Når Sustain Awards 2020 løber af stablen torsdag 8. oktober, kan deltagerne blandt andet få indblik i Infomedias analyser om bæredygtighed og ledelse.
Vi bad Lise Hostrup Sparre, Head of Consulting i Infomedia, om at give os et indblik i nogle af de pointer, hun vil komme ind på.
Hvad viser jeres tracking i forhold til betydningen af bæredygtighed og verdensmål for topledere?
– I Infomedia tracker vi via flere kanaler. Vores seneste CEO Superbrand undersøgelse viste, at hele 67 pct. af den danske befolkning er enige i, at topledere bør tage føringen med hensyn til at drive forandringer i samfundet frem for at vente på, at offentlige instanser gør det.
– Når vi så kigger på det redaktionelle mediebillede, kan vi se, at under halvdelen af Top-40 virksomhedernes CEO kommunikerer systematisk om verdensmålene og bæredygtighed. Derudover viser undersøgelsen at der er overlap mellem de CEO’s, der kommunikerer mest om bæredygtighed og dem der – ifølge befolkningen og medierne – har det bedste brand. Der er altså et uudnyttet potentiale for danske topledere, som for nogens vedkommende står i spidsen for nogle af verdens mest bæredygtige virksomheder.
Ser I en stigende medieinteresse for bæredygtighed/verdensmål – og hvilke emner får mest omtale?
– Det gør vi i den grad. Når vi kigger bredt på bæredygtighedsdagsordenen, har vi set en stor stigning i medieomtalen siden verdensmålene blev vedtaget i 2015. Særligt fra slutningen af 2018 er medieomtalen eksploderet og i 2019 og 2020 er medierne desuden begyndt at tale mere om konkrete verdensmål frem for den brede dagsorden.
– Det hænger i høj grad sammen med den større politiske bevågenhed på klima, danmarkshistoriens første klimavalg i 2019, den første bindende klimalov i slutningen af 2019 og offentliggørelsen af Klimapartnerskabernes anbefalingerne til Regeringen i 2020.
– Tilstedeværelsen af COVID-19 har forårsaget et dyk i omtalen, men aktuelt ser vi igen omtalen af bæredygtighed og verdensmål stige. Det er særligt indenfor verdensmålene omkring klima, ansvarligt forbrug og produktion og bæredygtig energi, at vi ser den største mediebevågenhed i år. Det er også disse mål vi ser, at danske virksomheder kommunikerer og rapporterer på.
Hvilken tendens eller udvikling er i den sammenhæng mest overraskende?
– Det mest overraskende er måske, at virksomheder, som vi ikke umiddelbart har været vant til at forbinde med bæredygtighed oftere og oftere bliver knyttet til bæredygtighedsagendaerne i medierne. Det gælder f.eks. A. P. Møller-Mærsk, som har ligger i top fem sammen med de ’usual suspects’ Ørsted og Vestas.
I de senere år har vi også set Danish Crown markere sig mere tydeligt i takt med større fokus på bæredygtighed i landbruget og fødevarebranchen. På denne måde er bæredygtighedsdagsordenen blevet tilgængelig for alle typer virksomheder og ikke blot dem som i forvejen producerer vindmøller og grønne energiløsninger.
Forsiden lige nu:

CSR-prisen: Kvantespring i rapporters kvalitet – og stadig plads til forbedring
Danske virksomheder er ved at få bedre fat om deres bæredygtighedsrapportering. Udfordringerne er CO2-udledninger i leverandørkæden og distribution og data om social bæredygtighed.

ESG kan have en reel indflydelse på virksomheders vurdering og værdi
De unge, der bærer bæredygtighed: Fran Owen fra PwC har konkrete eksempler på, at en due diligence på bæredygtighed kan rykke prisen på en virksomhed.

Ørsted vil have klimaneutralt stål i 2040
25 globale koncerner arbejder sammen i Steel Zero Initiative for at gøre stålindustrien grønnere.
Seneste artikler:

Podcast: Bryd vanerne med Thomas VovemoD
Vi skal bryde vores vaner. Det er pinedød nødvendigt, for at vi kan komme i mål med den grønne omstilling. Men hvordan gør vi det, og hvorfor er det så svært? Det ved Thomas VovemoD en masse om. Lyt med her.

Grøn grundforskning styrker målrettethed og samarbejde
Danmarks Frie Forskningsfond har med grønt fokus bevilliget 300 millioner kroner til grøn grundforskning i 2021

Nu kan du søge midler til at formidle grønt iværksætteri
Erhvervsministeriet uddeler fem millioner til events, der kan udbrede kendskabet til grønt iværksætteri i Danmark.
Loading...
Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.
