring os. Det er vigtigt, at vi får skabt synlighed omkring de bæredygtige løsninger, vi tilbyder, og jeg vil gerne være med til at åbne vores kunders øjne for, hvordan de løsninger kan sætte et positivt aftryk på deres bedrift.

– Og så vil jeg gerne være med til at bygge bro og etablere strategiske samarbejder. Hvis vi virkelig skal rykke noget på sustainability agendaen, så skal vi løfte den store opgave i fællesskab med andre, for et enkelt menneske eller en enkelt virksomhed kan ikke løse bæredygtighedsudfordringerne alene.

Mette Sehested er på LinkedIn, hvis du har spørgsmål eller er interesseret i hendes arbejde.

Vi oplever Mette som en stærk og engageret ambassadør for bæredygtighed

Indstilling af Mette Sehested

DLG ønsker at indstille Mette Sehested til prisen som Årets Sustainability Håb. Mette er 34 år og står i spidsen for vores Koncernkommunikation. Samtidig er hun en vigtig drivkraft i DLG’s arbejde med bæredygtighed, som hun har løftet endnu højere op på dagsordenen, siden hun tiltrådte i koncernen for et år siden.

Som et af Europas største landbrugsselskaber arbejder DLG målrettet med at reducere det klima- og miljøaftryk, vi sætter. Og vi arbejder med at sikre diversitet i en traditionel, dansk landbrugsorganisation.

Her er Mette en af de drivende kræfter. Hun går forrest og sætter barren højt, når det handler om at sætte målsætninger for DLG’s bæredygtighed og diversitet og sørge for, at der bliver sat handling bag ordene. Hun er dygtig til at udtrykke sine perspektiver og inspirere vores ledelse.

Helt konkret er Mette en essentiel partner i udviklingen af DLG’s bæredygtighedsstrategi, hvor hun har været med helt fra begyndelsen. Hun er en vigtig spiller, fordi hun går op i bæredygtighed – men i særdeleshed også, fordi hun går op i forretningen. Mette er ikke bare idealist, hun er også realist. Og hun har været med til at overbevise organisationen om, at bæredygtighed er vejen frem – også når det gælder bundlinjen.

Velvidende at en enkelt virksomhed ikke kan løse verdens store udfordringer, arbejder Mette hele tiden på at etablere partnerskaber på vejen mod en grønnere verden. På kort tid har hun formået at sikre et stærkt samarbejde om bæredygtighed, både på tværs af koncernen og med vores samarbejdspartnere i branchen.

Med stort engagement og en benhård indsats har Mette sat sig i spidsen for en ambitiøs bæredygtighedsdagsorden, der samtidig skaber reel værdi for kunderne, forretningen og samfundet.

Hun er ydmyg af natur, men har modet til at bane vejen for, at DLG gør sit for at aflevere verden ordentligt til den næste generation.

Vi oplever Mette som en stærk og engageret ambassadør for bæredygtighed i DLG-koncernen og i dansk landbrug generelt. Derfor håber vi også, at hun kan komme i betragtning som Årets Sustainability Håb.

3 bæredygtige fakta om Mette Sehested:

  • En af de bærende kræfter i arbejdet med ny bæredygtighedsstrategi i koncernen
  • Inspirerer ledelsen til at se på grønne løsninger i landbruget
  • En ambassadør for større diversitet i en traditionel dansk landbrugsvirksomhed

Du kan læse de andre indstillinger til Årets Sustainability Håb her.

Forsiden lige nu:

Seneste artikler:

Skævvredne data gør os mindre robuste over for klimaforandringer

Et nyt studie fra SDU viser, at vi har et skævvredet billede af verdens plantedata, fordi den fortrinsvis er indsamlet i og af rige lande, hvilket gør os mindre modstandsdygtige over for klimaforandringernes effekter. Det er et eksempel på et større problem med en strukturel, global ulighed akademia, mener forskere fra DIIS.

Loading...

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.